Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

1/4 finālos intriga un piecu setu uzvaras ''Poliuram'' un DU

Krišs Upenieks

1/4 finālos intriga un piecu setu uzvaras ''Poliuram'' un DU
"Ozolnieki/Poliurs"
Foto: ozi-volejbols.lv

Pēc Baltijas volejbola līgas noslēguma ilgas pauzes volejbolā nav bijis, un jau šodien četras komandas uzsāka cīņu Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā. Pirmajās cīņās ļoti saspringtas piecu setu uzvaras izcīnījušas ''Poliurs/Ozolnieki'' un Daugavpils Universitātes komandas.

''Poliurs/Ozolnieki'' vēl šajā nedēļas nogalē aizcīnījās līdz Baltijas līgas bronzas medaļām, izšķirošajā spēlē aizraujošā, neticama sižeta spēlē, pieveicot Rakveres volejbolistus. Ozolnieki par saspringtu maču parūpējās arī Latvijas čempionātā, un apspēlēja ''ASK/Kuldīga'' volejbolistus piecos setos - 22:25, 25:19, 25:12, 19:25, 15:13.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija uzbrukuma līderis Ansis Medenis, kurš šajā cīņā atzīmējās ar 18 punktiem. 14 pievienoja Armands Āboliņš, bet 11 pieredzējušā Raimonda Vilmaņa kontā. ''ASK/Kuldīga'' sastāvā 15 punkti Edvartam Buividam, 14 Kristapam Butkevicam, bet 13 Mārim Lancmanim. Sērijā ritēs līdz kādas komandas divām uzvarām - 17. martā pulksten 20:00 spēle Kuldīga.

Vēl garāka izvērtās spēle starp mājinieci Daugavpils Universitāti un ''Jēkabpils lūšiem''. Īpaši saistoši bija spēles pirmie divi seti. Ja pirmā seta galotnē uzvaras kausus sev par labu nosvēra mājinieki (31:29), otrā seta galotni izvilka viesi, kuri sākotnēji izlaida no rokām vairāku punktu pārsvaru, taču beigās spēja apspēlēt mājiniekus (27:25). Trešajā setā pamatīgi buksēja DU uzbrukums un servju uzņemšana, savukārt "Lūši" lieliski darbojās blokā, bet aizsardzībā vairākas lieliskas bumbas izvilka komandas libero. Tas viesiem deva vieglu uzvaru - 25:14.

Spēles gaita pilnībā mainījās ceturtajā setā. Abu komandu darbībās bija ļoti daudz brāķa, ko labāk izmantoja DU, triumfējot ar 25:18. Arī izšķirošo setu daugavpilieši iesāka labāk (7:4), bet tās vēl ne tuvu nebija beigas. "Lūši" īsā laikā izmantoja divus pārtraukumus un jau 9:8 viņu labā! Nostiprināt pārsvaru neizdevās un tikpat ātri jau trīs punktu pārsvars mājiniekiem. Pie rezultāta 11:14 Jēkabpils divus punktus atspēlēja, bet nākamajā izspēlē kļūdījās, dodot iemeslu gavilēt saimniekiem - 15:13.

Jāpiemin, ka šī bija sezonas apmeklētākā volejbola spēle Daugavpilī, kuru klātienē noskatījās vismaz 500 skatītāju. Abu komandu līdzjutēji parūpējās par lielisku atmosfēru, par ko tika atalgoti ar cīņu līdz pat pēdējam punktam.

20 punkti Aleksandram Samuilovam, 14 Klāvam Zaļkalnam, bet vēl 13 Toma Švāna Kontā. Pāvels Jemeļjanovs ''Jēkabpils lūšu'' rindās bija labākais ar 21 gūtu punktu, 17 - Rihardam Puķītim. 17. martā arī atbildes spēle Jēkabpils sporta namā startēs pulksten 20:00.

Jau pusfinālā savas pretinieces gaida pagājušās sezonas čempione ''RTU/Robežsardze'' un fināliste ''Biolars/Jelgava'', kas šosezon jau ieguvusi Baltijas līgas Superkausu, Latvijas kausa trofeju un Baltijas līgas sudraba medaļas.

Izmantotie resursi:
Erilehed
- Maia

  -1 [+] [-]

, 2016-03-16 08:12, pirms 9 gadiem
Vells pa stenderi, ka Kuldīga neizmantoja Ožu sagurumu