Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistu iecienītākā pieturvieta Eiropā – Francija

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbolistu iecienītākā pieturvieta Eiropā – Francija
Gundars Celitāns uzbrukumā
Foto: istanbulbbsk.org

Oktobris ierasti ir tas mēnesis, kad Eiropā startē nacionālie čempionāti klasiskajā volejbolā, un izņēmums nav arī šis gads, kad mūsējo leģions Eiropas klubos nav diži sarucis. Visiecienītākā mūsējo pieturvieta ir Francija, kur nobāzējušies seši mūsējie. Uzreiz gan jāteic, ka Francijas augstākajā līgā (Pro A) spēlēs tikai viens latvietis – Hermans Egleskalns.

Francija

Tā nu sanācis, ka tieši Latvijas vīru izlases diagonāles pozīcijas spēlētāji Hermans Egleskalns un Gundars Celitāns šobrīd spēlē visaugstākajā līmenī, un pieļaujams, ka arī finansiāli ir vislielākie ieguvēji. Egleskalns jau otro gadu ir nobāzējies Francijas „Pro A” līgā, kur atkal pārstāvēs „Chaumont” komandas krāsas. Franču klubs šosezon startēs arī Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā (pēc ranga trešais spēcīgākais Eirokausu turnīrs).

Francijas klubos šajā sezonā kopskaitā spēlēs seši mūsējie, taču pārējie pieci spēlēs zemāka līmeņa līgās. Francijas „Pro B” līgā dāmām spēlēs trīs mūsu volejbolistes – Viktorija Smirnova (Toulon Provence Méditéranée Var Volley), Jekaterina Stepanova (Quimoer Volley 29) un Viktorija Jablonska (Laon Volley Club), bet pēc ranga trešajā Francijas čempionāta līgā vēl divi mūsu valsts pārstāvji – Jevgēņija Ļivca (Vandoeuvre Nancy) un Gatis Garklāvs (Strasbourg).

Turcija

Arī Gundars Celitāns savulaik izmēģināja spēkus Francijā, kas viņam bija labs tramplīns karjeras turpinājumā. Nu jau kādu laiku Gundars spēlē Turcijā, un arī šī sezona nebūs izņēmums. Jau otro gadu latviešu pēdējā laika lielākā volejbola zvaigzne spēlēs „Istanbul BBSK” komandā, kas šajā sezonā startēs arī CEV kausa izcīņā.

Somija

Pēdējos gados ļoti iecienīta pieturvieta Latvijas volejbola pārstāvjiem bijusi Somija, taču šogad mūsējo skaits tur sarucis. Bez Latvijas trenera Uģa Krastiņa un viņa dēla Elvisa Krastiņa, kuram gan jau ir Somijas pase (spēlē šīs valsts izlasē), Somijas augstāko līgas klubu krāsas turpinās pārstāvēt Aivars Petruševics (Hurrikaani-Loimaa), Romāns Saušs (Kokkolan Tiikerit) un Jana Jaudzema (Woman Volley). Petruševica klubs spēlēs arī CEV Izaicinājuma kausa izcīņā.

Baltkrievija, Austrija, Kipra

Latvijas izlases cēlājs Deniss Petrovs tikmēr atkal cīnās Minskas „Stroitel” kluba rindās (spēlēs arī CEV Izaicinājuma kausā), bet Jānis Pēda pagarinājis sadarbību ar Austrijas augstākās līgas komandu „Hypo Tirol”, un arī šajā sezonā startēs Čempionu līgas turnīrā. Pēc vairāku gadu pārtraukuma Kipras augstākajā līgā atgriezies Valters Ramma, atkal pārstāvot „Anarthosis Famagusta” vienību (spēlēs arī Izaicinājuma kausā).

