Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-22 volejbola izlases dāmas līdzvērtīgā cīņā piekāpjas ukrainietēm

Emils Ozerinskis

Latvijas U-22 volejbola izlases dāmas līdzvērtīgā cīņā piekāpjas ukrainietēm
Foto: cev.eu

Latvijas U-22 sieviešu volejbola izlase trešdien Itālijā līdzvērtīgā cīņā piedzīvoja zaudējumu Eiropas U-22 čempionāta finālturnīra grupas spēlē par trešo vietu. Latvija ar 1-3 (25:23, 26:28, 13:25, 21:25) zaudēja Ukrainai un grupā ieņēma 4. vietu.

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ziņo, ka Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Vlada Pridatko, bet desmit punktus sakrāja Junora Vagele, četrus no tiem gūstot ar servi, divus - ar bloku, kā arī uzbrūkot ar 67% efektivitāti. Deviņus punktus sakrāja Karmena Struka, trīs no tiem gūstot ar bloku, divus - ar servi, kā arī punktā pārvēršot pusi uzbrukumu. Pretiniecēm 18 punktus guva Kristina Starostenko, četrus no tiem gūstot ar bloku, bet 13 punktus pievienoja Kučera, kura izcēlās ar četrām netveramām servēm.

Pirmo punktu mačā ar bloku guva ukrainietes, uz ko Latvijas komanda atbildēja ar diviem Junoras Vageles "eisiem", panākot 4:1. Pēc 8:5 Latvijas volejbolistes, teicami servējot Arinai Sosinovičai, guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot 15:5 pārsvaru.

Pēc 16:6 jau ukrainietēm padevās piecu gūtu punktu sērija, pietuvojoties līdz 11:16. Ukrainas izrāvienu ar precīzu uzbrukumu pārtrauca Vlada Pridatko. Latvijas izlase panāca 19:11 un noturēja pārsvaru līdz seta beigām, pēc Pridatko uzbrukuma uzvarot ar 25:23.

Arī otrā seta sākums bija līdzīgs - uz pirmo punktu, ko ar servi guva Ukraina, latvietes pēc labām Annas Cepurītes servēm atbildēja ar četriem. Ukrainietes pietuvojās līdz 4:5, taču Latvija atkal atrāvās rezultātā (9:5 un 12:6 pēc Karmenas Strukas bloka).

Ukraina guva septiņus punktus pēc kārtas, atgūstot vadību - 13:12, uz ko Latvija atbildēja, pēc Karmenas Strukas "eisa" izvirzoties vadībā ar 22:15. Setu uzvarēt neizdevās, jo pēc 23:16 ukrainietes, ar labu Polinas Dzjubas gremdservju palīdzību apgrūtinot Latvijas izlases spēli, guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot setbumbu (24:23) un ar Darjas Kaplanskas bloku uzvarot setu - 28:26.

Trešajā setā jau pussolīti priekšā bija Ukraina, panākot 5:2 pārsvaru. Pēc 6:6 vadībā izvirzījās Ukraina un pēc Anastasijas Kučeras uzbrukuma uzvarēja setu ar 25:13.

Ceturto setu nedaudz labāk sāka Latvija, izvirzoties pāris punktu vadībā. Tomēr pēc 8:7 Latvijas labā ukrainietes guva četrus punktus pēc kārtas un vairs neļāva latvietēm izlīdzināt rezultātu, setu pēc bloķēta Anetes Čelnovas uzbrukuma uzvarot ar 25:21.

"Ukrainai šis bija labākais mačs divu gadu laikā, ko es esmu redzējis. Ņemot vērā, ka mūsu komandas vidējais vecums bija krietni mazāks nekā pretiniecēm, šis mums bija neticams mačs," spēli komentēja Latvijas U-22 valstsvienības galvenais treneris Daniēle Mario Kaprioti.

"Mēs, es teiktu, visa mača laikā spējām tikt galā ar fiziski spēcīgo pretinieču uzbrukumu. Trešais sets ir izņēmums, bet pretinieces ļoti labi servēja. Kas mums varēja padoties labāk, bija spēle pēc grūtajām bumbām aizsardzībā," saka Kaprioti, piebilstot, ka Latvija nebija favorīte šajā mačā.

"Pirmo setu uzvarējām, darot pareizās lietas pareizajā brīdī. Mēs bijām tuvu tam, lai to pašu panāktu otrajā setā," norāda Itālijas speciālists, uzsverot, ka Latvijas izlase ir krietni jaunāka par pretiniecēm.

Viņš norāda, ka Dzjuba ne pirms, ne pēc savas izcilās servju sērijas otrajā setā neko līdzīgu nerādīja visas atlikušās spēles laikā.

Vērtējot izlases sniegumu turnīrā, Kaprioti uzsver, ka Latvijas komanda apliecināja, ka Latvijā spēlē labu volejbolu.

"Tehniski progresējam, bet vēl atpaliekam. Mums ir cīnītāju gars. Latviešiem ir jābūt lepniem par savām volejbolistēm," saka treneris. "Mēs atgriezīsimies mājās ar pārliecību par saviem spēkiem un ar domu par atgriešanos kādā citā Eiropas čempionāta finālturnīrā."

