Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

"Ezerzeme"/DU galvenais treneris Puķītis: "Zelta setā nostrādāja maiņas"

Jānis Celmiņš

"Ezerzeme"/DU galvenais treneris Puķītis: "Zelta setā nostrādāja maiņas"
Rihards Puķītis, "Ezerzeme"/DU galvenais treneris. Foto: LVF

Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) ceturtdaļfināla barjeru svētdien pārvarēja SK “Jēkabpils Lūši” un “Ezerzeme”/DU. Pēc iekļūšanas “Final 4” turnīrā komentāros par aizvadītajām cīņām dalījās abu komandu galvenie treneri Mārcis Obrumans un Rihards Puķītis.

Arī BVVL ceturtdaļfināla atbildes spēlē “Ezerzeme”/DU cīņā ar Toma Švana pārstāvēto “Parnu VK” izbraukumā aizspēlējās līdz pieciem setiem. Šoreiz atšķirībā no cīņas Daugavpilī uzvaru svinēja “Ezerzeme”/DU. “Zelta setā” noteicēji laukumā bija daugavpilieši, iekļūstot pusfinālā.

“Pēc pirmā zaudētā seta puišiem teicu, ka tagad jālien ārā no pagraba, pēc uzvaras otrajā setā –, ka jāsper nākamais solis uz augšu. Tomēr trešais sets ievirzījās sliktās sliedēs, un puišiem teicu, lai viņi dara, ko grib, bet šis sets ir jāvinnē. Viņi to paveica,” par cīņu stāsta “Ezerzeme”/DU komandas treneris Rihards Puķītis.

“Švana serve ir fenomenāla. Trešajā setā viņu nevarēja apturēt ne ar pārtraukumiem (paņēmu divus), ne maiņām. Uzvarējām, bet nākamajā setā atkal Švans iznāca un mūs piebeidza ar savām servēm,” bijušo Latvijas izlases kapteini un Pērnavas komandas vienu no līderiem slavē Puķītis.

“Arī piektais sets nebija no vieglajiem, bet, tāpat arī “zelta setā”, nostrādāja maiņas. Maiņu iespēju nebija daudz, tikai čaļi, kuri Baltijas līgā pat īsti spēlējuši nebija, taču visi, kas nāca laukumā, ļoti palīdzēja. Cēlāju Mārtiņu Jansonu nomainīju bloka pastiprināšanai, un pat trīs izspēles aizvadījām bez cēlāja – tik veiksmīga iznāca maiņa. Sestajā setā puiši izvilka visas savas slēptās rezerves, un, pat ja zaudētu “zelta setā”, neko sliktu nevarētu pateikt,” savu komandu uzteic treneris.

“Ļoti cerēju, ka Tartu nolūzīs un pretī nāks lietuvieši. TTU zāle nevienam nav patīkama. Tā būs gan mums, gan Tartu komandai. Nav daudz laika gatavoties – jau piektdien jāspēlē,” saka Puķītis, kura vadītajai komandai pusfinālā spēlēs pret Tartu “Bigbank” komandu.

SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti Veru arī atbildes spēlē pieveica pamatturnīrā otro vietu ieņēmušo “Barrus/Voru VK”, atspēlējot divu setu deficītu un iekļūstot pusfinālā. Jēkabpilieši pusfinālā bija iekļuvuši jau pēc ceturtā seta, taču spēli pabeidza ar pārliecinoši uzvarētu piekto setu (15:6).

“Pirmo setu zaudējām pārliecinoši, taču mēs paši maz kļūdījāmies. Pretinieki labi realizēja savas iespējas. Otrajā setā gan kļūdījāmies pārāk daudz (11 kļūdas), tomēr turpinājām darīt to, ko bijām norunājuši, bet pretinieki daudz riskēja no serves līnijas. Sākumā spēlējām vienkāršāk, bet trešajā setā vairāk sākām uzbrukt ceturtajā zonā, vēlāk atgriežoties pie uzbrukumiem no otrās zonas. Trešais sets bija pavērsiens – dažādojām spēli, un reizēm arī paveicās. Pirmajos divos setos spēlējām paredzamāk un nevarējām dabūt bumbu līdz grīdai. Nākamajos divos setos cēlājs uzbrukumā daudz vairāk “izkaisīja” bumbas, kas apgrūtināja pretinieku centrālo bloķētāju pārvietošanos blokā,” pavērsienu spēlē komentē SK “Jēkabpils Lūši” treneris Mārcis Obrumans.

“Piekto setu mājinieki aizvadīja ar rezervistiem, bet es gribēju spēli pirms “Final Four” pabeigt ar uzvaru. Zālē pietiekami lielā skaitā bija mūsu līdzjutēji, un gribējās viņiem sagādāt patīkamus brīžus piektajā setā. Šī uzvara mums bija vajadzīga pārliecībai par saviem spēkiem. Jau pēc ceturtā seta bijām nodrošinājuši vietu finālčetriniekā un spēlējām brīvi, bez spriedzes,” par pārliecinošajām spēles beigām saka treneris.

“Neērti pretinieki, bet izvēles nav,” par Tallinas komandu, ar ko būs jātiekas pusfinālā, saka Obrumans. “Sen neesmu viņus redzējis, bet arī viņi mūs nav redzējuši. Mačā izbraukumā decembra sākumā mums nebija arī labākais sastāvs. Viņi ir mājinieki, līderi, spēlē stabili. Tomēr viņi zaudēja Daugavpilī, kur “Ezerzeme”/DU ar labu spēli viņus vinnēja. Tāpēc viss ir iespējams.”

Pusfinālā “lūšiem” būs jātiekas ar līgas līderi un galveno favorīti Tallinas komandu.

“Final 4” turnīrs norisināsies jau 1. un 2. martā Tallinā. Dāmu konkurencē labāko četru komandu skaitā iekļuvušas RSU/MVS volejbolistes. To viņām izdevies sasniegt pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē.

"Final 4" turnīra kalendārs:

1. marts

LaiksS/VKomandas
12.00Siev.Rae Spordikool/VIASTON - TÜ/Bigbank
14:30Siev.TalTech - RSU/MSĢ
17:00Vīr.Selver/TalTech - SK Jēkabpils Lūši
20:00Vīr.BIGBANK Tartu - Ezerzeme/DU

2. marts

LaiksS/VKomandas
12:00Siev.Spēle par 3. vietu
14:30Vīr.Spēle par 3. vietu
17:00Siev.Fināls
20:00Vīr.Fināls

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols