Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Juniori un juniores uzzina pretiniekus PČ kvalifikācijā

Jānis Celmiņš

Notikusi izloze 2013. gada pasaules junioru čempionāta kvalifikācijas turnīram Junioru izlasēm, kur no Eiropas finālam kvalificēsies viena labākā valsts no katras grupas. Pavisam pasaules čempionātā Eiropai ir sešas vietas.

Puišiem junioru vecums šim turnīram ir 1993. un 1994. gadā dzimušie jaunieši, bet meiteņu turnīrā startēs attiecīgi par gadu jaunākas jaunietes – 1994. un 1995. gads. Pasaules čempionāta finālā vietas no Eiropas jau nodrošinājuši Turcijas un Itālijas juniori un Čehijas un Turcijas juniores.

Mūsu puiši ielozēti vienā grupā (B) ar Beļģijas, Polijas, Francijas un Portugāles volejbola jauno maiņu, un turnīru aizvadīs Francijā. Meitenes tikmēr cīnīsies C grupā kopā ar Vācijas, Bulgārijas, Horvātijas un Grieķijas vienaudzēm. Juniores turnīru aizvadīs Bulgārijā.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīri risināsies no 7.-12.maijam, bet Pasaules čempionāta fināls juniorēm notiks Čehijā (Brno un Prostejovā) no 21.-30. jūnijam, bet junioriem no 22. augusta - 1. septembrim Turcijā (Ankara un Izmira).

Interesanti, ka nevienai no izlasēm vēl nav treneru.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija