Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-18 puišu un U-17 meiteņu izlases šonedēļ cīnīsies par iekļūšanu EČ finālturnīrā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas U-18 puišu un U-17 meiteņu izlases šonedēļ cīnīsies par iekļūšanu EČ finālturnīrā
U17 meiteņu izlase. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Nedēļas nogalē Eiropas jauniešu čempionāta atlases otrās kārtas turnīru volejbolā aizvadīs gan Mārča Obrumana trenētā Latvijas U-18 puišu valstsvienība, gan Ievas Ņečiporukas U-17 meiteņu izlase.

U-18 izlase turnīru aizvadīs savās mājās, no 22. līdz 24. aprīlim Siguldā tiekoties ar Grieķijas un Igaunijas volejbolistiem. Bija paredzēts, ka grupā spēlēs arī Baltkrievija, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIVB lēma par Krievijas un Baltkrievijas izlašu un klubu atstādināšanu no starptautiskajām sacensībām.

Latvijas jauniešu izlase, kura kopš pirmdienas Obrumana vadībā trenējas Jēkabpilī, uz Siguldu dosies ceturtdien. Trijiem no izlases pārstāvjiem Gustavsam Auziņam, Matīsam Šalkovskim un Kārlim Jaundžeikaram būs iespēja aizvadīt turnīru savā pilsētā. Jāpiemin, ka šāda līmeņa volejbola sacensības Siguldā notiek pirmo reizi.

“Protams, jācīnās par vietu finālturnīrā, un pirmās vietas iegūšana ir pirmā opcija, lai pēc tam nav daudz jārēķina. Tas būtu drošāk. Man patīk pārliecinoši iekļūt finālturnīrā. Tad ar lielāku pārliecību var gatavoties finālturnīram,” mērķus savās mājās notiekošajā turnīrā neslēpj puišu izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans, kura asistents turnīrā būs Ģirts Mārtiņsons.

“Baltkrievi, kurus mēs U-17 kvalifikācijā apspēlējām, lai tiktu uz finālturnīru, droši vien būtu favorīti. Bez viņiem, man šķiet, cīņa par tikšanu finālturnīrā būs nedaudz vieglāka. Ar Igauniju ir spēlēts, bet ir iegūti arī Grieķijas izlases janvāra maču video. Turklāt spēļu kalendārs ļaus piektdien redzēt, kā spēlē grieķi ar igauņiem,” par pretiniekiem saka treneris.

Nedēļas nogalē trīs spēles Horvātijā aizvadīs Latvijas U-17 valstsvienība. Arī šeit pretiniecēs būs igaunietes, kā arī mājinieces un Rumānijas vienaudzes. Uzzinot pretinieces, U-17 izlases galvenā trenere Ieva Ņečiporuka neslēpa gandarījumu par izlozi, no šīs pārliecības neatkāpjoties arī tagad.

“Grupa vēl joprojām patīk. Ja mūsu meitenes disciplinēti nospēlēs, neapjuks un spēlēs, kā varētu, tad viņas ir līdzvērtīgas sāncenses pretiniecēm. No sportiskā viedokļa gaidām labu spēli, un ceru, ka būs arī kāda uzvara, bet šajā vecumā kaut ko prognozēt ir grūti. Cīnīties varam. Mēģinām noskaņot meitenes, lai izbauda spēli, lai pašām patīk, ko viņas dara, ne tikai skatās uz pretiniecēm. Mikroklimats komandā ir labs, iedrošinām spēlētājas un liekam rādīt labāko sniegumu,” saka Ņečiporuka.

Viņas palīgs izlasē Jānis Jerumanis piebilst, ka “mērķi ir visaugstākie – tikt uz finālturnīru, jo grupa ir pateicīga. Ar meitenēm par to esam runājuši, taču viņas var ietekmēt stress, jo spēļu zāle ir salīdzināma ar mūsu “Arēnu Rīga”. Daudz ko noteiks psiholoģiskā sagatavotība. Spēlētājas reizēm neapzinās savu potenciālu, spēlē uz 40-60%, varbūt 70%. Jāapzinās, ka var labāk.”

Treniņos labākais pamatsešinieka variants vēl tiek meklēts, bet ierindā ir praktiski visas labākās šobrīd pieejamās šī vecuma spēlētājas, saka trenere. Uz Horvātiju izlase dosies ceturtdien agri no rīta.

Abas izlases ar labiem panākumiem šosezon ir startējušas Entuziastu volejbola līgā, savā līgā šobrīd ieņemot otro vietu. Abos turnīros Latviju pārstāvēs pa 12 volejbolistiem. Finālturnīrā iekļūs grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Nosakot otro vietu ieguvējus, grupās tiks ņemti vērā labāko trijnieka rezultāti.

Spēļu kalendārs:
U-18, Sigulda
23.04. 18.00 Latvija – Grieķija
24.04. 18.00 Latvija – Igaunija

U-17, Varaždina
22.04. 19.30 Latvija – Horvātija
23.04. 17.00 Latvija – Rumānija
24.04. 17.00 Latvija – Igaunija

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2022-04-21 13:29, pirms 2 gadiem
Kas tā ir par komandu, kas redzama bildē???

     [+] [-]

, 2022-04-21 19:09, pirms 2 gadiem
Peecis30 rakstīja: Kas tā ir par komandu, kas redzama bildē???
zem bildes ir pieminēts, ka tā ir U17 meiteņu izlase