Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt "volejbola pavasaris", startēs Meistarlīgas 1/4 finālu cīņas

Jānis Celmiņš

Klāt "volejbola pavasaris", startēs Meistarlīgas 1/4 finālu cīņas
Foto: SK Jēkabpils Lūši

Nedēļas nogalē startēs “Credit 24” Meistarlīgas izslēgšanas spēles. 1/4 finālu spēles sestdien un svētdien aizvadīs piecas Igaunijas un trīs Latvijas komandas. Vislabākās iespējas pacīnīties par iekļūšanu “Final 4” turnīrā ir “Jēkabpils lūšiem”, kuri regulāro čempionātu noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Pirmās ceturtdaļfināla spēles sestdien savā laukumā aizvadīs Rīgas un Jelgavas klubi, bet svētdien cīņu par finālčetrinieku Pērnavā uzsāks Jēkabpils volejbolisti. “Jēkabpils Lūši" regulāro sezonu noslēdza kā ceturtie un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar Avo Kēla trenēto "Parnu", kuras sastāvā ir Kristaps Platačs, kamēr RTU/"Robežsardze" finišēja sestā un ceturtdaļfinālā tiksies ar Tallinas "Selver", bet "Biolars"/"Jelgava" palika astotā un cīnīsies ar regulārās sezonas uzvarētājiem “Saaremaa”. 1/4 finālos uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, kurās pirmās spēles tiks aizvadītas zemāku vietu (5. – 8. vietas) ieņēmušo komandu laukumā, bet otrās un, ja nepieciešams trešās, top četri vietas izcīnījušo vienību mājās.

VK “Biolars”/Jelgava vīri pamatturnīru pabeidza ar 0:3 zaudējumu Arta Caica pārstāvētajai “Saaremaa VK” komandai, ieņemot astoto vietu, un arī ceturtdaļfinālā būs jāmērojas spēkiem ar saliniekiem. “Saaremaa” komandai ambīcijas ir vislielākās – tikai un vienīgi čempionu tituls! Paredzams, ka cīnīties ar saliniekiem ir gandrīz neiespējami. Igauņu komandas komplektācija un treniņprocess krietni vien atšķiras no jelgavnieku iespējām.

“Ja tā būtu neiespējamā misija, nevajadzētu nemaz doties laukumā, bet iet savās gaitās. Iesim uz spēli un darīsim, ko varēsim. Cerības ir vienmēr. Pretinieki ir favorīti. Grūti iekļūt finālčetriniekā, jo jāuzvar divas spēles. Galvenais, lai visi ir veseli,” saka jelgavnieku treneris Jurijs Deveikus. “Ja paši visos spēles elementos spēlēsim kā varam, tad būs normāli mači, ja nē, mums būs lielas problēmas. Viss sākas no serves un tās uzņemšanas. Turklāt pret mums viņi teicami nospēlēja aizsardzībā,” uzskata pieredzējušais volejbola speciālists.

“Biolars/Jelgava” un “Saaremaa” komandas pirmo spēli aizvadīs jau sestdien plkst. 17.00 Zemgales OC.

Sestdien pirmo 1/4 fināla cīņu aizvadīs arī “RTU/Robežsardze” volejbolisti, kuru iespējas iekļūt “Final 4” jāvērtē nedaudz augstāk, lai gan Tallinā bāzētā komanda regulārā čempionāta beigas aizvadīja ļoti saturīgi. Savstarpējās cīņās pārsvars bijis “Selver” vienībai - pirmo maču viesos trijos setos uzvarēja rīdzinieki, bet nākamos divus ar 3:1 – tallinieši. Rīdzinieku galvenā problēma šobrīd ir savainojumi.

