Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti labākie arī jauniešiem un Master grupai slalomā LK 2.posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti labākie arī jauniešiem un Master  grupai slalomā LK 2.posmā
Foto: Emīls Lukšo/ski.lv

Pagājušajā nedēļā tika aizvadīts Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kas bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem U21 grupā un pieaugušajiem. Noslēdzošajā dienā jaunieši un Master grupa sacentās slalomā.

Jau ziņojām par FIS sacensībām slalomā junioriem un pieaugušajiem. Pēc divām sacensību dienām milzu slalomā svētdien jauniešu un Master grupas kalnu slēpotāji Pilsētas trasē sacentās slalomā, arī veicot divus braucienus. Latvijas kalnu slēpotājiem konkurenci sastādīja arī daži Lietuvas un Igaunijas kalnu slēpotāji.

Slalomā U12 grupā puišiem pārliecinošu uzvaru guva Kristiāns Indriksons, bet viņa sīvākais konkurents Patriks Ciaguns otrajā braucienā izstājās. U14 grupā līderi pēc pirmā brauciena Gintaras Stumpfs un Gustavs Gritāns nefinišēja otrajā trasē, līdz ar to pie uzvaras tiekot Nilam Neo Trapānam. U16 grupā otrs panākums Indriksonu ģimenei izpalika, jo grupas līderis un ātrākā laika autors pēc pirmā brauciena Emīls Indriksons otrajā braucienā kļūdījās un atkrita uz 7.vietu. Tas pavēra iespēju citiem tikt pie pirmās vietas. Līdzīgā cīņā Kristaps Morozovs tomēr piekāpās igaunim Renetam Rītsalu, ieņemot otro vietu. Master grupā, šo posmu izlaižot pirmā posma līderim Paulam Stēgam, uzvaru slalomā svinēja Kristaps Bergmanis.

Meitenēm U12 grupā aprāvās Latvijas kalnu slēpotāju uzvaru sērija, jo līdzīgā cīņā par pirmo vietu iepriekšējās dienas uzvarētāja Nikola Grīnberga piekāpās igaunietei Lindai Zlobinai. Tikmēr otrais stars pēc kārtas nesekmīgs sanāca Danielai Annai Livčānei, tāpat kā vēl vienai godalgu pretendentei Alesijai Terlanovai. U14 grupā ļoti līdzīgā cīņā ar Estere Jansoni un Anniju Biezo pirmo vietu izcīnīja Elza Zelča, bet otrajā braucienā, cīnoties par iekļūšanu trijniekā, vārtus pareizi neizbrauca Heidija Ciagune. U16 grupā pirmajā braucienā neveiksmes piedzīvoja trīs favorītes – Elza un Frīda Saļņikovas, kā arī lietuviete Liepa Karlonaite. Līdz ar to ļoti pārliecinoši uzvarēja Kristiāna Hartmane.

Arī Master grupā sievietēm neiztika bez kļūmēm, proti, iepriekšējās dienas uzvarētāja Denisa Druka Jaunzeme pamatīgi kļūdījās pirmajā trasē, tādējādi pēc otrajām vietām beidzot pirmo ieguva Ieva Lagzdiņa bet Andai Sproģei-Vāverei vēlreiz otrā vieta.