"Latvijas izlasei visa mača garumā izdevās agresīvi un stabili servēt. Mums, manuprāt, vēl nekad nav bijis tik daudz "eisu" vienā spēlē (desmit netveramas serves pret Ukrainas 14), taču arī ukrainietes labi servēja, un viņām bija laba servju uzņemšana," par aizvadīto maču saka Latvijas izlases kapteine Anna Cepurīte.

"Mums izdevās nodrošināt stabilu servju uzņemšanu, kas deva iespēju uzbrukumā spēlēt ar "pirmajiem tempiem"," uzsver Cepurīte, piebilstot, ka Latvijas komandai tā bija laba spēle, saglabājot kaujiniecisku noskaņojumu un labas emocijas, kā arī cīnoties līdz pašām mača beigām.

"Ļoti labs turnīrs, jo Latvija pierādīja, ka var spēlēt un cīnīties ar ļoti augsta ranga komandām. Mēs spēlējām ar pasaules otro un trešo spēcīgāko komandu un cīnījāmies, parādot labu sniegumu," viņa vērtē aizvadītās trīs spēles, uzsverot komandas garu un kolektīva lomu.

"Ir būtiski palikt kopā grūtajos momentos. Volejbols ir komandu sporta veids, un bez uzticēšanās sev un komandas biedriem neko šajā sporta veidā sasniegt nevar," atzīmē komandas kapteine.

Pēdējā grupas cīņā Itālija ar 3-0 (26:24, 25:18, 27:25) pieveica Turciju.

Trīs spēlēs Itālija sakrāja trīs, Turcija - divas uzvaras, abām nodrošinot vietu pusfinālā. Trijās spēlēs vienu uzvaru izcīnīja Ukraina, bet Latvija turnīru noslēdza ar trim zaudējumiem.

Pirmdien latvietes ar 0-3 (14:25, 12:25, 15:25) piekāpās vienaudzēm no Itālijas, bet otrdien ar (13:25, 11:25, 11:25) - Turcijai.

Ukraina ar 0-3 (21:25, 13:25, 18:25) piekāpās Turcijai un ar 0-3 (16:25, 14:25, 14:25) - Itālijai.

Latvija kvalifikācijas turnīrā 2023.gada jūlijā ar 0-3 (12:25, 16:25, 13:25) zaudēja Polijai, kā arī abām šīm komandām tika ieskaitīta 3-0 (25:0, 25:0, 25:0) uzvara pār Izraēlu, kas uz sacensībām Daugavpilī neatbrauca. Polija iekļuva finālturnīrā kā grupas uzvarētāja, bet Latvija finālturnīram kvalificējās triju labāko otro vietu ieguvēju skaitā.

Ukraina kvalifikācijas turnīrā Portugālē ar 3-2 (25:18, 26:28, 25:20, 18:25, 15:11) apspēlēja Dāniju, ar 3-0 (25:5, 25:12, 25:9) - Īriju un ar 2-3 (24:26, 18:25, 25:21, 26:24, 18:20) zaudēja Portugālei, ieņemot otro vietu grupā.

Divas labākās abu grupu komandas iekļūst pusfinālā, bet pārējām turnīrs būs beidzies.

Finālturnīrs ar astoņu komandu līdzdalību līdz 6.jūlijam notiek Itālijas pilsētās Kopertīno un Lečē.

Latvijas U-22 izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles ar Latvijas pieaugušo izlasi, kā arī Zakopanē trīs spēles ar Polijas U-20 valstsvienību, zaudējot tai ar 2-3, 1-4 un 1-3.

Pirmajā Eiropas čempionātā šī vecuma komandām 2022.gadā Itālijā uzvarēja mājinieces, finālā piecos setos apspēlējot Serbiju, bet bronzas medaļas izcīnīja Turcija, kas piecos setos pieveica Poliju.

Galvenajam trenerim Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Latvijas U-22 izlases spēlētājas:

cēlājas - Arina Sosinoviča (RVS/LU), Laura Vāvere (RSU/MSĢ);
bloķētājas - Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas "U NTT Data Cluj", Rumānija), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV);
diagonāles - Anete Čelnova (RVS/LU), Vlada Pridatko (Baku "Milli Aviasiya Akademiyası", Azerbaidžāna);
otrais temps - Katrīna Struka, Elizabete Štolca (abas - RSU/MSĢ), Anna Cepurīte (RVS/LU), Rēzija Mazure-Mago (Jaroslavas "SAN-Pajda", Polija), Kristīne Leskinoviča ("Holte", Dānija);
"libero" - Megija Grundmane, Alvīne Krumholce (abas - RSU/MSĢ).

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

  +1 [+] [-]

, 2024-07-04 06:40, pirms 3 dienām
Itālim izskatās ka šie bezcerīgie zaudējumi ir liels viņa sasniegums un volejbola uzplaukums!

     [+] [-]

, 2024-07-04 07:28, pirms 3 dienām
Ukrainietes malači, saņēmās atrada spēkus un motivāciju, mums ...nu mums ..tāpat labi ...galvenais motivēt atrast prieku un laimi visur un nav ko tur īpaši piepūlēt sevi un citus, lai citiem svētki...prognozēju dāmu volejbolam izlašu līmenī ...paskatījos fb un instagramā...ka kalniem pāri būs bedre pēc bedres,aiza pēc aizas (savējie sapratīs).Tās ir tikai manas sajūtas. Žēl .