Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Kramēna un Jansons kļūst par Baltijas volejbola līgas MVP janvārī

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kramēna un Jansons kļūst par Baltijas volejbola līgas MVP janvārī
Kristīne Kramēna. Foto: Ivan Golembiovský / bbonline.sk

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē, ka par Baltijas līgas volejbolā vērīgākajiem janvāra spēlētājiem atzīti ''Jēkabpils Lūši''' cēlājs Jānis Jansons un RVS/LU kluba volejboliste Kristīne Kramēna.

Jānis Jansons. Divas iepriekšējās sezonas Kipras klubā Nikosijas APOEL pavadījušais volejbolists, kurš šosezon Jēkabpils komandā bieži spēlē kā otrais cēlājs vai uzbrucējs, piecās Jēkabpils komandas janvāra spēlēs guva 35 punktus, kā arī sasniedza cēlāja lietderības rādītāju 36,64% un +/- rādītāju +10. Augumā raženais cēlājs (1,97 m), kurš uz Kipru kā Latvijas izlases kandidāts devās no Laura Iecelnieka trenētās Limbažu komandas, ir viens no iemesliem, kāpēc šosezon sastāvā vājinātā Jēkabpils komanda ir ceturtajā vietā Baltijas līgā.

Piecās Baltijas līgas spēlēs janvārī komandas kapteinis jēkabpiliešiem palīdzēja svinēt četras uzvaras, divreiz pārspējot Pērnavas vienību un pa reizei – Daugavpils “Ezerzeme”/DU un vicelīderi Tallinas “Selver/Taltech”, sagādājot patīkamu pārsteigumu mājinieku līdzjutējiem. Ar 36 netveramām servēm Jansons ir trešais rezultatīvākais līgas servētājs.

Baltijas līgā sievietēm par janvāra vērtīgāko spēlētāju atzīta 20 gadus vecā Kristīne Kramēna, kura visu karjeru aizvadījusi RVS/LU klubā. Piecu janvāra spēļu laikā otrā tempa spēlētāja, kura Latvijas izlasē pilda “libero” spēlētājas funkcijas, guva 91 punktu, sešus sakrādama ar servi un četrus blokā. Sekmīgi bija 48,2% viņas uzbrukumu, sakrājot +/- rādītāju +51. Tikai 174 centimetrus garā spēlētāja ar 280 punktiem ir līgas trešā labākā punktu guvēja un pirmā – Latvijas spēlētāju sarakstā, kā arī ar 44% sekmīgu uzbrukumu – piektā efektīvākā spēlētāja uzbrukumā (labākā no Latvijas spēlētājām).

Janvārī Kramēna sešās spēlēs palīdzēja RVS/LU izcīnīt piecas uzvaras, tai skaitā divās no trim cīņām pret vadošā kvarteta komandām un pakāpties uz trešo vietu turnīra tabulā, bet regulāro čempionātu RVS/LU noslēdz ceturtajā vietā un "play-off" tiksies ar TU/"Bigbank".

Latvijas čempionātā vīriešiem mēneša MVP nosaukumu izpelnījies “Augšdaugavas” komandas diagonālais uzbrucējs Sandis Vilcāns, kurš arvien biežāk Daugavpils “Ezerzeme”/DU vienības rindās dodas laukumā arī Baltijas līgas cīņās, sekmējot Daugavpils vienības pēdējā laika labos rezultātus. Sandis trijās Latvijas čempionāta spēlēs sakrāja 62 punktus, pa pieciem gūstot ar bloku un servi. Viņa kontā arī 62% efektivitāte uzbrukumā. 19 gadus vecais un 1,97 metrus garais volejbolists ir otrajā vietā līgā ar servi gūtajos punktos (17) un uzbrukumu efektivitātē (56%), kā arī ar 168 punktiem ceturtais rezultatīvākais līgas spēlētājs. Trijās spēlēs ar Vilcāna piedalīšanos Daugavpils komanda janvārī izcīnīja divas uzvaras, Sandim mačā ar VK “Jelgava” gūstot 30 punktus. Šobrīd “Augšdaugava” Latvijas čempionātā ar 20 punktiem 12 cīņās ieņem ceturto vietu.

Tāpat arvien vairāk Optibet Baltijas līgas spēlēs RVS/LU sastāvā pēdējos mačos laukumā tiek tikai 17 gadus vecā Anna Cepurīte, kura Latvijas čempionātā sievietēm pārstāv Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadītās “RVS juniores”. Janvāra labākā Optibet Latvijas čempionāta spēlētāja četrās spēlēs guva 59 punktus, septiņus no tiem gūstot ar servi un divi – ar bloku. 179 centimetrus garā Anna, janvāra, un Latvijas čempionāta pēdējās spēlēs, uzbrukumā ir darbojusies ar vidēji 39% efektivitāti. Četrās spēlēs Cepurīte palīdzēja “RVS juniorēm” svinēt divas uzvaras un iegūt septiņus punktus turnīra tabulā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija