Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Iecelnieks, Ozoliņš un Platačs stažējas Itālijā

Iecelnieks, Ozoliņš un Platačs stažējas Itālijā
Atvars Ozoliņš (no kreisās) un Kristaps Platačs
Foto: Laura Iecelnieka arhīvs

No stažēšanās Itālijas volejbola svētnīcā Čivitanova Markē Mačeratas provincē atgriezies OC “Limbaži”/MSĢ vecākais treneris Lauris Iecelnieks un divi viņa komandas spēlētāji Atvars Ozoliņš un Kristaps Platačs.

Veselu nedēļu latvieši stažējās šā brīža Itālijas spēcīgākā volejbola kluba “Cucine Lube Civitanova” sistēmā Mačeratas provincē. Kluba sistēma ietver pašreizējos Itālijas čempionus un kausa ieguvējus “Cucine Lube Civitanova”, kā arī A2 līgas klubu, kas arī atrodas Itālijas zābaka ikru muskuļa daļā.

“Varējām vērot visus abu komandu treniņus, bet puiši paši piedalījās A2 līgas kluba treniņos. Tāda zāle, tāda sistēma... Tā ir cita pasaule,” atzinīgi par Čempionu līgas trešās vietas ieguvēju izteicās Lauris Iecelnieks. “Tā bija pazīšanās, pateicoties kurai, tāds brauciens kļuva iespējams, un tā varētu kļūt par tradīciju – došanās pie viņiem. Nākamreiz tas varētu notikt pēc sezonas jau uz kādu mēnesi, bet visticamāk bez manis, jo tobrīd jau būšu nodarbināts pludmales volejbolā. Nav teikts, ka tiem jābūt OC “Limbažu”/MSĢ puišiem. Pēc tāda brauciena puišiem vismaz uz pāris mēnešiem degs acis.

Mūs uzņēma kā savējos. Viss bija augstākajā līmenī, un Kristapam un Atvaram pat uzreiz iedeva visu ekipējumu. Viņiem savādākā ekipējumā pat laukumā nedrīkst parādīties.

Pavērojot puišus no malas, likās, ka mūsu jaunie un talantīgie puiši mierīgi varētu spēlēt A2 līgā. Tas nav nekāds kosmoss.

Bija arī fiziskie treniņi. Daudz atšķirību nebija, bet itāļi interesējās arī par mūsu vingrinājumiem. Lielākā atšķirība bija treniņu garumā, jo mēs tos Latvijā veicam koncentrētāk, bet viņi mierīgi var pavadīt laukumā stundas četras, slīpējot kādu elementu.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv