Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas prezidents Andris Bērziņš atklās "Lāses kausa" finālsacensības

Agris Suveizda

Latvijas prezidents Andris Bērziņš atklās "Lāses kausa" finālsacensības
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 29.martā, notiks lielākā jauniešu volejbola pasākuma „Lāses kauss 2014” finālsacensības, kuru atklāšanā jau otro gadu pēc kārtas piedalīsies arī valsts prezidents Andris Bērziņš.

Šogad šīs sacensības tiek organizētas trīspadmsito reizi, un otro gadu pēc kārtas ar savu klātbūtni tās pagodinās arī valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš piedalīsies sacensību atklāšanā.

Sacensību atklāšanā piedalīsies arī Ziemas olimpisko spēļu medaļu ieguvēji – bobslejists Oskars Melbārdis, kura vadītā ekipāža Sočos izcīnīja sudraba godalgas un kamaniņu braucējs Andris Šics, kurš ekipāžā ar brāli Juri Šicu olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas. Sacensību dalībniekiem būs iespēja saņemt sportistu autogrāfus un nofotogrāfēties.

Sacensībām ir divi posmi – atlases kārta un finālsacensības. Pirmajā posmā jeb atlases kārtā šogad piedalījās 76 pilsētas un novadi, no kuriem tika pārstāvētas 264 skolas – 714 komandas, kopskaitā 5984 dalībnieki. Finālsacensībās piedalīsies 118 komandas, no tām divas uzaicinātās komandas no Igaunijas, kas visas dienas garumā, uz 16 laukumiem sacentīsies par „Lāses kausa” galvenajām godalgām.

Ik gadu „Lāses kausa” ietvaros tiek apbalvotas skolas trīs nominācijās, kur no otrās nominācijas pretendentiem pēc finālsacensību reulztātiem tiks apbalvotas tikai trīs labākās skolas.

1.nominācija: Trīs skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās.
• Daugavpils 12.vidusskola (37 komandas) – direktore Elita Boliņa
• Daugavpils 13.vidusskola (22 komandas) – direktore Andžela Skutele
• Krāslavas Valsts ģimnāzija (20 komandas) – direktors Jānis Tukāns

2.nominācija: Trīs skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās. Pretendenti:
• Vecpiebalgas vidusskola (3.komandas ) – direktore Lolita Žagare
• Gulbenes Novada Valsts ģimnāzija (3 komandas) – direktore Lidija Ķeķere
• Aizputes vidusskola (3 komandas) – direktore Gunta Vīdnere
• Smiltenes ģimnāzija (3 komandas) – direktore Velga Mālkalne

3.nominācija: Trīs labākās Rīgas skolas visu grupu kopvērtējumā.
• Rīgas Valsts 1.ģimnāzija – direktors Māris Brasla
• Rīgas Valsts 3.ģimnāzija – direktors Andris Priekulis
• Rīgas Angļu ģimnāzija – direktora p.i. Daina Toropova

Visas dienas garumā, paralēli volejbola sacensībām, notiks dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas, kur jaunieši varēs pierādīt, cik viņi ir izveicīgi, precīzi un radoši! Ņemot vērā to, ka šis ir trīspadsmitais „Lāses kauss”.

Finālsacensību laikā ikviens „Lāses kausa” dalībnieks varēs iesaistīties pasākuma lieldrauga VAS „Latvijas dzelzceļš” organizētajās aktivitātēs, tostarp izmēģināt savus spēkus minigolfā un laimēt dažādas balvas.

„Lāses kausa” finālsacensības notiks 29.martā, atklāšana pl.10.45, Skonto hallē, Rīgā, E.Melngaiļa ielā 1a.

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova,
Latvijas Volejbola federācija