“Ja visi mums būtu ierindā... Šobrīd cīnīsimies un darīsim visu, ko varēsim. Uzskatu, ka cīnīties varam,” teic “RTU/Robežsardze” treneris Guntis Atars. “Talliniešiem labāka ir komandas spēle. Daudz kas būs atkarīgs no tā, kāda diena gadīsies viņu diagonālajam spēlētājam čeham Matejam Šmidlam. “Play-off” ir “play-off”, te likmes ir citādākas, cita spriedze. Pēdējā laikā igauņi liek uzsvaru uz koordinētiem volejbolistiem ar labu lēcienu, un mums ātra spēle sagādā galvassāpes. Ja nav serves, ir grūti cīnīties, tai skaitā aizsardzībā. Ja ir laba serve, statiskā organizētā blokā mēs esam garāki un labāki. Pēc tam varam arī labi nospēlēt aizsardzībā. Ja pretiniekam ir laba uzņemšana, viņi ar saviem četriem uzbrucējiem ir ātrāki par mūsu bloku. Labi pazīstam pretiniekus, savā laukumā ar 3:0 uzvarējām. Ar mūsu amatieru līmeni treniņos mūsu sniegums dažādās dienās var būt ļoti dažāds,” piesardzīgs ir treneris.

Spēle no Rīgas 49. vidusskolas sporta zāles sestdien tiešraidē tiks demonstrēta Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī interneta portālā, sākums plkst. 19.30.

Svētdien cīņā par iekļūšanu labāko četriniekā iesaistīsies arī “Jēkabpils lūši”, kuriem pretī stāsies Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā “Parnu” komanda. Abu komandu līdzšinējās cīņas liek domāt, ka cīņas būs ļoti spraigas. Pirmajā cīņā viesos jēkabpiliešiem izdevās uzvarēt piecos setos, otrajā savā laukumā – četros setos, bet pēdējā savstarpējā cīņā Pērnavā ar 3:2 pārāki bija “Parnu VK” volejbolisti. Šim vajadzētu būt vislīdzīgākajam no 1/4 finālu pāriem. Igauņu treneris Kēls iepriekš sevi apliecinājis kā ļoti gudru un viltīgu volejbola speciālistu, taču nepamet sajūta, ka spēlētāju resursu ziņā priekšrocības ir viņa gados jaunākajam oponentam Mārcim Obrumanim.

“Regulārajā sezonā bijām augstāk par Pērnavu un laukumā dosimies tikai ar vienu domu – par finālčetrinieku,” Jēkabpils komandas plānus skaidri pasaka tās otrais treneris un statistiķis Aivis Kokins. Mums pēdējā laikā pietrūkst stabilitātes. Dažās spēlēs esam iekrituši servju uzņemšanā. Pretiniekiem ir Igaunijas izlases “libero” un labas “pusītes”, tāpēc viņi šajā elementā ir stabilāki. Ja izdodas servju uzņemšana, esam labāki arī citās pozīcijās. “Pirmie tempi” mums ir ātrāki un, uzskatu, var apspēlēt savus pretspēlētājus, kaut gan viņi ir garāki. Maza priekšrocība ir cēlājs, jo mums viņš ir radošāks. Ja stabili nospēlēs mūsu diagonālais spēlētājs, neredzu, ka viņu rindās ir labāks. Mums tomēr ir vairāk līdzvērtīgu spēlētāju. Liela nozīme ir tam, ka mums ir mājas spēļu priekšrocības. Volejbols ir emocionāla spēle. Kas dabū emocijas, tam ir priekšrocības,” Kokins uzsver sava septītā spēlētāja nozīmi šajās cīņās.

“Parnu” un “Jēkabpils lūši” pirmo cīņu aizvadīs svētdien plkst. 17.00 Pērnavā.

Pirmās ceturtdaļfinālu spēles:

DatumsSpēleLaiks
29.februārisVK Biolars/Jelgava — Saaremaa VK17:00
29.februārisRTU/Robežsardze — Selver Tallinn19:30
1.martsPärnu VK — SK Jēkabpils Lūši17:00
1.martsTalTech — Bigbank Tartu19:00

Credit24 Meistarlīga, kopvērtējums pēc reg. č.

VKomandaUU5Z5ZP
1.Saaremaa1751162
2.Bigbank Tartu2031261
3.Selver1334349
4.Jēkabpils Lūši1036542
5.Parnu933936
6.RTU/Robežsardze5431226
7.TalTech4321520
8.Biolars/Jelgava2351417
9.Limbaži/OSC1241711