Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Celitāns atkal rezultatīvs, Pēda spēlē epizodiski

Jānis Celmiņš

Celitāns atkal rezultatīvs, Pēda spēlē epizodiski
Gundars Celitāns
Foto: www.scc-volleyball.de

Kārtējās spēles dažādās Eiropas līgās aizvadījuši Latvijas volejbolistu pārstāvētie klubi. Piedāvājam nelielu ieskatu kā tad mūsējiem tajās veicies.

Itālija

Zaudējumu Itālijas čempionāta A1 līgas spēlē piedzīvojusi Jāņa Pēdas pārstāvētā Kuneo "BreBanca Lanutti" vienība, kas, lai arī spēles gaitā atradās vadībā ar 2:0, bija spiesta piekāpties "Sisley" vienībai ar 2:3. Jānis laukumā devās epizodiski spēles otrajā, trešajā un piektajā setā un guva vienu punktu.

Somija

Anša Medeņa un Aivara Petruševica rezultatīvā spēlē no zaudējuma neglāba "Valepa" komandu, kuru vada Latvijas izlases treneris Uģis Krastiņš. Mačā pret "Sampo" komandu abi Latvijas izlases spēlētāji bija rezultatīvi (Ansim 20 punkti, Aivaram - 14), taču tas neglāba abu pārstāvēto komandu no zaudējuma – 0:3.

Jau kārtējo uzvaru Somijas līgā izcīnījusi "Lakapa" komanda, kurā spēlē Normunds Veinbergs un Hermanis Egleskalns. Kārtējā čempionāta spēlē mūsējo pārstāvētā komanda piecos setos pieveica "Raision Loimu" komandu (3:2), bet Egleskalns un Veinbergs atkal bija rezultatīvi. Pirmajam 20, otrajam – 23 punkti.

Uzvaru svinējusi arī Gunta Atara pārstāvētā "Saima" komanda, kas trijos setos guva virsroku pār "Riento" komandu – 3:0. Latviešu volejbolists uzvarētāju labā guva 8 punktus.

Vēl vienu zaudējumu piedzīvojusi Toma Šmēdiņa un Salvja Cielava pārstāvētā "ETTA" komanda, kas savā laukumā ar 1:3 piekāpās "Loimu" vienībai. Toms spītējot nelielam savainojumam guva 19 punktus, Salvis par trim vairāk - 22.

Vācija

Jau sesto uzvaru Vācijas Bundeslīgā izcīnījusi Jāņa Šmēdiņa un Viktora Koržeņeviča pārstāvētā Berlīnes "SCC" komanda, kas savā laukumā pieveica "Zurich Team VCO Berlin" komandu – 3:0. Jānis spēlēja komandas pamatsastāvā un guva deviņus punktus, bet Viktors spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Uzvaru izcīnījis arī Māra Vensberga pārstāvētais "Gotha" klubs, kas kārtējā spēlē savu skatītāju klātbūtnē guva virsroku pār "EnBW TV Rottenburg" vienību – 3:1, arī Vensbergs spēlei bija pieteikts, bet laukumā tā arī neizgāja.

Jau otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Romāna Sauša "A!B!C TITANS Berg. Land" komanda, kas savā laukumā ar 0:3 piekāpās "Generali Haching". Saušs šajā mačā guva vien četrus punktus.

Francija

Panākumi Francijas čempionāta "ProA" un "ProB" līgās izcīnījuši attiecīgi Ruslana Sorokina un Jevgēņijas Grimailova pārstāvētie klubi. Sorokina "Toulouse" vienība svinēja uzvaru pār "Nantes Reze" komandu (3:0), Ruslanam septiņi punkti. Grimailova pārstāvētā "Cambrai" komanda "ProB" līgā turpina cīnīties bez zaudējumiem. Šoreiz komanda savā laukumā ar 3:1 pārspēja "Ales" vienību. Jevgēņijs spēlēja vien epizodiski un punktus neguva.

Turcija

Kārtējo uzvaru Turcijas čempionātā izcīnījusi Gundara Celitāna pārstāvētā "Ziraat Bankasi" komandas, kas kārtējā spēlē ar 3:0 pārspēja "Besiktas" vienību. Gunča uzvarētāju labā guva 22 punktus.

Beļģija

Ne mazāk labi veicies arī Gundara brālim Armandam Celitānam, kura pārstāvētā "Knack Roselāre" komanda savā laukumā ar 3:0 uzvarēja "Aquacare Halen", Beļģijas čempionāta ietvaros. Armands šajā spēlē guva četrus punktus.

Izmantotie resursi:
Mestaruusliiga
volleyball-bundesliga.de
LNV - Ligue Nationale de Volley
Legavolley - Home Page
volleyliga.be