Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Otrās kārtas pirmajās spēlēs bez pārsteigumiem

Jānis Celmiņš

Otrās kārtas pirmajās spēlēs bez pārsteigumiem
Jānis Šmēdiņš, VK "Rīga / Lāse-R"
Foto: www.rigavolley.com

Otrās kārtas pirmajās Latvijas kausa izcīņas spēlēs volejbolā pārsteigumi nav fiksēti. Pie uzvarām tikuši VK "Rīga / Lāse-R", VK "Biolars / Ozolnieki" un SK "ELVI / Kuldīga" volejbolisti.

VK „Rīga / Lāse-R” izbraukumā ar 3:0 (25:13, 25:23, 25:18) apspēlēja OC „Limbaži” komandu, bet SK „ELVI / Kuldīga” ar (25:10, 25:11, 25:15) Ozolniekos sagrāva Amatieru līgas komandu VK „Ozolnieki”.

Otra Ozolnieku komanda – VK „Biolars / Ozolnieki” šovakar viesojās Daugavpilī, kur līdzīgi kā abas pārējās komandas izcīnīja uzvaru ar 3:0.

Pirmā seta sākums aizritēja līdzīgā cīņā, taču tā vidusdaļā pie rezultāta 12:13 „ozīši” spēja gūt trīs punktus pēc kārtas un panāca 15:12. Lai arī seta galotnē daugavpiliešiem izdevās pievilkt līdz mīnus viens (seta galotnē 22:23) uzvaru pirmajā setā ar 25:22 svinēja viesi.

Arī otro spēles setu nedaudz veiksmīgāk iesāka viesi un izvirzījās vadībā ar 3:0, taču nākamos sešus (!) punktus jau guva „Ezerzeme / DU” volejbolisti un panāca sev labvēlīgo 6:3. Līdz seta vidusdaļai viesi pārsvaru spēja sadeldēt un pietuvojās, tā galotnē uzvarot ar 25:21.

Trešais sets izritēja Ozolnieku komandas zīmē. Ieguvuši pārsvaru jau seta pirmajā daļā viesi turējās drošā vadībā un noslēdza setu savā labā ar 25:20. Visā spēlē uzvarot ar 3:0.

Daudz kļūdu Daugavpilī pieļāva abas komandas. Daudz muļķīgas kļūdas mijās ar saturīgām epizodēm, „ozīši” daudz kļūdījās servēs. VK „Ezerzeme / DU” volejbolisti nespēja tikt galā ar pretinieku servēm kā ar nespēja atrast saskaņu blokā.

Interesantākā no otrās kārtas pāru cīņām tiks uzsākta ceturtdien, kad Rīgā, NBS zālē (pl. 18.30) pie vietējiem „Armijas” VK volejbolistiem viesosies „Cēsu Alus” komanda. Aizvadītajā nedēļas nogalē „Schenker” līgas ietvaros cēsnieku un „armijnieku” savstarpējā cīņā pie grūtas uzvaras ar 3:2 tika alinieki. Dienu vēlāk viņi atņēma punktu arī Latvijas vicečempioniem SK „ELVI / Kuldīga”, zaudējot vien ar 2:3. Cēsu pusē gan klīst runas, ka cēsnieki svētdien varējuši arī uzvarēt.

Kausa izcīņas pusfinālos iekļūs komandas, kuras izcīnīs uzvaras divu spēļu summā.

Latvijas kausa ieguvēji tiks noskaidroti decembra sākumā. Turnīra „Final Four” sacensības tiks izspēlētas 5. un 7. decembrī SN „Daugava”. Piektajā decembrī abas pusfinālu cīņas, bet septītajā – fināls, kurā tiks noskaidroti Latvijas 2008. gada kausa ieguvēji.

Latvijas kausa ieguvēji iepriekšējos gados:

2003. g. – Lāse/R
2004. g. – Lāse/R
2005. g. – SK Rīga/Inčukalns
2006. g. – SK Rīga
2007. g. – VK Biolars Ozolnieki

     [+] [-]

, 2008-11-20 15:46, pirms 16 gadiem
sodien vajadzetu but labam macham ASK zāle. diez vai Cēsis nospēlēs vēl vienu tik sliktu spēli kā sestdien pret AVK! tacu ari AVK ir kur pielikt, sava zale vini spele labak neka izbraukumos. tas jau ir pieradijies!