Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kuldīdznieki turēšoties līdz sezonas beigām

Jānis Celmiņš

Kuldīdznieki turēšoties līdz sezonas beigām
Indulis Laškovs, ELVI / Kuldīga kluba direktors
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Volejbolam sezonā komandas SK "ELVI / Kuldīga" uzturēšanai vajadzīgi vairāk nekā 300 tūkstoši latu. "Tagad, krīzes laikā, tās ir par trešdaļu mazāk. Bet par precīziem skaitļiem varēšu sacīt pēc sezonas beigām," Kuldīgas rajona laikrakstam "Kurzemnieks" saka kluba valdes loceklis Indulis Laškovs.

Kuldīgas rajona budžets vēl nav apstiprināts (tas notiks šomēnes), taču projektā kluba atbalstam ir paredzēti 15 tūkstoši latu, Kurzemniekam skaidro padomes priekšsēdis Tālvaldis Bergmanis: „Mēģināsim palīdzēt, bet tie ir griesti, arī mēs vairāk nevaram atvēlēt.”

Jau tapis zināms, ka 2009. gadā Kuldīgas dome no sava budžeta Elvi atbalstīt nevarēs. Pērn pilsētas pašvaldība piešķīra 10 tūkstošus latu. „Pārējiem kluba akcionāriem atklāti esmu sacījusi, ka pašvaldība var dot to sākotnējo atbalstu, ko arī darījām, bet ilgstoši to darīt nevaram,” stāsta Kuldīgas domes priekšsēde Inga Bērziņa. Domes sporta budžets pasākumiem 2008. gadā bija 32 tūkstoši, bet šogad tie ir tikai 10 tūkstoši. „Ja no tiem kādu tūkstoti var iedot un sporta komisija par to vienojas, tas jau situāciju neatrisinās,” teic I.Bērziņa. „Volejbols ir arī mans sporta veids, priecājos, ka Kuldīgā ir šāds klubs. Tas popularizē pilsētu. Par to klubam pasniedzām arī Gada balvu. Mēs mēģinām palīdzēt, atrodot citas iespējas, citus finansējuma avotus. Ir doma runāt ar Aizsardzības ministriju par kluba finansēšanu nākamajā sezonā. Vēl esam piesaistījuši arī mūsu projektu cilvēku, kas palīdz meklēt sponsorus, lai varētu savākt nepieciešamo summu līdz sezonas beigām.”

Kluba Elvi prezidents Kaspars Bergmanis atzīst, ka tiek aktīvi strādāts ar sponsoru piesaisti. „Pagājušā gada nogalē transporta kompānija TMB izmantoja nodokļa atlaides un caur Kuldīgas domi ieskaitīja naudu kluba atbalstam, arī RBS Skals servisa kompānija. Ir bijušas, domāju, ka sarunas turpināsies ar SIA Amazone,” stāsta K.Bergmanis.

Kluba prezidents cerīgs

Taujāts, vai klubs darbosies arī nākamajā sezonā vai arī to mēģinās pārdot, K.Bergmanis saka: „Klubu pārdot būtu nereāli. Par to varbūt varētu sapņot tie, kas nav tajā iekšā un uz visu raugās no malas. Jebkurā gadījumā es nekad neesmu ko iesācis un vienkārši nometis. Protams, ka tas viss ir dārgi. Esmu pārliecināts, ka turpināsim arī nākamajā sezonā. Un tā nav tikai Kaspara Bergmaņa iegriba, nav taču noslēpums, ka tāda līmeņa komanda Kuldīgā nav ilgi bijusi. Un tā popularizē pilsētas vārdu Baltijā.”

Vēl kluba prezidents atzīstas, ka viņam patīk tas, ka zem katra kluba ir pamats – jauniešu volejbols. „Tas attīstās. Jauniešus lielie spēlētāji pavelk. Es to redzu. Mans dēls spēlē volejbolu. Nav uz to jādzen, nenoliegšu, tā tas ir bijis ar citiem sporta veidiem.”

Kompromiss atrasts

„Domāju, ka kluba iekšienē krīzi esam pārvarējuši. Komandas Elvi/Kuldīga sportisti ir profesionāļi. Viņiem spēlēšana jāuztver kā darbs, par to volejbolistiem tiek samaksāts. Diemžēl komanda līdz jaunajam gadam neparādīja to, ko bija izvirzījusi kluba vadība,” stāsta I.Laškovs. „Diezgan ātri reaģējām – tika samazināts sportistu atalgojums.”

