Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases galvenais treneris Vasiļjevs: “Paveikta puse no darba”

Jānis Celmiņš

Volejbola izlases galvenais treneris Vasiļjevs: “Paveikta puse no darba”
Rainers Vasiļjevs. Foto: LVF

“Vispirms gribu atzīmēt lielisku Latvijas Volejbola federācijas un ikviena iesaistītā darbu. Esmu laimīgs, ka spējām demonstrēt kvalitatīvu volejbolu, un uzvara ir kas īpašs. Esmu lepns par puišiem, ka viņi spēlēja labu volejbolu,” pēc panākuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pār Slovākijas izlasi teica Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Rainers Vasiļjevs.

Jau vēstīts, ka Latvijas vīriešu volejbola izlase svētdien Jelgavā 2026.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā spēlē izcīnīja panākumu. Latvija savā laukumā ar 3-1 (25:23, 21:25, 26:24, 25:21) pārspēja Slovākijas volejbolistus.

“Kad runājam par maiņām, jāņem vērā visa izlase. Mēs kopā trenējamies, un, ja mums nepieciešamas kādas izmaiņas, ir lieliski, ka man ir šīs iespējas mainīt sastāvu. Pirms spēles teicu ģērbtuvē, ka šie puiši uzsāks spēli, bet man vienalga, kuri to pabeigs,” teica treneris Rainers Vasiļjevs.

“Šobrīd esam sasnieguši labāko, ko varējām iegūt šajās divās spēlēs, bet tā ir tikai puse darba,” atgādina treneris. “Mums jādomā tālāk. Tagad spēlētājiem būs klubu sezona, un izlasēm, kurām nav 40 spēlētāju kandidātu saraksta, galvenais ir, lai spēlētāji pēc sezonas būtu veseli. Tad skatāmies, kurš kādā kondīcijā ir, un sāksim gatavoties vasaras spēlēm izlasē,” par nākotni saka Vasiļjevs. “6:1 divās spēlēs nav slikti. Es vienmēr respektēju pretiniekus, pat Kosovu. Pagājušajā nedēļā mēs vēl nebijām tik gatavi spēlei kā šodien. Koncentrējāmies šai spēlei, un varam teikt, ka izvēlējāmies pareizo stratēģiju, jo septiņu nedēļu laikā nebija iespējams būt formā ātrāk.”

“Pirmkārt, esmu ļoti priecīgs, ka izdevās uzvarēt, jo tas ir ļoti liels solis, lai kvalificētos Eiropas čempionātam. Es domāju, ka uzvarētāju izšķīra mājas spēles priekšrocības un skatītāju atbalsts, kas dzina uz priekšu un palīdzēja izšķirošajos brīžos,” pēc spēles teica viens no rezultatīvākajiem Latvijas izlases spēlētājiem Toms Vanags, kurš izlasē atgriezās pēc vairāku gadu pauzes. “Mūsdienu volejbolā servē uz riska robežas, un daži pretinieki šodien servēja ļoti labi. Tas mums sagādāja lielas problēmas.”

“Atšķirībā no iepriekšējās reizes, kad biju izlasē, treneris man ir zināms, un viņš zina mani. Pašā sākumā, kad viņš man zvanīja, skaidri pateica, ko viņš no manis vēlas. Tas ir iemesls, kādēļ atgriezos izlasē,” skaidro Toms, kurš pirmo oficiālo spēli izlasē aizvadīja pirms desmit gadiem.

Kvalifikācijas sacensības G grupā šovasar beigsies 28. augustā, kad Slovākija savā laukumā spēlēs ar Kosovu.

Kvalifikācijas spēles divos riņķos savā un pretinieku laukumā notiek no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam.

Finālturnīrs ar 24 valstu līdzdalību notiks četrās valstīs – Rumānijā, Somijā, Itālijā un Bulgārijā.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols