Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Brāļi Celitāni, Pēda, Ramma un citi uzsāks cīņas Eirokausu turnīros

Jānis Celmiņš

Brāļi Celitāni, Pēda, Ramma un citi uzsāks cīņas Eirokausu turnīros
Jānis Pēda
Foto: www.piemontevolley.it

Latvijas volejbolistu pārstāvētie klubi šonedēļ uzsāks cīņas dažāda līmeņa Eirokausu turnīros. Pirmās divas spēles jau šodien, kad spēles aizvadīs Gundara Celitāna pārstāvētā Turcijas "Ziraat Bankasi" komanda un Hermana Egleskalna un Normunda Veinberga Somijas "Pernugan Pojet".

CEV kausā četri mūsējie, pirmais sāks Gundars Celitāns

Latvijas volejbola šī brīža lielākā zvaigzne Gundars Celitāns (iepriekš izmēģināja spēkus arī Krievijas Superlīgā) un viņa pārstāvētā "Ziraat Bankasi" komanda šovakar uzsāks cīņu CEV kausā, viesojoties Izraēlā. Kausa izcīņas pirmajā kārtā Gunčam un Co pretī stāsies komanda, kuras nosaukums lielākajai daļai saistās ar basketbolu – Telavivas "Maccabi". Tāpat domā arī Celitāns. "Šī komanda neapšaubāmi jāņem, basketbola komanda "Maccabi" neapšaubām ir laba, bet volejbolā…" Aizvadītajā sezonā Telavivas klubs izcīnīja gan Izraēlas kausu, gan kļuva par valsts čempionvienību. "Ziraat Bankasi" tikmēr aizvadītajā sezonā izcīnīja Turcijas kausu, taču čempionātā ierindojās otrajā vietā. Šobrīd komanda čempionāta turnīra tabulā ieņem otro vietu.

Vēl Latviju CEV kausā šosezon pārstāvēs Jāņa Šmēdiņa un Viktora Koržeņeviča Berlīnes "SCC" komanda, kā arī Denisa Petrova Tallinas "Selver". Mūsu vācieši pirmo spēli turnīrā aizvadīs jau trešdien, kad savā laukumā uzņems Rumānijas "Tomis CONSTANTA" komandu, bet mūsu igaunis Petrovs un "Selver" komanda ceturtdien Tallinā tiksies ar Saloniku "Aris" vienību.

Turnīra otrajā kārtā iekļūs komandas, kuras izcīnīs uzvaru divu spēļu summā. Ja nepieciešams būs jāspēlē tā sauktais "zelta sets".

Čempionu līgā trīs muskatieri un sniegbaltīte, pirmās spēles trešdien

Prestižākajā volejbola Eirokausu turnīrā Indesit Čempionu līgā šosezon startēs trīs četri Latvijas volejbola pārstāvji – Armands Celitāns, Jānis Pēda, Valters Ramma un Olga Ativi (iepriekš Točko).

Pēda un Itālijas čempionvienība "Bre Banca Lannutti Cuneo" spēlēs B grupā kopā ar Spānijas "CAI Teruel", Beļģijas "Noliko Masseik" un Serbijas "Radnicki KRAGUJEVAC". A grupā spēlēs Valters Ramma un viņa jaunais klubs Sofijas "CSKA", bez tā grupā ir arī Kazaņas "Zenit" (Krievija), "AS Cannes" (Francija) un "Generali UNTERHACHING" (Vācija). F grupā cīnīsies Gundara Celitāna vecākais brālis un viņa pārstāvētā Beļģijas vienība "Knack Randstad". Beļģijas klubam būs jāsamēro spēki ar Atēnu "Panathinaikos", Maskavas "Dinamo" un Insbrukas "Hypo Tirol" volejbolistiem. Visiem trim latviešiem debija Čempionu līgā būs debija.

Tāpat Čempionu līgā spēlēs arī viena mūsu dāma – Olga Ativi (iepriekš Točko). Viņa tāpat kā iepriekšējā sezonā pārstāv Baku "Rabita" komandu, kura dalību līgā uzsāks pret Itālijas "Scavolini Pesaro", Polijas "Aluprof", kā arī Rumānijas "Dinamo Romprest" komandām. Ativi Čempionu līgā spēlējusi arī iepriekš un šo sezonu sāks vien nākamajā nedēļā, kad komanda viesosies Bukarestē pie vietējās "Dinamo Romprest" vienības.

"Challenge" kausā tikai somi

"GM Capital" Challenge kausa izcīņā šosezon startē tikai viens mūsējo pārstāvētais klubs – Somijas komanda, kas Eirokausos startē ar savu veco nosaukumu "Perungan Pojet" un kuras krāsas pārstāv divi mūsu tīkla bumbas meistari – Hermans Egleskalns un Normunds Veinbergs. Turnīra pirmo kārtu Rovaniemi komanda jau pārvarējusi un šovakar uzsāks cīņu otrajā kārtā. Pretiniekos Francijas klubs – "Beauvais Oise".

Kamēr neviens no Latvijas klubiem Eirokausos nespēlēm, mums atliek vien turēt īkšķus par mūsu laimes meklētājiem ārzemju klubos.

Izmantotie resursi:
CEV Home

     [+] [-]

, 2010-11-16 19:51, pirms 14 gadiem
Novēlu visiem veiksmi!!!