Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūši" un RSU/MSĢ startēs Eiropas kausos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jēkabpils Lūši" un RSU/MSĢ startēs Eiropas kausos
"Jēkabpils Lūši". Foto: LVF

SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti ir pieteikti startam Čempionu līgas sacensībās, RSU/MSĢ startēs Izaicinājuma kausā.

Jēkabpilieši CEV Izaicinājuma kausam pieteicās jau 2020./2021. gada sezonā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ nevienu maču tā arī neaizvadīja.

“Čempionu līgu izvēlēties bija vairāku cilvēku viedoklis, arī atbalstītāju – pašvaldības un sponsoru. Darām to, ko esam nopelnījuši. Esam uzvarējuši Latvijas čempionātā un ieguvuši Latvijas kausu. Varējām izvēlēties, bet arī Tallinas “Selver"/"TalTech” pieteicās Čempionu līgai. Tātad domājam līdzīgi. Jāceļ volejbola prestižs, jo spēles Eiropas kausos jebkurā sporta veidā Latvijā izraisa lielāku interesi nekā nacionālais čempionāts. Gribējām aizvadīt pēc iespējas vairāk Eiropas kausu spēļu, un mums ir labas izredzes aizvadīt vismaz četras spēles,” par izvēli startēt Čempionu līgā saka SK “Jēkabpils Lūši” ģenerālmenedžeris Māris Trušelis.

“Nosacījumi startam Čempionu līgā un Izaicinājuma kausā daudz neatšķiras. Ja Izaicinājuma kausā izkrīti pirmajā kārtā, Eiropas kausu sezona ir beigusies. Zaudējot Čempionu līgas kārtā sacensības tiek turpinātas CEV kausā. Tātad ir garantētas vismaz četras spēles.

“Pirms četriem gadiem, kad pieteicāmies Izaicinājuma kausam, mūsu organizācija vēl nebija tik spēcīga. Kad šogad ceturtajā Latvijas čempionāta finālspēlē Jēkabpils Sporta namā visiem līdzjutējiem nebija vietas, kaut arī ielikām papildu tribīnes, “Teraflex” segumu atbrauca un palīdzēja ieklāt Latvijas Volejbola federācijas speciālisti, bet cilvēki paši uzprasījās palīdzēt, sapratu, ka jāsper nākamais solis un ka to nevajag tikai man,” startu Eiropas kausos pamato Trušelis.

“Sporta nams neatbilst spēlēšanai Čempionu līgā, jo tam vajag 1500 skatītāju vietas. Turklāt mūsu mērķis ir, lai mūs varētu vērot pēc iespējas vairāk skatītāju. Negribu, ka kāds paliek aiz durvīm. Jau esam vienojušies un rezervējuši datumus Jēkabpils jaunajā multihallē. Jēkabpilī tie būtu pirmie Eiropas kausi jebkurā komandu sporta veidā vispār,” par plāniem saka kluba ģenerālmenedžeris, izsakot pārliecību, ka komandas sastāvs nebūs vājāks kā pērn.

2014. gadā dibinātais klubs jau zina pretiniekus priekškvalifikācijas kārtā. Tie būs Nikosijas APOEL no Kipras un Ukrainas čempione Slobožanskas “Prometey”, komandām sabraukumā sacenšoties grupas turnīrā un divām komandām tiekot pirmajā kārtā. Jēkabpilieši ir pieteikušies arī šī turnīra rīkošanai.

“Man kā trenerei bija sapnis kopā ar komandu sasniegt virsotnes Latvijā. Ja tas tiek izdarīts, tad speram nākamo soli. Tagad tas ir izdarīts, aizvadītajā sezonā uzvarot Latvijas čempionātā un Baltijas līgā. Un komandai ir vajadzīga nākamā pieredze,” stāsta RSU/MSĢ komandas galvenā trenere Inguna Minusa, piebilstot, ka arī čempioņu sastāvs lielā mērā tiks saglabāts.

“Ierosināju, ka jāspēlē Izaicinājuma kausā, pakonsultējos ar Rīgas Volejbola skolas direktoru Kristapu Čerņavski par nepieciešamajām finansiālajām izmaksām, izdeju atbalstīja RSU Sporta kluba vadītāja Laura Ritova, un sāku meklēt atbalstītājus,” saka Minusa, kura kā spēlētāja Eiropas kausos ir piedalījusies. Viņa 2001./2002. gada sezonā Rumānijā kā uzaicinātās spēlētājas kopā ar Ingu Pūliņu “Inkomi” sastāvā aizvadīja CEV kausa grupu turnīru.

Izloze abiem turnīriem notiks otrdien.

Pēdējoreiz kādā no Eiropas kausu izcīņām 2022./2023. gada sezonā startēja RVS/LU komanda, pārvarot kvalifikācijas kārtu un tiekot līdz sešpadsmitdaļfinālam.

Informāciju sagatavoja:
Elizabete Misgirda
Latvijas Volejbola federācija

     [+] [-]

, 2024-07-15 19:55, pirms 2 mēnešiem
Lai veicas !