Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Baltijas līga sākas ar "Selver/TalTech" uzvaru pār čempioniem

Rolands Eliņš

Baltijas līga sākas ar "Selver/TalTech" uzvaru pār čempioniem
Foto: Helen Hunt/Selver/TalTech

Šodien aizvadīta pirmā spēle Baltijas Volejbola līgas jaunajā sezonā. Divu Igaunijas komandu cīņā "Selver/Taltech" ar 3:1 pārspēja "Bigbank Tartu".

Baltijas līgas sezonas pirmajā spēlē tikās iepriekšējās sezonas lielākā neveiksminiece "Selver" un čempione "Bigbank". "Selver" 2022./23. gada sezonā regulārajā sezonā ieguva otro vietu, taču ceturtdaļfinālā negaidīti zaudēja pēdējās vietas īpašniecei "Parnu" un finālčetriniekā nemaz netika.

"Selver/TalTech" spēlē Tallinā nedaudz revanšējās, šoreiz izcīnot uzvaru 3:1 pret Tartu komandu un sezonu sākot ar panākumu.

"Selver" un "Bigbank" apmainījās ar uzvarām pirmajos divos setos, bet trešajā setā "Selver" uzvarēja pārliecinoši ar 25:18. "Selver" arī ceturtajā setā bija krietni priekšā, uz brīdi iegūstot pārsvaru 19:13, taču Tartu atspēlējās un tika pie 21:21. Seta beigās gan tāpat sekmīgāka bija Tallinas komanda, uzvarot ar 25:23.

Latvijas komandas Baltijas līgas izspēlē iesaistīsies tikai oktobra otrajā pusē - 21. oktobrī "RTU/Robežsardzei/Jūrmala" paredzēta spēle pret "BigBank".

Šosezon Baltijas līgā spēlēs astoņas komandas, jo atgriezusies Lietuvas "Amber". Latviju pārstāvēs arī Jēkabpils "Lūši" un "Ezerzema/DU", kamēr no Igaunijas vēl spēlēs arī "Parnu" un "Barruss Voru".

Regulārajā sezonā tiks izspēlēti trīs apļi, tiesa, turnīra formāts paredz, ka visas astoņas komandas tiks ceturtdaļfinālā, kur spēlēs 1. pret 8. vietu, 2. pret 7. vietu utt.

Izmantotie resursi:
https://bvl-web.dataproject.com/Com...
https://volejbols.lv/klasika/credit...