Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Junioru volejbola izlase startēs PČ kvalifikācijas turnīrā

Jānis Celmiņš

Junioru volejbola izlase startēs PČ kvalifikācijas turnīrā
Atvars Vilde - viens no Junioru izlases volejbolistiem
Foto: Renārs Buivids

No 18. - 22. maijam, Baltkrievijas pilsētā Mogiļevā risināsies pasaules Junioru čempionāta kvalifikācijas kārtas sacensības volejbolā, uz kurām, trenera Aigara Birzuļa vadībā, šodien devās Latvijas Junioru izlase (puiši dzimuši 1991.gadā un jaunāki).

Latvijas izlases pretinieki kvalifikācijas turnīrā būs Baltkrievijas, Turcijas, Serbijas un Melnkalnes vienaudži. Latvijas izlases kodolu veido „MSĢ / Sēja” komanda, kas aizvadītajā sezonā Latvijas čempionāta Nacionālajā līgā ierindojās pirmajā vietā. Izlases galvenais treneris Aigars Birzulis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka komandas stiprā puse varētu būt garais rezervistu soliņš. „Mums ir salīdzinoši līdzvērtīgs sastāvs. Ikvienam spēlētājam ir labs aizstājējs, tādejādi atsevišķas spēlētāju neveiksmes neietekmē komandas sniegumu,” pauž treneris. „Esam tikuši pie četrām labām spēlēm un jau tas vien šiem puišiem ir ļoti labi. Sliktākais ir tas, ka mēs būsim gadu jaunāki, nekā mūsu pretinieki. Cīņa par uzvaru katrā spēlē un saturīga snieguma parādīšana,” izlases mērķus skaidri deklarē treneris.

Pirmo spēli Latvijas juniori aizvadīs jau trešdien, kad pirmajā grupas spēlē mērosies spēkiem ar Baltkrievijas vienaudžiem. „Mājinieki mūs acīmredzot uzskata par vājāko apakšgrupas komandu, tāpēc spēli pret mums ielikuši kā pirmo sev. Ja spēlēsim brīvi un lieki netrakosim, baltkrieviem ar mums viegli neies,” prognozē Birzulis, piebilstot, ka grupas favorīti, visticamāk, būs turki un serbi.

Eiropai Pasaules čempionāta finālā, kas puišiem risināsies no 1.-10.augustam Brazīlijā, ir atvēlētas sešas vietas, t.i., iepriekšējā gada Eiropas čempioni (Krievija), viena labākā komanda no katras kvalifikācijas grupas un viena labākā 2.vietas ieguvēja visu grupu kopvērtējumā (grupās, kurās spēlē piecas komandas, netiks ņemti vērā spēļu rezultāti ar vājāko komandu grupā).

Āfriku Pasaules čempionāta finālsacensībās pārstāvēs divas komandas, Āziju – trīs, Ziemeļameriku un Centrālameriku – trīs, bet Dienvidameriku divas komandas.

Latvijas junioru izlases sastāvs:

Atvars Vilde, Artūrs Sivickis, Andis Maksimovs, Mārtiņš Jansons, Andis Cimoška, Mārtiņš Šimkuss, Mārcis Gulbis, Haralds Regža, Gatis Slavēns, Kristaps Vāvers, Armands Āboliņš, Jānis Liepiņš.

PČ kvalifikācijas turnīra kalendārs:

18.05, plkst.17.30 Baltkrievija – Latvija
18.05, plkst.20.00 Turcija – Serbija
19.05, plkst.17.30 Melnkalne - Baltkrievija
19.05, plkst.20.00 Latvija – Turcija
20.05, plkst.17.30 Serbija – Latvija
20.05, plkst.20.00 Turcija – Melnkalne
21.05, plkst.17.30 Baltkrievija - Turcija
21.05, plkst.20.00 Melnkalne – Serbija
22.05, plkst.17.30 Serbija – Baltkrievija
22.05, plkst.20.00 Latvija – Melnkalne

Rezultātiem līdz var sekot te: Qualification Tournament - Pool B

Grupu sadalījums (puišiem)

A grupa: (Bulgārijā): Bulgārija, Polija, Francija, Rumānija, Dānija
B grupa: (Baltkrievijā): Baltkrievija, Serbija, Turcija, Melnkalne, Latvija
C grupa: (Slovākijā): Slovākija, Spānija, Beļģija, Portugāle
D grupa: (Vācijā): Vācija, Itālija, Grieķija, Igaunija

     [+] [-]

, 2011-05-17 11:06, pirms 13 gadiem
Lai veicas, čaļi...