Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejboliste Stepanova uzņemta "Florida State" slavas zālē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Volejboliste Stepanova uzņemta "Florida State" slavas zālē
Jekaterina Stepanova. Foto: Florida State Volleyball

Latvijas volejbola pārstāve Jekaterina Stepanova šonedēļ tika uzņemta Talahasī "Florida State" slavas zālē.

2011. gada nogalē Jekaterina Stepanova ar "Florida State" komandu iekļuva NCAA finālčetriniekā (augstākais līmenis ASV studenšu volejbolā). Izšķirošajā 10. decembra spēlē guva 21 punktu, kaldinot 3-2 uzvaru pār "Iowa State". Pēc tam tika iekļauta AVCA sastādītajā "All-American" otrajā izlasē.

2012. gada pavasarī Stepanova spēlēja pludmales volejbolu un iekļuva ASV studenšu turnīra finālčetriniekā. Pēc studiju beigšanas viņa izlēma turpināt izglītoties Maiami "Florida International" maģistratūrā, bet 2012.-2013. gada sezonā spēlēja tikai studenšu pludmales volejbolu.

2013.-2014. gada sezonā Stepanova uzsāka profesionāles gaitas klasiskajā volejbolā un bija viena no līderēm Puertoriko līgas klubā "Orientales de Humacao", vienā komandā ar olimpisko vicečempioni Kimu Vilogbiju (ASV). Pēc tam spēlēja Francijas otrajā spēcīgākajā līgā, bet turpinājumā ar "Sm' AESCH Pfeffingen" startēja CEV Izaicinājuma kausā un kļuva par Šveices vicečempioni.

2012. gadā tika atjaunota Latvijas sieviešu volejbola izlase, ar Stepanovu tika saistītas lielas cerības, tomēr viņai bija citi plāni. Arī karjeras turpinājumā neuzspēlēja nacionālajā volejbola izlasē.

2016. gada vasarā Limbažu volejbola komandas sastāvā Jekaterina Stepanova triumfēja Latvijas olimpiādē. Neilgi trenējās kopā ar Tīnu Graudiņu pludmales volejbolā. 2017. gadā kopā ar Martu Ozoliņu uzvarēja CEV sniega volejbola tūres posmā.

2021. gada sākumā trenējās Latvijas pludmales volejbola izlasē, lai gatavotos startam Kontinentālajā kausā, taču zināmu apstākļu dēļ viņai bija jāatsakās no minētās ieceres. Pērnā gada novembrī tika prezentēta kā "Beach Box Gepardi" pludmales volejbola trenere.

2022. gada jūlijā tika paziņots, ka Stepanova (33, 187) tiks uzņemta "Florida State" slavas zālē. Un šonedēļ tas notika. Joprojām ir vienīgā Latvijas klasiskā volejbola pārstāve, kura spēlējusi NCAA finālčetriniekā.

Izmantotie resursi:
Stats - nolefan.org

     [+] [-]

, 2022-08-28 23:47, pirms 2 gadiem
Viena no ši gadsimta labākajām Latvijas volejbolistēm. Žēl, ka veselība neļāva viņai turpināt savu pirms gada iesākto ceļu uz Latvijas pludmales volejbola izlasi. Mūsu klasiskā volejbola izlase arī būtu bijusi ieguvēja, bet acīm redzot kaut kas sportistei pietrūka, lai spertu šo soli.