Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlase Universiādē piekāpjas Baltkrievijai un spēlēs pret Čīli

Krišs Upenieks

Volejbola izlase Universiādē piekāpjas Baltkrievijai un spēlēs pret Čīli
Edgars Točs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Zaudējumu Kazaņā, kur šajā nedēļā norisinās pasaules universiāde, piedzīvojas Latvijas volejbola studentu izlase, kas pēc uzvarēta pirmā seta pret Baltkrieviju, zaudēja nākamajos trijos, atzīstot pretinieku pārākumu četros setos ar 25:23, 17:25, 20:25, un 20:25. Pēc šī zaudējuma noskaidrojis, ka par 11. vietu latvieši cīnīsies ar Čīles volejbolistiem.

Pirmais sets, lai arī tā pats sākums nebija no spožākajiem (5:9), izdevās ļoti labs un galotnē uzvara ar 25:23. Diemžēl mača turpinājumā baltkrievi jau bija krietni stabilāki, nevienā no nākamajiem spēles nogriežņiem nedodot mūsu izlasei lielas cerības uz uzvaru, tādējādi izcīnot iespēju cīnīties par 9. vietu, kur Baltkrievijai stāsies pretī mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi.

Latvijas izlases rindās šajā spēlē rezultatīvākais Edgars Točs ar 19 punktiem, bet 13 pievienoja Aleksandrs Avdejevs. Rīt mūsējie aizvadīs noslēdzošo spēli šajās sacensībās, pulksten 14:00 uzsākot cīņu ar Čīles volejbolistiem par 11. vietu.

Rītvakar pusfinālā par 9. vietu Latvijas izlases pretinieki jau būs krietni spēcīgāki - baltkrievu studentu volejbols ir augstā līmenī.

Kā jau ziņots, grupu turnīrā mūsējie ar zaudēja ukraiņiem (0:3) un japāņiem (0:3), bet uzvarēja taizemiešus (3:2). Par augstākajām vietām cīņu turpina Ukraina un Japāna, savukārt Taizeme un Latvija spēlē izslēgšanas turnīrā par zemākām vietām.

Latvijas studentu izlases sastāvā ir spēlētāji no Daugavpils Universtātes, no kluba "Lāse-R/Rīga", bet kapteinis ir nacionālās izlases pamatcēlājs Deniss Petrovs no Francijas kluba.

Latvijas volejbolisti pasaules Universiādē:

Avdejevs Aleksandrs
Cinne Vitālijs
Jansons Mārtiņs
Lavrenovs Dmitrijs
Liepiņš Jānis
Nikolajevs Sergejs
Petrovs Deniss
Samuilovs Aleksandrs
Točs Edgars
Visockis Vladimirs
Voroņko Ēriks
Zavorotnijs Andrejs

Izmantotie resursi:
kazan2013.ru