Uz jautājumu, vai sportisti izteikuši protestu, I.Laškovs atbildēja: „Mēs to izdarījām jau novembra beigās. Slikti strādā, mazāk saņem. Kuram tad patīk, ka algu samazina! Nevienam. Bet Schenker līgā bija nevajadzīgi zaudējumi. Tagad situācija uzlabojusies. Esam tikuši tam pāri.” To apstiprina arī treneris Andris Šmēdiņš: „Vadība ar mums runāja. Un nu izskatās, ka neviens spēlētājs projām doties netaisās. Sezonu novadīsim līdz beigām.”

K.Bergmanis uzskata, ka spēlētāji saprot, ka krīze ir citviet Eiropā un pasaulē, un ar viņiem tāpēc panākta vienošanās: „Visas šīs problēmas ir cikliskas, un nebūs jau tā, ka viss pēkšņi beigsies. Protams, kāds sporta klubs beigs pastāvēt, bet ar lielām cerībām skatāmies, ka tas nebūs Elvi.”

Divi rekordi

Komandas Elvi uzdevums ir iziet play-off pēc iespējas labākā formā un labi nospēlēt sezonas galotni. „Pašlaik komanda izskatās labi. Par to liecina svētdien aizvadītā spēle pret divkārtējiem Schenker līgas uzvarētājiem komandu Selver. Klubam pieder divi rekordi: viens spēlē pret Selver, kur setā uzvarēts ar 41:39 un kādā citā spēlē rezultāts 25:7,” stāsta kluba prezidents. „Ir ieteikums arī pircējiem balsot par savu komandu. Praktiski katrs pircējs, kurš iepērkas Elvi, par šo komandu balso (par tās pastāvēšanu arī nākotnē)."

Spēlētāju atlase

Komandas Elvi komplektācijā piedalās I.Laškovs, A.Šmēdiņš un K.Bergmanis. „Praktiski treneris izvērtē spēlētājus, es savukārt skatos no finansiālajām iespējām. Naudas sarūpēšana guļas uz maniem pleciem. Komandā nedraud arī kaut kādas maiņas. Esmu dzirdējis dažādus jautājumus par to pašu Brazīlijas spēlētāju Pedro Madrugu. Varu teikt, ka viņš komandā paliek un mājās nelaidīsim. Pēc svētdienas spēles redzējām viņa sniegumu, un izskatās, ka mums tas ir vajadzīgs. Savukārt komandā vairs nav Sergeja Pivovarenko. Par ilgu noturējām šo sportistu komandā. Spēlētājs bija pietiekami ambiciozs, ar augstām prasībām, bet diemžēl ar neadekvātu sniegumu laukumā,” skaidro K.Bergmanis. Nu Elvi pievienojies rīdzinieks Artjoms Vaščenkovs. „Viņš spēlēs saspēles vadītāja postenī. Patlaban cītīgi trenējas. Domāju, ka turpmākajās spēlēs viņu laidīšu laukumā,” precizē A.Šmēdiņš.

Izmantotie resursi:
kurzemnieks.lv

  +1 [+] [-]

, 2009-01-16 16:56, pirms 16 gadiem
savā ziņā labi sanāca, ka sezonas sākums ne pārāk veiksmīgs - vismaz bija iemesls algas samzināt..

  -3 [+] [-]

, 2009-01-16 18:01, pirms 16 gadiem
Laškovs stāsies armijā , prasīs aizsardzības ministrijai, galīgais jefiņš.

  +3 [+] [-]

, 2009-01-16 18:04, pirms 16 gadiem
Veiksmi Kuldigai!
Es par jums !

  +2 [+] [-]

, 2009-01-16 18:23, pirms 16 gadiem
man patiik sis klubs.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-16 18:24, pirms 16 gadiem
Nu man arii no volejbola, kuldigas klubs vislabaak patiik !
vienmeer buushu par jums !

  +2 [+] [-]

, 2009-01-16 21:17, pirms 16 gadiem
turās!

     [+] [-]

, 2009-01-16 22:26, pirms 16 gadiem
man gan ta ne īpaši patīk šis klubs.

  -4 [+] [-]

, 2009-01-16 22:50, pirms 16 gadiem
HitMix,tad tevi gaida lieli s.di.Nākošgad tas klubs,ja vispār vilks dzīvību,tad knapi......

  +1 [+] [-]

, 2009-01-17 23:23, pirms 16 gadiem
Par Elvi klubu.