Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

"Lūšu" treneris Obrumans: "Šobrīd laukumā darbojamies pietiekami agresīvi un daudzveidīgi"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Lūšu" treneris Obrumans: "Šobrīd laukumā darbojamies pietiekami agresīvi un daudzveidīgi"
Jēkabpils "Lūši". Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pēc uzvarām pagājušajā nedēļas nogalē pret ļoti spēcīgo igauņu klubu "Bigbank" un lietuviešiem Jēkabpils "Lūšu" galvenais treneris Mārcis Obrumans atzīmēja, ka komanda laukumā šobrīd darbojas pietiekami agresīvi un daudzveidīgi. Savukārt līderus "Selver"/"TalTech" sestdien uzveikušās "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" treneris Rihards Puķītis atzina, ka spēle sākusies negaidīti tik līdzīgi, ka pamatsastāvs palicis laukumā un pie rezerves plāna nav ticis, bet svētdien pret Pērnavas kluba izšķirošais faktors bijis pretinieku, it īpaši Toma Švana, netveramās vai grūti uzņemamās serves.

Iperiekš ziņojām, ka pagājušo sestdien spožas spēles Baltijas Volejbola līgā aizvadīja Latvijas čempione "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" un kausa ieguvēja "Jēkabpils Lūši", kuras piecu setu kaujās uzvarēja attiecīgi "Selver"/"Tallijas Tehnoloģiju universitāti" un Tartu "Bigbank". Savukārt svētdien jēkabpilieši pārspēja Štāla trenēto Lietuvas komandu, bet "Ezerzemei" pēc spožās uzvaras sestdien piedzīvoja kritumu, piekāpjoties Pērnavas klubam.

“Paši kopš Latvijas kausa spēlēm, kas bija decembra vidū, esam uzlabojuši sniegumu,” par uzvaru pār Tartu klubu saka SK “Jēkabpils Lūši” treneris Mārcis Obrumans. “Šobrīd laukumā darbojamies pietiekami agresīvi un daudzveidīgi, taču ir “bedres”, kurās iekuļamies un lēni rāpjamies ārā. Šoreiz arī pielietojām nedaudz savādāku izvietojumu laukumā. Kopš decembra nebijām spēlējuši, un varbūt nedaudz arī pārsteidzām pretiniekus.”

“Šodien varbūt vakardienas piecsetnieks atstāja iespaidu uz mūsu spēli. Trīs spēlētāji nevarēja piedalīties veselības apstākļu dēļ. Bija pagrūti, bet komanda atrada iekšējo motivāciju. Pirmais un trešais sets pagāja mūsu zīmē, otrajā pretinieki uzservēja labāk, bet mēs pavirši uzņēmām servi, bet ceturtajā setā, kura vidū viņi dominēja, atspēlējāmies (no 15:19. – LVF Preses dienests.), labāk uzservējot,” par uzvaru pār Klaipēdas komandu saka Obrumans. “Joprojām esam pēdējie turnīra tabulā, bet vēl varam pakāpties augstāk.”

“Vakar ar servi atspiedām pretiniekus no tīkla. Viņiem, manuprāt, ir labākie “pirmie tempi” līgā, bet viņi netika pie spēlēšanas. Mums gan servēs bija 22 kļūdas mačā, taču ar pārējām servēm spējām atspiest talliniešus no tīkla. Pašiem bija gana laba servju uzņemšana, lai bumbu nogādātu pirmā tempa spēlētājiem, un Antons uzbruka ar labu procentu. Arī Iļja, kurš pirmo reizi spēlēja bez maskas, labi uzbruka, bet, iespējams, sezonā labāko spēli aizvadīja Ēriks, kurš ļoti gribēja spēlēt un darbojās ar dzirkstelīti acīs,” par uzvaru pār čempioniem saka “Ezerzeme”/DU komandas treneris Rihards Puķītis. “Sākumā domāju, pagatavosimies nākamajiem mačiem, uzlaidīšu laukumā rezervistus, bet spēle sākās tik līdzīgi, ka pamatsastāvs palika laukumā un pie rezerves plāna netiku. Turklāt labi darbojāmies blokā un aizsardzībā.”

“Šodien Pērnava bija pārāka ar servi. Pirmā seta beigās, kā Švans sāka servēt, tā arī līdz seta beigām noservēja. Pērnavieši servēja agresīvi, un, pat ja nebija “eiss”, bumba knapi tika līdz cēlājam. Arī vakar mačā ar Jūrmalas komandu viņiem padevās agresīvu servju sērijas. Servju uzņemšana mums pat bija labāka nekā pērnaviešiem, bet viņi ļoti labi uzservēja setu galotnēs, līdz kam cīnījāmies līdzīgi vai pat atsevišķos elementos mums bija pārsvars,” Pērnavas komandas servētājus slavēja Puķītis.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols