Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"RTU/Robežsardze" atspēlējas un finālsēriju sāk ar uzvaru

Rolands Eliņš

"RTU/Robežsardze" atspēlējas un finālsēriju sāk ar uzvaru
Foto: J. Slišāns

Latvijas čempionātā volejbolā, pirmajā finālsērijas spēlē „RTU/Robežsardze” piecos setos pieveica „Poliurs/ Ozolnieki” vienību.

Finālsēriju ar ļoti spēcīgi aizvadītu pirmo setu uzsāka „Poliurs/Ozolnieki”, kas spēles sākumā ieguva pat astoņu punktu pārsvaru. Lai arī „RTU/Robežsardze” šo deficītu pamazām sadeldēja, no zaudējuma pirmajā setā tā izvairīties nespēja (22:25). Taču turpinājumā jau pretējs scenārijs – Ozolniekiem otrā seta vidū radās lielas problēmas ar servju uzņemšanu, un RTU droši uzvarēja ar 25:18.

Trešajā setā „Poliurs/Ozolnieki” ar Anša Medeņa rezultatīvās spēles palīdzību uzvarēja 25:19 un atguva iniciatīvu mačā. Ja pirmie trīs seti izvērtās skaidri vienai komandai par labu, tad ceturtā seta izskaņā cīņa ritēja punkts punktā. „Poliura” sastāvā teicami darbojās Armands Āboliņš, taču Ozolniekiem tomēr neizdevās visu pabeigt jau šajā setā, netika izmantota arī mačbumba, un nācās piekāpties ar 25:27.

Izšķirošajā setā „Ozolnieki” rezultāta ziņā turēja līdzi tikai sākumā, bet pēc tam RTU izvirzījās drošās pozīcijās un ieguva vairākas mačbumbas. „Poliurs” pieļāva vairākas kļūdas un zaudēja ar 9:15. Medenis spēli noslēdza ar 27 punktiem, kamēr RTU sastāvā 19 punkti Ruslanam Sorokinam, bet 16 – Rolandam Ozoliņam.

Sērija turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, nākamais mačs jau rīt 18:00 Ozolnieku Sporta namā, kā arī portāla Sportacentrs.com un TV kanālā „Sportacentrs.com TV”.

Savukārt sērijā par Latvijas bronzu pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja „Biolars/Jelgava”, kas viesos ar 3:1 pārspēja „Daugavpils Universitāti”. Pēc pirmajiem diviem setiem gan bija neizšķirts (25:17 un 21:25), turklāt arī trešā seta liktenis izšķīrās, balansējot uz naža asmens, taču Jelgavas komanda tomēr uzvarēja 26:24. Pēdējā setā jau nedaudz pārliecinošāks panākums (25;21) un uzvara visā spēlē.

Ar 24 punktiem „Biolara” sastāvā rezultatīvākais bija Matīss Gabduļins, bet 19 punktus savai komandai pasniedza Aleksandrs Kudrjašovs. Savukārt Daugavpils komandā 23 punkti Aleksandram Samuilovam.

„Biolaram” būs iespēja iegūt bronzas medaļas jau rīt, kad spēle norisināsies Zemgales OC un sāksies 14:00. Ja DU uzvarēs, būs nepieciešama trešā, izšķirošā spēle, kas paredzēta 23. aprīlī.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-04-16 23:16, pirms 8 gadiem
Oži pacels kauss

     [+] [-]

, 2016-04-16 23:24, pirms 8 gadiem
nu nez nez, O';zi beigās izlaida... nolaida rokas..

     [+] [-]

, 2016-04-17 14:53, pirms 8 gadiem
RTU galīgi neizmanto mazo pretinieku bloku un par kombinācijām laikam vispār nav ko domāt. Labi ka pietika prāta Ozo uz diognāli pārlikt!