Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Brazīlija atspēlējas no 0-2 un sāk ar uzvaru pār Krieviju piecos setos

Andrejs Siliņš

Brazīlija atspēlējas no 0-2 un sāk ar uzvaru pār Krieviju piecos setos
Foto: EPA / Scanpix

Pasaules čempionātā volejbolā, kas norisinās Itālijā, trešās kārtas pirmajā I grupas spēlē Brazīlija piecu setu kaujā ar 3-2 apspēlēja Krieviju, bet J grupā Serbija ar 3-0 pieveica mājinieci Itāliju.

Brazīlijas un Krievijas duelis Turīnā izvērtās ļoti aizraujošs. Krievija izcīnīja uzvaras pirmajos divos setos (25:20, 25:21), taču astei pārkāpt tā arī neizdevās. Gandrīz deviņu tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē brazīlieši uzvarēja trešā un ceturtā seta galotnēs (25:22, 25:23) un tika līdz piektajam setam. Tajā Brazīlija turpināja uzņemtajā ritmā, izcīnot uzvaru ar 15:12 un, lai gan punktu visā mačā Krievijai bija vairāk (107:106), pa setiem Brazīlija izcīnīja panākumu ar 3-2.

Vairāk nekā divu stundu garajā mačā par rezultatīvāko spēlētāju kļuva 23 gadus vecais Dmitrijs Volkovs, kuram 23 punkti. Maksims Mihailovs pievienoja 19. Savukārt uzvarētāju rindās Voless de Souza guva 21 punktu, bet 15 pievienoja pieredzējušais Luiss Felipe Fonteless.

Krievijai rītdien jau nākamā spēle, kad jātiekas ar šodien nespēlējušo ASV. Savukārt Brazīlijas un ASV duelis paredzēts 28. septembra vakarā.

Tikmēr J grupā mājiniece Itālija pēc pārliecinošā otrās kārtas grupu turnīra trešdien ar zaudējumu sāka trešo kārtu - turpat Turīnā 11 700 līdzjutēju priekšā ar 0-3 (15:25, 20:25, 18:25) zaudēts Serbijai. Uzvarētāju labā 19 punktus guva Itālijas čempionātā spēlējošais Aleksandrs Atanasijevičs, bet 11 pievienoja Urošs Koavčevičs, kurš ikdienā arī pārstāv Itālijas klubu Veronā. Itāliešiem 11 guva Daniele Macone.

Rītvakar Serbijai jāspēlē pret Poliju, bet Itālijas un Polijas cīkstēšanās nolikta 28. septembra vakarā.

Pusfināliem, kas paredzēti 29. septembrī, kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas. Fināls un spēle par bronzu norisināsies 30. septembra vakarā.

Pasaules čempionāts volejbolā

26. septembra spēles

GrupaSpēleRezultāts
IBrazīlija - Krievija3-2
JItālija - Serbija0-3

27. septembra spēles

GrupaSpēleRezultāts
IASV - Krievija
JPolija - Serbija

28. septembra spēles

GrupaSpēleRezultāts
IBrazīlija - ASV
JItālija - Polija