Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Pārliecības nav, ir ticība"

Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Pārliecības nav, ir ticība"
Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.com

"Trenējamies daudz, nogurums ir sakrājies, taču šodien mums ir brīvāks. Jācer, ka atgūsim svaigumu un Berlīnē būsim gatavi cīņām," īsi pirms došanās uz sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru Berlīnē saka Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoiolovs.

Šonedēļ Berlīnē risināsies pirmais sezonas FIVB "Grand Slam" posms pludmales volejbolā. Tajā savu dalību pieteikuši arī latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs. Viņi sacensības sāks ar kvalifikācijas turnīru. Šodien portālam eSports.lv izdevās sazināties ar Aleksandru Samoilovu un noskaidrot kādā noskaņojumā pirms izšķirošajiem posmiem pirms Olimpisko spēļu kvalifikācijas termiņa beigām ir mūsu puiši.

"Uz Berlīni lidojam rīt, trenējamies daudz, nogurums ir sakrājies, taču šodien mums ir brīvāks. Jācer, ka atgūsim svaigumu un Berlīnē būsim gatavi cīņām. "Grand Slam" turnīru kvalifikācija ir ļoti spēcīga. Lai arī ir jāuzvar tikai divas spēles, visi pretinieki tur ir spēcīgi. Pamatturnīra izspēle "Grand Slam" posmos mums ir krietni vien parocīgāka, nekā parastajos turnīros. Lai arī pēc apakšgrupu spēlēm turnīrs turpinās pēc vienmīnusu sistēmas uzskatu, ka "Grand Slam" pamatturnīru izspēle mums ir parocīgāka."

Jautāts vai ir pārliecība, ka izdosies izcīnīt ceļazīmi uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm, Aleksandrs atbild - "Pārliecība nav, bet ir ticība. Jācīnās un tad jau arī rezultāts būs. Nekādus procentuālus skaitļus negribas saukt, bet domāju, ka izredzes mums nav sliktas."

Jau ziņojām, ka pēdējos divos posmos Mārtiņam un Aleksandram ar padomiem palīdz arī Aigars Birzulis, taču kā treneris joprojām turpina darboties arī Aleksandra tēvs Genādijs Samoilovs. "Uz Berlīni brauksim trijatā - Es, Mārtiņš un Aigars. Tēvs mums atkal pievienosies Francijā," noslēgumā teica Samoilovs.

Kvalifikācijas sacensības Berlīnē sāksies trešdien, bet pretiniekus tajā mūsu puiši uzzinās jau otrdienas vakarā.