No Latvijas vadošajiem spēlētājiem jaunas darbavietas meklējumos ārpus Latvijas robežām joprojām ir Ansis Medenis, Viktors Koržeņevičs, Lauris Iecelnieks un Reinis Pekmanis. Pēdējo noskatījis kāds beļģu klubs, taču līgums pagaidām nav parakstīts. Lielāka skaidrība par viņa tālākajām gaitām varētu būt tuvāko nedēļu laikā.

Latvijas volejbolisti Eiropas līgās

Spēlētājs/aKlubsValsts un līga
Viktorija SmirnovaToulon Provence Méditéranée Var VolleyFrancijas 2.līga
Aivars PetruševicsHurrikaani-LoimaaSomijas Augstākā Līga
Romāns SaušsKokkolan TiikeritSomijas Augstākā Līga
Jānis PēdaVT Hypo TirolAustrijas Augstākā līga
Gundars CelitānsİSTANBUL BBSKTurcijas Augstākā Līga
Jevgenija LivcaVANDOEUVRE NANCYFrancijas 3.līga
Mārtiņš KramsHofstade Zemst 93Beļģijas 3.līga
Hermans EgleskalnsCHAUMONT VOLLEY-BALL 52 Haute MarneFrancijas PRO A
Deniss PetrovsStroitel MinskBaltkrievijas Augstākā Līga
Jekaterina StepanovaQUIMPER VOLLEY 29Francijas 2.līga
Viktorija JablonskaLAON VOLLEY CLUBFrancijas 2.līga
Sanda DzīleVC StrassenLuksembrugas čempionāts
Jānis FreidenfeldsCHEV DiekirchLuksembrugas čempionāts
Gatis GarklāvsSTRASBOURG VBFrancijas 3.līga
Kate KrūkleVolleyteam EsbjergDānija (zemākās līgas)
Jana JaudzemaWoman VolleySomijas Augstākā Līga
Anastasija BordjukovaAalborg HIKDānija (zemākās līgas)
Artūrs BriedisTallinn University VCIgaunijas 2.līga
Valters RammaANORTHOSIS FAMAGUSTAKipras Augstākā Līga
Maksims RostovcevsVBC Raiffeisen Züri UnterlandŠveices čempionāts

Šī informācija varētu būt nepilnīga. Tāpat jāņem vērā, ka dažiem tabulā minētājiem volejbola spēlēšana ārvalstīs nav pamatnodarbošanās.

     [+] [-]

, 2014-10-08 15:14, pirms 10 gadiem
Bija jautājumi, bet "Šī informācija varētu būt nepilnīga. Tāpat jāņem vērā, ka dažiem tabulā minētājiem volejbola spēlēšana ārvalstīs nav pamatnodarbošanās." tas visu izskaidro
Paldies par informāciju.

     [+] [-]

, 2014-10-08 15:34, pirms 10 gadiem
SummerBoy rakstīja: Bija jautājumi, bet "Šī informācija varētu būt nepilnīga. Tāpat jāņem vērā, ka dažiem tabulā minētājiem volejbola spēlēšana ārvalstīs nav pamatnodarbošanās." tas visu izskaidro
Paldies par informāciju.
Rakstam droši komentāros, ja ir aizmirsti kādi spēlētāji/as
Nedomāju gan, ka ir daudz tādu/as...

     [+] [-]

, 2014-10-08 21:09, pirms 10 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Rakstam droši komentāros, ja ir aizmirsti kādi spēlētāji/as
Nedomāju gan, ka ir daudz tādu/as...
Nē, ne par to iet runa! Raksts ļoti labs paldies
Vienkārši nobrīnījos cik daudz Latvijai ir sieviešu volejbolistu un loģisks šķita jautājums par izlasi (izlases kontekstā), bet tad izlasīju to pēdējo teikumu un viss tapa skaidrs

     [+] [-]

, 2014-10-26 17:46, pirms 10 gadiem
Liels paldies par rakstu!Diivaini satikt savu vaardu Latvijas presee. Francijaa speeleju jau piekto gadu, un tikai un vieniigi prieka peec.