Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Jelgavā tiks dalītas godalgas Baltijas līgā dāmām

Jānis Celmiņš

Nedēļas nogalē Jelgavā tiks dalītas godalgas Baltijas līgā dāmām
Jelgava/LU
Foto: A.Tinte

Gaidāmajā Lieldienu nedēļas nogalē, no 29.-31.martam, Jelgavas Sporta hallē norisināsies Baltijas līgas finālspēles. Cīņā par titulu dosies spēcīgākās astoņas līgas komandas, starp kurām ir arī divi Latvijas klubi.

Cīņā par titulu dosies astoņas komandas - visas trīs Baltkrievijas (VC Komunalnik Mogilev, Minchanka un VC Atlant), divas Latvijas (SK Babīte un Jelgava/LU), viena Lietuvas (Achema KKSC) un divas Igaunijas (Tartu universitāte un Famila/Voru VK).

Piektdien (29. martā) tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu cīņas. Šo cīņu uzvarētājas turpinās cīņas par medaļām sestdien un svētdien pēc Final Four principa, bet zaudētājas spēlēs par piekto līdz astoto vietu. Vienā no ceturtdaļfinālu pāriem spēkus mēros divas Latvijas komandas - "Jelgava LU" un "Babīte". Šo spēli varēs redzēt arī internetā - Sportacentrs.com TV translēs arī vienu spēli 31.martā (spēle, kuru translēs tiks precizēts 30.martā).

"Līdz šim Babītes volejbolistes mums ir bijušas ērts pretinieks, jo savstarpējās spēlēs esam viņas uzvarējuši," sarunā ar jelgavasvestnesis.lv norāda "Jelgava/LU" galvenais treneris Jānis Leitis. Viņš zina teikt, ka Babītes volejbolistes finālam gatavojas rūpīgi un plāno uz Jelgavu atvest futbola komandu, kas atbalstīs meitenes svarīgajā cīņā. "Grūti ir kaut ko prognozēt, jo šīm spēlēm būs pavisam cits svars, bet vienīgais, ko varu pateikt: jelgavniekiem ir jāpārbļauj Babītes futbolisti," tā pirms gaidāmās Latvijas komandu 1/4 fināla cīņas izsakās Jelgavas treneris. Viņš sev izvirzījis uzdevumu: ar komandu iekļūt pusfinālā un cīnīties par medaļu. Pusfinālā iekļūs pirmās dienas spēļu četri uzvarētāji, kas tālāk arī sadalīs medaļas.

Skaidrs, ka turnīra favorītu statusā ir visas trīs Baltkrievijas komandas, kuras dominējušas arī regulārajā turnīrā. Skaidrs, ka labāk četriniekā būs arī viena Latvijas komanda (Babīte vai Jelgava), kuras uzdevums sestdien un svētdien būs iekost kādai no baltkrievu komandām (ja nenotiks sensācijas 1/4 finālos).

Jelgavas sporta hallē spēles risināsies uz diviem laukumiem. Ceturtdaļfinālu cīņas piektdien risināsies pulksten 16.00 un 18.00.

Turnīra tabula: volejbols.lv
Rezultāti un spēļu kalendārs: volejbols.lv

Izmantotie resursi:
volejbols.lv