Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistes ar spēli pret Itāliju uzsāks U22 EČ finālturnīru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas volejbolistes ar spēli pret Itāliju uzsāks U22 EČ finālturnīru
Latvijas U22 volejbolistes. Foto: LVF

Latvijas U-22 sieviešu volejbola izlase šodien Itālijā ar spēli pret mājinieču vienaudzēm uzsāks Eiropas U-22 čempionāta finālturnīru.

Latvijas un Itālijas komandu pirmās grupas spēle sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Otrdien, plkst.19 pēc Latvijas laika, Latvija spēlēs ar Turciju, bet trešdien šajā pašā laikā - ar Ukrainu. Divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet pārējām turnīrs būs beidzies.

Itālija kā turnīra rīkotāja vietu finālturnīrā ieguva bez kvalifikācijas spēlēm, bet Latvija kvalifikācijas turnīrā 2023. gada jūlijā ar 0-3 (12:25, 16:25, 13:25) zaudēja Polijai, kā arī abām šīm komandām tika ieskaitīta 3-0 (25:0, 25:0, 25:0) uzvara pār Izraēlu, kas uz sacensībām Daugavpilī neatbrauca. Polija iekļuva finālturnīrā kā grupas uzvarētāja, bet Latvija finālturnīram kvalificējās triju labāko otro vietu ieguvēju skaitā.

Finālturnīrs ar astoņu komandu līdzdalību no 1. līdz 6. jūlijam notiks Itālijas pilsētās Kopertīno un Lečē.

Latvijas izlases volejbolistes oficiālos treniņus, gatavojoties Eiropas U-22 čempionāta finālturnīram Itālijā, uzsāka 3.jūnijā. Treniņos piedalījās 18 volejbolistes, septiņas no kurām bija arī Latvijas pieaugušo izlases kandidātu sarakstā startam Eiropas Sudraba līgā.

Latvijas U-22 izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles ar Latvijas pieaugušo izlasi, kā arī Zakopanē trīs spēles ar Polijas U-20 valstsvienību, zaudējot tai ar 2-3, 1-4 un 1-3. Pēc spēlēm ar Poliju latvietes pa taisno dosies uz Itāliju.

Pirmajā Eiropas čempionātā šī vecuma komandām 2022.gadā Itālijā uzvarēja mājinieces, finālā piecos setos apspēlējot Serbiju, bet bronzas medaļas izcīnīja Turcija, kas piecos setos pieveica Poliju.

“Mums šajās spēlēs bija svarīgi saprast, ka varam spēlēt ar jebkādām pretiniecēm, ka mūsu tehniskā pieeja ir pietiekama un ka mēs nemaz neesam tik tālu no pretiniecēm. Un, protams, to, ka starptautiskais līmenis prasa noteiktas prasmes, kuras mums ir jāattīsta meiteņu individuālā darba procesā,” par aizvadīto pārbaudes spēļu ciklu saka Latvijas U-22 valstsvienības galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. “Meitenes arī ieguva labas sajūtas, pārliecību par saviem spēkiem, ka viņas var spēlēt ne tikai Latvijas čempionātā, un turklāt var spēlēt labu volejbolu.”

“Ceļš uz finālturnīru sākās pirms vairākiem gadiem. Meitenes ir gatavas. Protams, jautājums ir, kam viņas ir gatavas. Mēs tiksimies ar divām no pasaules ranga augšgala komandām. Vai mēs gribam teikt, ka esam gatavi uzvarēt? Nē. Mēs esam gatavi ar viņām spēlēt volejbolu un krāt šāda ranga spēļu pieredzi. Un tas mums ir jāturpina arī turpmāk,” par komandas gatavību spēlēm saka Itālijas speciālists, kuram spēles dzimtenē, it sevišķi pirmais mačs ar Itālijas izlasi, solās būt neaizmirstams emocionāls pārdzīvojums.

“Mums ir jābūt skaidram, ka pret Itāliju un Turciju mēs nevaram būt augstprātīgi. Mēs esam šeit, lai iemācītos kaut ko no taktiskā arsenāla, ko šīs komanda pielieto. Mūsu meiteņu pieeja ir brīnišķīga, un viņas būs spējīgas stāties šīm komandām pretī. Mērķis ir saprast, ka mēs varam būt šādu sacensību sastāvdaļa, un strādāt ar vīziju, ka mēs varam atgriezties vēl kādā Eiropas čempionāta finālturnīrā,” par mērķiem Itālijā runā treneris. “Un, protams, mums ir jāsaprot, ko mēs varam izdarīt. Itālija un Turcija, var teikt, mums ir kā cita pasaule, bet mums ir jāsaprot, cik tālu mēs, arī tehniskajā ziņā, esam no Ukrainas komandas.”

“Lai arī mums nav noteikta pamatsastāva un visu laiku rotējam, esam labi saspēlējušās, jo mums bija pietiekami daudz pārbaudes maču. Mums ir izveidojies labs kolektīvs, un saspēle ir pietiekami laba, lai parādītu labu spēli. Atmosfēra komandā ir draudzīga un patīkama, un mēs cenšamies pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā,” kolektīvu pirms atbildīgajām cīņām raksturo komandas kapteine Anna Cepurīte. “Manuprāt, lielākais ieguvums no pārbaudes mačiem ir savstarpējā palīdzība. Ja kādai spēlētājai enerģijas līmenis un ticība sev pazeminās, otra palīdz šo līmeni atjaunot. Paliekot kopā, visu laiku atbalstām viena otru.”

“Mēs Itālijā varam parādīt, ka esam emocionāli stabilas, varam būt ļoti skaļas un emocionālas, kā arī baudīt kļūdas, kas arī ir svarīgi. Runājot par taktiskajiem ieročiem, varam labi servēt, izmantot garu bloku, uzbrukumā sitot bumbu pa rokām, un cīnīties aizsardzībā,” saka Cepurīte. “No Itālijas mājās gribu pārvest pieredzi. Tā ir lieliska pieredze – baudīt šo iespēju kopā ar meitenēm un treneriem, baudīt valsti, laiku šeit, patīkamo atmosfēru un šo spēļu līmeni, kuram gribētos turēties līdzi.”

Galvenajam trenerim Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Latvijas U-22 izlases spēlētājas:
cēlājas - Arina Sosinoviča (RVS/LU), Laura Vāvere (RSU/MSĢ);
vidējās bloķētājas - Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas "U NTT Data Cluj", Rumānija), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV);
diagonālās spēlētājas - Anete Čelnova (RVS/LU), Vlada Pridatko (Baku "Milli Aviasiya Akademiyası", Azerbaidžāna);
otrā tempa spēlētājas - Katrīna Struka, Elizabete Štolca (abas - RSU/MSĢ), Anna Cepurīte (RVS/LU), Rēzija Mazure-Mago (Jaroslavas "SAN-Pajda", Polija), Kristīne Leskinoviča ("Holte", Dānija);
"libero" - Megija Grundmane, Alvīne Krumholce (abas - RSU/MSĢ).

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols