Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Noskaidrotas uzvarētājas studentu līgā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Noskaidrotas uzvarētājas studentu līgā
Foto: AP/Scanpix

Šodien, 11.aprīlī, Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā noslēdzās studentu un sieviešu amatieru komandu sacensības. Par uzvarētājām kļuva SK „Babīte” kura finālā cīnījās ar SC „Jēkabpils” volejbolistēm.

Saskaņā ar Studentu un sieviešu amatieru komandu sacensību reglamentu, finālsacensībām kvalificējās 6 labākās pamatturnīra komandas. Tās, kuras pamatturnīrā ieguvušas 1. un 2. vietu, cīņu par medaļām uzsāka jau no pusfināliem. Pārējām finālkomandām (Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), LDz Cargo, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte (LLU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA)) savā starpā bija jāizspēlē grupas turnīrs, lai noskaidrotu tās divas komandas, kuras pusfinālos stāsies pretī pamatturnīra labākajām - SC „Jēkabpils” un SK „Babīte”.

Grupu turnīrā pirmo vietu izcīnīja LDz Cargo, bet otro LLU volejbolistes. Tādējādi šodien, pirmajā pusfinālā tikās SC „Jēkabpils” ar LLU, bet otrajā SK „Babīte” ar LDz Cargo. LLU spēli pret Jēkabpils volejbolistēm uzsāka pārliecinoši, tomēr pretinieces uzvarēt neizdevās. Otrajā pusfinālā SK „Babīte” sīvā cīņā uzveica LDz Cargo. Tādējādi par bronzas medaļām cīnījās LLU ar LDz Cargo, bet par zelta medaļām – SC „Jēkabpils” ar SK „Babīte”. Lai arī LLU volejbolistes palika ārpus labāko trijnieka, komandas trenere Marina Cīrule atzina, ka ir apmierināta ar turnīru un gandarīta ar komandas sniegumu: „Manuprāt, šīs bija labas sacensības gan vispār, gan tieši LLU komandai. Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, arī komandu līmenis ir augstāks. Varu būt gandarīta ar savām meitenēm, jo iepriekšējā gadā mēs palikām pēdējās, šogad tikām līdz finālam.”

SK „Babīte” trenera asistente Sandra Breikša atzina, ka šogad ir pastiprinājuši komandu ar jaunām spēlētājām un ir apmierināta ar komandas rezultātu: „Šajā sezonā komandā ir divas jaunas spēlētājas – Elīna Tetere un Una Dzalba, kuras ir pastiprinājušas komandu. Šodien svarīgākā spēle mums bija ar Daugavpils komandu (LDz Cargo), lai arī divas mūsu spēlētājas guva savainojumus, tomēr pirmo reizi sezonā spējām uzvarēt LDz volejbolistes. Ar komandas sniegumu esmu apmierināta un ceru, ka arī nākamajā sezonā izdosies labi nostartēt.”

Arī SC „Jēkabpils” treneris Dmitrijs Minovs ir apmierināts ar komandas sniegumu gan sezonas laikā, gan finālsacensībās: „Esmu apmierināts ar rezultātu. Pagājušajā sezonā izcīnījām otro vietu, un arī šajā sezonā esam otrie, kas, manuprāt, ir labs rādītājs. Komanda parādīja labu sniegumu, un īpaši varu uzslavēt Ilzi Rubeni un Oksanu Šņepsti, kuras visu sezonu ir labi nospēlējušas. Ja būs iespēja un komanda gribēs spēlēt, tad noteikti piedalīsimies arī nākamajā sezonā.”

Vietu sadalījums:
1.vieta – SK „Babīte”
2.vieta – SC „Jēkabpils”
3.vieta – LDz Cargo
4.vieta – LLU
5.vieta – LSPA
6.vieta - RTU

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova
Latvijas Volejbola federācija

     [+] [-]

, 2010-04-12 08:15, pirms 14 gadiem
Jēkabpils SC un SK Babīte malači!! rāda stabilitāti!!