Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Minusa un Jursone zaudē amerikānietēm

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Minusa un Jursone zaudē amerikānietēm
Inguna Minusa
Foto: eurobeachtour.com

Ar zaudējumu Berlīnes FIVB "Grand Slam" posma pamatturnīru pludmales volejbolā sākušas latvietes Inguna Minusa un Inese Jursone, kuras spraigā triju setu spēlē piekāpās amerikānietēm Eiprilai Rosai un Dženiferai Bosai – 1:2 (14:21, 21:19, 10:15).

Berlīnes FIVB "Grand Slam" posmā pludmales posmā latvietes Inguna Minusa un Inese Jursone varēja startēt uzreiz no pamatturnīra, jo organizatori viņām bija piešķīruši "wild card". Pamatturnīrā viņām tika 25. numurs un vieta H apakšgrupā, kopā ar ASV, Vācijas un Francijas duetiem.

Atšķirībā no citiem FIVB pasaules kausa posmiem, "Grand Slam" turnīros ir atšķirīga izspēles sistēma. Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta grupā. Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).

Kā pirmās latvietēm pretī stājās amerikānietes Eiprila Rosa un Dženifera Bosa. Šajā posmā viņas izliktas ar 8. numuru, bet šosezon spēlējušas apskaužami stabili – pēdējos četros pasaules kausa posmos 5. vieta. Pret Rosu un Bosu latvietes jau reizi bija spēlējušas, kad piedzīvoja zaudējumu trijos setos. Lai gan pirmos divus punktus pirmajā setā pretinieces sadalīja uz pusēm, tomēr turpinājumā pat ļoti sekmīgi nospēlēja amerikānietes. No 1:1 tika panākts 9:1 – latvietēm spēle piekliboja kā aizsardzībā, tā īpaši uzbrukumā. Pēc minūtes pārtraukuma Latvijas pludmales volejbolistes gan atguvās un pietuvojās līdz 8:12, tomēr pēc tehniskā pārtraukuma laukumā atkal dominēja ASV sportistes, pirmo setu noslēdzot ar pārliecinošu uzvaru – 21:14.

Otrais sets jau aizritēja ļoti līdzvērtīgā spēlē. Sākumā latvietēm pat izdevās izvirzīties vadībā ar 8:5, tomēr līdz tehniskajam pārtraukumam viņas jau bija noķertas. Pēc pārtraukuma Minusa un Jursone atkal atguva nepieciešamo divu punktu pārsvaru, droši virzoties pretī uzvarai setā. Pēc sekmīga bloka latvietes ieguva 20:17 vadību, un ASV pārstāves pieprasīja minūtes pārtraukumu.–Tas viņām līdzēja, jo tika uzvarētas divas izspēles pēc kārtas, taču arī mūsu meitenes atspēlējās līdzīgi - minūtes pārtraukums un tad beidzot izmantota setbumba – 21:19.

Izšķirošajā setā latvietes sīvu pretestību izrādīja tikai pašā sākumā. Vēlāk Rosa un Bosa ieguva triju un vairāk punktu handikapu, kuru stabili nosargāja līdz pat beigām (15:10), savā kontā ierakstot pirmo uzvaru, bet latvietēm – pirmā neveiksme.

Grupas otro spēli latvietes aizvadīs vēl šovakar, kad tiksies ar vācietēm Brinku Abeleri / Juriču.

Izmantotie resursi:
fivb.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-11 17:42, pirms 16 gadiem
Ross/Boss - forši

     [+] [-]

, 2008-06-11 18:08, pirms 16 gadiem
Meitenes: DROŠI

     [+] [-]

, 2008-06-11 19:59, pirms 16 gadiem
Netiksies, man liekas vaacieteem savainojums un museejaam uzvara bez speeles...