Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pusfināla sēriju turpinājums šodien un rīt Ozolniekos un Daugavpilī

Jānis Celmiņš

Pusfināla sēriju turpinājums šodien un rīt Ozolniekos un Daugavpilī
"Poliurs/Ozolnieki" komanda lūkos izlīdzināt rezultātu sērijā
Foto: jelgavasvestnesis.lv

Šodien un rīt Ozolniekos un Daugavpilī turpināsies Latvijas volejbola čempionāta pusfinālu sērijas. Šovakar Ozolniekos spēkus atkārtoti samēros „Poliurs/Ozolnieki” un „Biolars/Jelgava”, bet rīt Daugavpilī vietējā „Daugavpils Universitāte” uzņems „RTU/Robežsardzi”. Kā vienas tā otras spēles sākums paredzēts plkst. 19:00, un abi šie mači tiešraidēs tiks demonstrēti Sportacentrs.com portālā un Sportacentrs.com TV kanālā.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempionāta pusfinālu sērijas rit līdz vienas komandas trim uzvarām. Pirmie mači jau aizvadīti, un tajos uzvaras svinēja laukuma saimnieki. „RTU/Robežsardze” savā laukumā samala miltos „Daugavpils Universitāti” (3:0), bet „Biolars/Jelgava” spraigā piecu setu cīņā pieveica „Poliurs/Ozolnieki” vīrus – 3:2.

Kā arī to varēja sagaidīt pirms abu sēriju sākuma, īstena intriga būs tikai vienā no tām. To lieliski apliecina arī pirmās spēles. Jelgavnieki pirmajā spēlē pret „ozīšiem” bija par mata tiesu labāki gandrīz visos statistikas rādītājos, tādejādi izcīnīta arī uzvara piektajā setā. Uzvarētāju rindās labu maču aizvadīja otrā tempa uzbrucēji Andrejs Baburovs un Rolands Ozoliņš, gūstot attiecīgi 20 un 21 punktu, turklāt nodrošināja arī stabilu servju uzņemšanu. Ozolnieku komandas rindās tikmēr ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Armands Āboliņš, kurš aizvada savu līdz šim veiksmīgāko sezonu klasiskā volejbola laukumos. 18 un 16 punktus katrs pirmajā mačā pievienoja divi citi ierastie „ozīšu” līderi Raimonds Vilmanis un Gatis Augustāns.

Skaidrs, ka Ozolnieku šaurībā mājinieki ir pavisam cits pretinieks, nekā plašajā Zemgales OC. To uz savas ādas „Schenker” līgas 1/4 finālā izjuta Tallinas „Selver”, un ne viņi vien šosezon pamanījušies paklupt tieši Ozolniekos. Lai gan Latvijas volejbolistiem pierasta, šī zāle tomēr ir un paliek ļoti specifiska.

Maču no Ozolniekiem būs iespēja vērot tiešraidē (no plkst. 19:00) portālā Sporatcentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā. Pie komentētāja mikrofona arī šoreiz volejbola draugu padevīgais kalps Jānis Celmiņš. Vai arī šoreiz viņš nesīs veiksmi Ozolnieku komandai? Šajā sezonā viņam klātesot „ozīši” pratuši pieveikt spēcīgās igauņu „Parnu” (3:0) un „Selver” (3:2) vienības…

Ja runā par sava laukuma priekšrocībām, tad tās rītvakar noteikti jācenšas izmantot „Daugavpils Universitātes” volejbolistiem. Daugavpilieši savu skatītāju priekšā spēj pārsteigt gandrīz ikvienu pretinieku, tāpēc zināma intriga pirms sērijas otrā mača ir, pat neskatoties uz daugavpiliešu bezzobaino sniegumu pirmajā sērijas spēlē. Arī šim mačam rītvakar (no 19:00) varēsiet sekot portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV. No Daugavpils maču komentēs joprojām ekstravagantais Nauris Mackevičs.

Pusfināla sēriju spēļu kelandāri:

DatumiVietaLaiksKomandasRez.
15.03.2015Daugavas SN17.00TU/Robežsardze - DU3:0
19.03.2015Daugavpils OC19.00DU - RTU/Robežsardze.
22.03.2015Rīgas 49.vsk18.00RTU/Robežsardze - DU
DatumiVietaLaiksKomandasRez.
14.03.2015Zemgales OC13.00VK Biolars/Jelgava - Poliurs/Ozolnieki3:2 .
18.03.2015Ozolnieku SN19.00Poliurs/Ozolnieki - VK Biolars/Jelgava.
22.03.2015Zemgales OC16.00VK Biolars/Jelgava - Poliurs/Ozolnieki