Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krastiņa vadītā "VaLePa" atkal panāk izlīdzinājumu, finālsērija nebeidzas arī Igaunijā

Jānis Celmiņš

Krastiņa vadītā "VaLePa" atkal panāk izlīdzinājumu, finālsērija nebeidzas arī Igaunijā
Uģis Krastiņš (pa labi)
Foto: mestaruusliiga.fi

Somijas volejbola čempionāta finālsērijā būs nepieciešamas visas septiņas spēles. Tas kļuvis skaidrs pēc vakardienas mača, kurā Uģa Krastiņa vadītā „VaLePa” komanda ar 3:1 pieveica Aivara Petruševica vadīto „Hurrikaani” vienību, sērijā panākot līdzsvaru – 3-3.

Līdz šim Somijas čempionāta finālsērija bija risinājusies pēc scenārija - Petruševica „Hurrikaani” izvirzās vadībā, Krastiņa „VaLePa” izlīdzina. Izņēmums nebija arī sērijas sestais mačs. Pēc piecām sērijas spēlēm Petruševicam un Co vakar bija iespēja noslēgt sēriju un kārt sev kaklā zelta godalgas, taču atkal nekā. Uzvaru sestajā sērijas spēlē svinēja „VaLePa”, sērijā atkal panākot līdzsvaru – 3-3. „Hurrikaani” nepalīdzēja arī Petruševica 20 gūtie punkti, bet Uģa Krastiņa dēls Elviss „VaLePa” uzvaras kaldināšanā piedalījās ar pieciem gūtiem punktiem. Izšķirošais mačs Somijā jau sestdien, kad komandas tiksies septīto reizi.

Igaunija

Finālsērija vakar varēja noslēgties arī Igaunijā, kur pēc divām uzvarām „Tartu Pere leib” un latviešiem Laurim Iecelniekam un Artim Caicam jau vakar bija pirmā iespēja noslēgt sēriju. Spēles gaitā Tartu klubs pat pabija vadībā ar 2:1, taču „Selver” (arī Andrejs Baburovs) vienība prata izglābties, svinot panākumu ar 3:2. Baburovs uzvarētāj rindās izcēlās ar astoņiem gūtiem punktiem, bet Tartu labā attiecīgi 18 un guva Lauris Iecelnieks un Artis Caics. Rezultāts sērijā tādejādi šobrīd kļuvis 2-1, sērijas ceturtā spēle jau rīt Tartu.

Baltkrievija

Jau rīt iespēja noslēgt finālsēriju būs arī Denisa Petrova pārstāvētajai „Stroitel” komandai, kura Baltkrievijas čempionāta finālsērijā atrodas vadībā pret „Komunalnik” volejbolistiem – 2-0.

Itālija

Veiksmīgu maču Itālijas čempionāta A2 līgas spēlē tikmēr aizvadījis Jānis Pēda, sekmējot „Energy Resources Carilo Loreto” komandas uzvaru izslēgšanas spēļu otrās kārtas spēlē pār „BCC-NEP Castellana Grotte” volejbolistiem – 3:2. Jānis šajā mačā izcēlās ar 13 punktu guvumu un tika atzīts par spēles vērtīgāko spēlētāju. Sērjā gan latvieša pārstāvētā komanda atrodas iedzinēju lomā ar 1-2.

Izmantotie resursi:
volley.ee
Mestaruusliiga
Волейбольный клуб "Минск"
Legavolley - Home Page