Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Kapteine Cepurīte:"Latvijas U22 izlase pierādīja, ka var cīnīties ar ļoti augsta ranga komandām"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kapteine Cepurīte:"Latvijas U22 izlase pierādīja, ka var cīnīties ar ļoti augsta ranga komandām"
Anna Cepurīte. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pēc aizvadītā Eiropas U22 finālturnīra volejbolā Latvijas izlases kapteine Anna Cepurīte uzsvēra, ka Latvijas U22 izlase pierādīja, ka var spēlēt un cīnīties ar ļoti augsta ranga komandām, bet galvenais treneris Daniēla Mario Kaprioti norādīja, ka visi redzēja, ka Latvijas meitenes prot spēlēt volejbolu un ka komandai ir ideja.

Latvijas U22 izlase aizvadītajās trijās grupas spēlēs piedzīvoja zaudējumus. Mūsu volejbola izlase Eiropas U-22 čempionāta finālturnīru Itālijā sāka ar zaudējumu 2022. gada čempionēm itālietēm trijos setos ar 0-3 (14:25, 12:25, 15:25). Pēc tam otrajā spēlē latvietes trijos setos bez ierunām (13:25, 11:25, 11:25) zaudēja vienām no pasaules ranga līderēm turcietēm. Visbeidzot noslēdzošajā spēlē līdzvērtīgā cīņā nācās piedzīvoja zaudējumu ar 1-3 (25:23, 26:28, 13:25, 21:25) pret Ukrainu.

“Katrs šajā turnīrā var apstiprināt – Latvija spēlē volejbolu. Pat šodien varēja redzēt, ka komandai ir volejbola ideja,
pateicoties spēlētājām un treneru un personāla kolektīvam. Tehniski progresējam, bet vēl atpaliekam. Mums ir cīnītāju gars. Latviešiem ir jābūt lepniem par savām volejbolistēm. Nezinu, kāda būs Latvijas volejbola nākotne, taču tā noteikti būs laba. Mēs atgriezīsimies mājās ar pārliecību par saviem spēkiem un ar domu par atgriešanos kādā citā Eiropas čempionāta finālturnīrā,” pārliecināts ir Kaprioti, izsakot pateicību visiem, kuri tic volejbolistēm, un izlases profesionālajam personālam.

“Ļoti labs turnīrs, jo Latvija pierādīja, ka var spēlēt un cīnīties ar ļoti augsta ranga komandām. Mēs spēlējām ar pasaules otro un trešo spēcīgāko komandu un cīnījāmies, parādot labu sniegumu. Parādījām, kādas emocijas šī komanda var dot. Neaizmirstams turnīrs, kas noteikti paliks mūsu sirdīs un atmiņās,” Latvijas izlases kapteine Anna Cepurīte komentē visu aizvadīto turnīru.

“Mēs bijām komanda, turējāmies kopā. Un ir būtiski palikt kopā grūtajos momentos. Volejbols ir komandu sporta veids, un bez uzticēšanās sev un komandas biedriem neko šajā sporta veidā sasniegt nevar,” atzīmē komandas kapteine.

Izmantotie resursi:
voeljbols.lv