Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

SK "Rīga" uzvar kuldīdzniekus

Jānis Celmiņš

Šodien savu pirmo pārbaudes spēli jaunajā sezonā aizvadīja SK "Rīga" volejbolisti. Rīdzinieki mājas ar 3:0 (25:14, 25:21, 26:24) pārspēja "ELVI / Kuldīga" volejbolistus.

Spēli SK "Rīga" iesāka šādā sastāvā – Artis Caics, Viktors Ceplītis, Austris Štāls (libero), Viktors Koržeņevičs, Gvido Priedītis, Aivars Petruševics un Marko Kopanja.

Spēles pirmajā setā krietni pārāki bija rīdzinieki, agresīvāk servejot un krietni precizāk spēlējot aizsardzība, drīz vien tika iegūts stabils pārsvars, setu uzvarot ar 25:14.

Spēles otrais sets aizritēja saistošākā cīņā. Lai arī rīdzinieki kontrolēja spēles gaitu, iegūt pārsvaru, kas būtu lielāks par 2-3 punktiem, neizdevās. Pēc veiksmīgām izspēlēm sekoja kļūdas servēs un uzbrukuma noslēgumos, kas liedza iespēju palielināt rīdzinieku pārsvaru. Lai arī neliels, bet stabils 2 līdz 3 punktu pārsvars saglabājās līdz seta beigām, kurā ar 25:21 pārāki izrādījās majinieki.

Spēles trešo setu rīdzinieki uzsāka ar izmaiņām sākumsastāvā, Ceplīša vietā laukumā devās Reinfelds, Priedīti nomainīja Vāvers. Jau ar pirmajām izspēlēm rīdzinieki nonāca iedzinēju lomā, kuldīdznieki ieguva 3 līdz 4 punktu pārsvaru, ko praktiski saglabāja līdz seta beigām (12-10, 16-12, 20-18). Izškirošie spēles notikumi risinājās seta izskāņā, kur no sākuma vairākās epizodēs pēc kārtas Koržeņevics nospelēja rezultatīvi blokā, panākot neizšķirtu 24:24, bet velāk Vāvers ar servēm palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru pār kuldīdzniekiem (26:24). Rīt komandas atkārtoti tiksies savā starpā.

Rīdzinieku sastāvā laukumā nedevās Tomass Kalniņš, kas dziedē muguras savainojumu un šodien iejutās spēles galvenā tiesneša amatā.

SK "Rīga" labā punktus guva: Petruševics 17, Koržeņevičs 10, Kopanja 8, Priedītis 5, Reinfelds 4, Vāvers 3, Caics, Ceplītis 2.

Izmantotie resursi:

www.incukalnslu.lv