Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Prestižajam Kicbīles nobraucienam jauns uzvarētājs, pārsteidzoša 3.vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Prestižajam Kicbīles nobraucienam jauns uzvarētājs, pārsteidzoša 3.vieta
Aleksandrs Omuts Kilde. Foto: Reuters.

Šodien Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīriešiem prestižajā un grūtajā Kicbīļes nobraucienā pirmo vietu ieguva norvēģis Aleksandrs Omuts Kilde, izcīnot trešo uzvaru šajā disciplīnā šosezon un pirmo reizi karjerā uzvarot leģendārajā “Streif” trasē.

Aleksandrs Kilde, kurš šajā sezonā ar diviem panākumiem nobraucienā ir vienīgais, kurš uzvarējis vairāk kā vienu reizi, līdz šim Kicbīlē trijniekā bija ticis vienreiz, un tas tika sasniegts supergigantā. Nobraucienā šajā grūtajā trasē norvēģis iepriekšējos gados divas reizes bija ticis desmitniekā ar iegūto 6.vietu 2016.gadā kā labāko rezultātu. Pirms nedēļas viņš pirmo reizi uzvarēja Vengenā (Šveice) un tagad to pašu paveica otrajā leģendārajā nobrauciena trasē Kicbīlē. Šodienas panākums viņam ļāvis izvirzīties vadībā nobrauciena kopvērtējumā.

Tāpat kā pērn otro vietu ieguva Johans Klarē, kurš šajā sezonā pārsvarā ierindojās otrajā desmitā un ar 6.vietu decembra vidū Valgardenā vienīgo reizi bija ticis desmitniekā. Tādējādi francūzis ieguva pirmo godalgu šajā sezonā un jau ceturto Kicbīlē, kas viņam ir vissekmīgākā sacensību vieta.

Kad bija nostartējuši pirmie četrdesmit, šķita, ka sezonas pirmā nobrauciena uzvarētājs un pagājušajā gadā abas dienas Kicbīlē trijniekā tikušais mājinieks Matiass Maijers bez godalgas nepaliks arī šogad, lieliski veicot trases lejasdaļu un tobrīd esot 3.vietā. Taču tad trasē ar 43.numuru devās Francijas kalnu slēpotājs Bless Giezendannērs, kurš PK posmos nobraucienā tikai vienreiz bija ticis desmitniekā, pirms sešiem gadiem ierindojoties 9.vietā. Šodien francūzis pārsteidza ar 3.laiku un pirmo godalgu. Līdz šim viņā lielākais panākums bija 2018.gada olimpiskajās spēlēs izcīnītā 4.vieta supergigantā. Līdz ar to Soču olimpisko spēļu čempionam Maijeram iekļūšanu trijniekā “Streif” trasē trešo gadu pēc kārtas būs jāatliek uz rītdienu.

Pasaules kausa līderis Marko Odermats bija tuvu savai trešajai godalgai šajā disciplīnā, taču krietni vieglāks svars nekā pārējiem līderiem un līdz ar to arī lēnāks ātrums pašās beigās nobīdīja šveicieti uz piekto vietu. Tikmēr pirmo reizi karjerā ne tikai sešiniekā, bet arī desmitniekā nobraucienā iekļuva Džeims Kroufords.

Pagājušā gada abu dienu uzvarētājs Beats Foics (Šveice) šodien palika astotais, bet līdzšinējais sezonas līderis nobraucienā Dominiks Paris (Itālija) nespēja tikt divdesmitniekā, ieņemot 27.vietu.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens vīriešiem, Kicbīle (Austrija), 50 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs KildeNorvēģija1:55.92
2.Johans KlarēFrancija+0.42
3.Bless GiezendannērsFrancija+0.63
4.Matiass MaijersAustrija+0.67
5.Marko OdermatsŠveice+0.78
6.Džeims KroufordsKanāda+1.02

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice1120
2.Aleksandrs KildeNorvēģija785
3.Matiass MaijersAustrija642
4.Vincents KrihmairsAustrija544
5.Beats FoicsŠveice479
6.Aleksis PenturoFrancija411

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem nobraucienā pēc 7 no 10 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs KildeNorvēģija405
2.Matiass MaijersAustrija352
3.Beats FoicsŠveice337

     [+] [-]

, 2022-01-21 17:47, pirms 2 gadiem
Kilde monstrs...būs izolējies no Mikaēlas

     [+] [-]

, 2022-01-21 18:03, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: Kilde monstrs...būs izolējies no Mikaēlas
Ciska viņam ir, noturēja līnijas, kas citiem neizdevās. Maijers pazaudēja plakanajā daļā, nepareiza slēpe? Un prieks par franču vecmeistaru Klarē