Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Latvija un Lietuva iegūst 2026. gada U18 EČ dāmām rīkošanas tiesības

Latvija un Lietuva iegūst 2026. gada U18 EČ dāmām rīkošanas tiesības
Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas Volejbola federācija informē, ka Latvijas un Lietuvas apvienotais pieteikums ieguvis 2026. gada Eiropas čempionāta U18 dāmām rīkošanas tiesības.

Organizēt šo Eiropas čempionātu savos laukumos ir kā liela motivācija attīstīt savas volejbola prasmes jaunajiem spēlētājiem, lai jau pēc diviem gadiem viņi varētu vilkt savas valstsvienības kreklu te pat, savā valstī.

Latvija jau iepriekš bija rīkojusi U18 puišu Eiropas čempionātu 2005. gadā, tāpēc pasākums 2026. gadā būs šāda turnīra atgriešanās Baltijas valstī pēc vairāk nekā 20 gadiem. Lietuva pievienojas nacionālo federāciju sarakstam, kas pirmo reizi uzņemas šāda mēroga volejbola sacensības.

Latvijai jau ir liela pieredze attiecībā uz sekmīgu starptautisku klasisko un pludmales volejbola sacensību norisi (šī gada jūnijā Jūrmala uzņems olimpiskās kvalifikācijas Nāciju kausa izcīņas pludmales volejbolā pēdējo posmu).

2026. gadā plānotais pasākums Latvijā un Lietuvā sekos 2024. gada U18 čempionātam, kas notiks šovasar Rumānijā un Grieķijā.

"Jau vairākus gadus esam sapņojuši par iespēju organizēt jaunatnes volejbola Eiropas čempionāta finālturnīru. Vēlme organizēt jauniešu finālturnīrus Eiropā parasti ir liela, tāpēc ļoti novērtējam, ka mūsu redzējums par sieviešu volejbola attīstību šajā reģionā ir pārliecinājis Eiropas Volejbola konfederāciju piešķirt šādu iespēju tieši Latvijai un Lietuvai. Mēs esam ļoti gandarīti, ka kopā ar Lietuvu esam apvienojušies vienā komandā un esam ļoti pārliecināti, ka spēsim aizvadīt augsta līmeņa sacensības kopā." teica Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Arturs Vitkovskis

“Kad piezvanīja Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Arturs Vitkovskis ar ierosinājumu kopā aizvadīt Eiropas volejbola čempionāta finālturnīru, pirmā doma bija tikai “Bring it on” – stāsta Lietuvas Volejbola federācijas ģenerālsekretāre Alisa Cesnuļevičiute. “Lai gan mums tas būs pirmais tāda mēroga pasākums iekštelpās – par to esam sapņojuši jau ilgi. Ar šādu sadarbību tā ir milzīga iespēja parādīt, ka ar sadarbību un draudzību mēs varam sasniegt daudz lielisku lietu un kopā attīstīt savu sportu. Partnerattiecību stiprināšana, iespēju radīšana mūsu sportistiem un labāko sportistu demonstrēšana ir nozīmīgs sporta veida attīstībai un tas parāda mūsu vadošajām institūcijām, cik liela nozīme ir volejbolam mūsu kopienās. Esam pateicīgi tik spēcīgam un uzticamam sadarbības partnerim kā Latvijas Volejbola federācijai, kas mums uzticējās un aicināja pievienoties šim piedzīvojumam – esam pārliecināti, ka tas būs nozīmīgs notikums jaunatnei Baltijas reģionā” – ģenerālsekretāre Alisa Česnulevičiūtė.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija


Latvijas valstsvienības volejboliste Anija Jurdža uzbrukumā spēlē pret Somijas komandu. Foto: CEV
3

Latvietes pret Somiju iekrampējas divos no četriem setiem

Latvijas valstsvienība pēdējā spēlē Eiropas volejbola Sudraba līgā sievietēm Budapeštā ar 1-3 (14:25, 18:25, 25:22, 22:25) zaudēja vienai no turnīra spēcīgākajām komandām – Somijai.
Marta Levinska (pa vidu). Foto: LVF

Latvijas volejbolistes trīs setos kapitulē Sudraba līgas favorītēm ungārietēm

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā Eiropas Sudraba līgas spēlē ar 0-3 samierināties nācās Latvijas izlases volejbolistēm, kuras piekāpās vienām no turnīra favorītēm ungārietēm.
Kristians Fokerots. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
30

Volejbolists Fokerots trīsreiz izlaidis dopinga kontroli, draud diskvalifikācija

19 gadus vecais pludmales volejbolists un zāles volejbolists Kristians Fokerots trīsreiz nav bijis pieejams dopinga kontrolieriem, vēstīts Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija".