Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Gogols varētu vadīt Polijas klubu Ļubļinas LUK

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Gogols varētu vadīt Polijas klubu Ļubļinas LUK
Mihals Gogols. Foto: CEV

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Mihals Gogols varētu kļūt par spēcīgā Polijas čempionāta kluba Ļubļinas LUK galveno treneri, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Aizvadītajā “Plus Liga” sezonā Ļubļinas klubs regulārajā čempionātā ieņēma 9. vietu (15 uzvaras 30 spēlēs), bet pirms gada čempionātu noslēdza 11. vietā. Komandā nākamsezon būs nopietnas izmaiņas, un tās skars arī treneru sastāvu. Šobrīd nopietni tiek runāts par Latvijas izlases galvenā trenera Mihala Gogola piesaisti galvenā trenera amatā. Līgums varētu tikt parakstīts jau tuvākajā laikā.

Gogols kopš 2021. gada vada Latvijas izlasi, ar kuru aizvadītajā vasarā nespēja kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

36 gadus vecais treneris pats ir bijis profesionāls volejbolists, no 2005. līdz 2008. gadam kā cēlājs aizvadot trīs sezonas Ščecinas klubā "Morze Baltyk".

2008. gadā viņš 23 gadu vecumā trenera karjeru sāka kā trenera palīgs Čenstohovas AZS, klubā nostrādājot līdz 2011. gadam. Pēc tam piecus gadus Gogols bija Žešuvas "Asseco" vienības statistiķis.

2016. gadā Gogols kļuva par Ščecinas "Stocznia" trenera palīgu, bet sezonas vidū pārņēma kluba trenēšanu, šajā amatā nostrādājot līdz 2018. gadam. 2018./2019. gada sezonu viņš uzsāka Ščecinas vienībā, bet pabeidza Olštinas AZS trenera amatā. Savukārt pēdējās divas sezonas viņš ir vadījis Polijas superklubu Belhatovas "Skra".

Pirmā pieredze darbā ar izlasēm Gogolam bija 2016. gadā, kad viņš kā trenera palīgs palīdzēja Polijas U-23 izlasei kvalificēties 2017. gada pasaules U-23 meistarsacīkstēm.

2018. gadā viņš kļuva par Polijas izlases trenera Vitala Heinena palīgu. Kopā ar Polijas valstsvienību Gogols 2018. gadā kļuva par pasaules čempionu, bet pēdējos divos Eiropas čempionātos izcīnīja bronzas medaļas.

Latvijas neatkarības gadu laikā Gogols ir astotais treneris vīriešu izlasē, un otrais ārzemnieks pēc Igaunijas trenera Avo Kēla, kurš izlasi vadīja iepriekšējos divos Eiropas čempionāta ciklos no 2018. līdz 2021. gadam.

Šajā vasarā Latvijas izlase startēs Sudraba līgā, kurai treniņus uzsāks maija vidū. Tiek runāts, ka ierindā būs visi spēcīgākie izlases volejbolisti, izņemot Denisu Petrovu, kurš izlases treneriem ir labi zināms un par viņa kvalitātēm nevienam šaubu nav.