Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Silovs iekļūst ceturtdaļfinālā

Andrejs Siliņš

Silovs iekļūst ceturtdaļfinālā
Haralds Silovs
Foto: AFP

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā ISU Pasaules kausa posmā šorttrekā Latvijas šorttrekists Haralds Silovs, izcīnot otro vietu priekšskrējienā un trešo vietu astotdaļfinālā, kvalificējās starp astoņpadsmit labākajiem, un ceturtdaļfinālu skries svētdien.

Šorīt Pekinā 1000 m distancē pirmā no mūsu sportistiem uz starta stājās Evita Krievāne. Lai kvalificētos tālāk, ir nepieciešams ierindoties divās pirmajās pozīcijās no četriem sportistiem, ko Evita arī veiksmīgi darīja vairākus apļus, bet līdz finišam pietrūka nedaudz izturības. Finišējot kā ceturtā, Evita nepārvarēja sacensību pirmo kārtu.

Līdzīgi, godam cīnījās Jekabs Saulītis vīru konkurencē, bija pat vadībā, bet trīs apļus pirms beigām, turoties otrajā pozīcijā, palaida garām pieredzējušo ASV sportistu Jayner Travis. Jēkabs uzrādīja uz šo brīdi sev atbilstošu rezultātu, paliekot trešajā vietā skrējienā un 36. vietā no 67 startējošiem 1000 m distances kopvērtējumā, kas nav slikts rezultāts jaunajam sportistam.

Haraldam Silovam bija viegls priekšskrējiens un paliekot otrais kvalificējās 1/8 finālam. Nākamajā kārtā Haralds uzņēma vadību skrējienā jau no paša starta un savā slidošanas manierē ar augošu ātrumu kontrolēja distances gaitu. Divus apļus pirms distances beigām, vācu sportists Sebastians Prauss neatļauti traucējot Haraldu, veicot apdzīšanu pa iekšpusi un atsvieda mūsu sportistu uz ceturto pozīciju, ļaujot skrējienā uzvarēt korejiešu portistam.

Pēc sacensību noteikumiem šādā veida apdzīšana izpelnās diskvalifikāciju un izgrūsto sportistu pielaiž nākamajai sacensību kārtai. Līdz ar to Haralds skrējienā ieņēma trešo vietu, bet tika pielaists sacensību ¼ finālam, kas notiks svētdien. Kopā ¼ finālā slidos 18 sportistu, kas tiks sadalīti četros skrējienos.

Rīt Haraldam Silovam būs sacensībām grūta diena, jo jāstartē sākumā 1500 m distancē 1/4 fināls un vēlāk 500 m 1/4 fināls.

Evita Krievāne un Jēkabs Saulītis ir beiguši sacensības un gatavosies nākamajam startam Pasaules kausā, kas pēc nedēļas notiks Seulā .

Informāciju sagatavoja
Kristīne Fogele, Latvijas Slidošanas Asociācija

     [+] [-]

, 2009-09-18 21:06, pirms 15 gadiem
Malacis!

     [+] [-]

, 2009-09-19 08:33, pirms 15 gadiem
Baigi traki šodien būs ,ka 2 distances vienā dienā.

     [+] [-]

, 2009-09-19 10:27, pirms 15 gadiem
Haris pusfinālā 1500 m . Pusfināls fināla cienīgs