Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Juniori piekāpjas Krievijai, juniores - Serbijai

Andrejs Siliņš

Juniori piekāpjas Krievijai, juniores - Serbijai
Foto: volejbols.lv

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē Latvijas junioru vīriešu (U-20) izlase ar 0-3 piekāpās spēcīgajai Krievijas izlasei, bet Latvijas junioru sieviešu izlase (U-19) ar 0-3 piedzīvoja zaudējumu pret Serbijas izlasi.

Latvijas izlasē rezultatīvākais spēlētājs šajā spēlē ar 10 gūtiem punktiem bija Aleksandrs Avdejevs, kurš arī šīs spēles labākais bloķētājs ar 4 rezultatīviem blokiem. Kārlim Levinskim, Klementam Aleksānam 5, Artūram Beišam 3, Vladam Smirnovam 2 gūti punkti.

Svētdien Latvijas junioru izlasei 15:00 pēdējā grupas spēle pret Izraēlas izlasi.

Latvijas izlase šobrīd ar vienu punktu atrodas turnīra tabulas pēdējā vietā.

Finālturnīrā piedalīsies 12 valstu izlases.

Latvijas juniores piekāpās Serbijai ar 0-3 (-16;-19;-13). Rezultatīvākās spēlētājas šajā spēlē Latvijas izlasē ar 7 gūtiem punktiem bija Monta Urbāne un Enija Bidzāne. Alisei Pētersonei, Evai Deisai 4, Elvitai Dolotovai 2 gūti punkti.

Latvijas izlase šo turnīru ir noslēgusi. Svētdien savstarpējā spēlē tiksies Serbijas un Francijas izlases. Latvijas izlase bez gūtiem punktiem atrodas trešajā - pēdējā vietā turnīra tabulā.

Eiropas U-20 čempionātā startēs 35 izlases. Finālturnīrā (2014.gadā) vietu nodrošinājušas organizētājas valstis - Čehija un Slovākija. Latvijas izlases sacensības uzsāka no otrās kvalifikācijas kārtas, kurā tiekas ar Krievijas, Igaunijas un Izraēlas izlasēm.

Otrās kārtas grupu uzvarētājas nodrošinās vietu finālturnīrā, bet otrās vietas ieguvušās, kā arī viena labākā trešo vietu ieguvusī komanda, nodrošinās vietu trešajā kārtā. Trešajā kārtā astoņas komandas tiks sadalītas divās grupās. Trešā kārta norisināsies no 10-13.jūlijam, kur finālturnīram kvalificēsies katras grupas pirmo vietu ieguvusī komanda, kā arī viena labākā otro vietu ieguvusī komanda no abām grupām.