Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases kandidāte spēlē kopā ar olimpisko vicečempioni

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas izlases kandidāte spēlē kopā ar olimpisko vicečempioni
Jekaterina Stepanova (pa kreisi), olimpiskā vicečempione Kima Vilogbija (pa labi)
Foto: fpvoleibol.com

Latvijas volejbola izlases kandidāte Jekaterina Stepanova (25, 190) šosezon atgriezusies klasiskajā volejbolā un kļuvusi par profesionāli. Mūsu volejboliste spēlē Puertoriko līgas klubā "Orientales de Humacao", vienā komandā ar olimpisko vicečempioni Kimu Vilogbiju. Aizvadītajā naktī gūtie 16 punkti Stepanovai ļauj pakāpties uz 13. vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju listē.

Iepriekš klasiskajā volejbolā viņa spēlēja 2011. gada nogalē, kad studiju pēdējā gadā ar "Florida State" komandu iekļuva NCAA finālčetriniekā un pēcāk tika iekļauta "All-American" otrajā izlasē. 2012. gada pavasarī Stepanova spēlēja pludmales volejbolu un iekļuva ASV studenšu finālčetriniekā. Pēc studiju beigšanas viņa izlēma turpināt izglītoties amerikāņu maģistratūrā - tas nozīmēja atteikšanos no klasiskā volejbola, vismaz uz laiku. 2012-2013 sezonā viņa spēlēja tikai studenšu smilšu volejbolu. Savukārt šajā sezonā Stapanova uzsākusi profesionāles gaitas klasiskajā volejbolā un ir iekļauta arī starp Latvijas izlases kandidātēm.

Puertoriko līga nav starp spēcīgākajām nacionālajām līgām, taču tas līmenis ir labs. Čempionātā piedalās astoņi klubi, katrā ir pa divām leģionārēm, kā arī papildus var būt naturalizētās spēlētājas. Stepanovas klubā otra leģionāre ir 2008. gada olimpisko spēļu vicečempione Kima Vilogbija (ASV), ir arī divas naturalizētās - kubiete un venecuēliete. Pasaules sieviešu volejbola rangā Puertoriko atrodas 17. vietā. Salīdzinājumam: Karību jūras baseina līdere ir Dominikānas Republika (pasaules rangā #8), Rumānija ieņem 38. pozīciju, bet Latvija ir 110. vietā.

Šajā sezonā Stepanova laukumā bijusi 61 setā un guvusi 216 punktus, savukārt līgas otrajai rezultatīvākajai spēlētājai Vilogbijai 71 setā ir 352 punkti. "Orientales de Humacao" astoņpadsmit spēlēs izcīnījusi astoņas uzvaras un astoņu komandu konkurencē ieņem piekto vietu. Regulārā sezona noslēgsies 6. aprīlī, vēl atlikušas trīs spēles.

Kā zināms, Latvijas labākā volejboliste Olga Ativi (Točko) šosezon nodarbināta Rumānijas klubā "Dinamo Romprest", bet pārējās mūsu spēlētājas ir zemāka līmeņa klubos.

Izmantotie resursi:
fpvoleibol.com
fivb.org

  +1 [+] [-]

, 2014-03-28 14:22, pirms 11 gadiem
ja tiek plejofā, tad izlasē nespēlēs, ne?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-28 14:32, pirms 11 gadiem
Točko ir bijusi vienā blicē ne ar tādām vien, bet citas latvietes nav redzējušas tādas pat tīkla otrā pusē

  +1 [+] [-]

, 2014-03-28 17:34, pirms 10 gadiem
točka rakstīja: Točko ir bijusi vienā blicē ne ar tādām vien, bet citas latvietes nav redzējušas tādas pat tīkla otrā pusē
tava radiniece?