Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jaunie volejbolisti uzsākuši gatavošanos EČ kvalifikācijas turnīriem

Jānis Celmiņš

Jaunie volejbolisti uzsākuši gatavošanos EČ kvalifikācijas turnīriem
Mārcis Obrumans. Foto: facebook.com/skjekabpilslusi

Latvijas volejbola U-15 meiteņu un U-16 puišu izlases šonedēļ Rēzeknē aizvada pirmās nometnes, gatavojoties Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīriem. Pirmā pārbaude kaujas apstākļos izlasei būs jau oktobrī, kad abas izlases cīnīsies Baltijas kausa izcīņā.

U-15 meiteņu izlase treniņus aizvada Ievas Ņečiporukas vadībā, bet puišus Rēzeknē “dresē” Latvijas čempionu “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans. Abu izlašu galvenais starts ir Austrumeiropas Zonālās asociācijas (EEVZA) turnīrs, kas vienlaikus ir Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensību pirmā kārta. Puišiem šīs vasaras svarīgākās sacensības aizvadīs Krievijā, bet meitenēm būs jādodas uz Azerbaidžānu. Atšķirībā no citām reizēm, šoreiz gatavošanās uzsākta laicīgi, puiši pat jau paguvuši saspēlēties Entuziastu Volejbola līgā, bet meitenēm par šādu iespēju tiek domāts gaidāmajā sezonā. Jau 2021. gada aprīlī šī vecuma jauniešiem un jaunietēm gaidāmas arī EČ kvalifikācijas otrās kārtas spēles. Plānots, ka šīm izlasēm tiks nodrošinātas pārbaudes spēles ar vienaudžiem no Lietuvas un Igaunijas, bet pēcāk šī gada oktobrī vēl paredzēta dalība Baltijas kausa izcīņā.

Gan Obrumans, gan Ņečiporuka uzteic Latvijas Volejbola federācijas (LVF) paveikto, dodot komandām iespēju mērķtiecīgi un plānveidīgi gatavoties, lai cīnītos par vietu EČ finālturnīros. Kopumā jūlijā un augustā paredzētas trīs nedēļu ilgas nometnes un abi treneri teic, ka apstākļi ir ļoti labi.

“Treniņu apstākļi ir ļoti labi. Viss ir blakus – stadions, treniņu zāle, svari… Gribēju, lai manā rīcībā būtu 14 puikas, bet šobrīd esam bez Kristiana Fokerota un Gistava Auziņa, kuri aizņemti ar pludmales volejbola spēlēšanu. Abi ir potenciālie komandas līderi,” stāsta Mārcis Obrumans, paužot, ka par viņu varējumu viņiem šaubu nav, taču gribējies, lai visi varētu gatavoties kopā. “Ja būtu laicīgāk zinājis, ka viņu nebūs, būtu piesaistījis divus citus. Kopumā esmu pārbaudījis ap 30 spēlētāju,” stāsta treneris, piebilstot, ka palaist garām kādu jauno talantu Latvijā ir gandrīz neiespējami.

Meitenes tikmēr ir volejbola treniņprocesam gandrīz ideālajā skaitā. Šobrīd nometnē ir 16 meitenes, taču komandas galvenā trenere Ieva Ņečiporuka neslēpj, ka kandidātu skaits tiks samazināts. Kamēr Obrumans pēc pirmajiem pāris treniņiem secinājis, ka puikas pēdējo divu mēnešu laikā neko daudz nav darījuši, Ņečiporuka saka, ka meitenes uz nometni ieradušās dažādas gatavības pakāpēs. “Strādājam gan pie fiziskās sagatavotības, gan tehnisko elementu atsvaidzināšanas. Otrajā treniņu nedēļā jau vairāk strādāsim pie tehnikas un arī taktikas. Brīvajās nedēļās noteikti sūtīšu meitenēm individuālos treniņu plānus, lai katra var darboties mājas apstākļos. Varēja just, ka Kuldīgas un Daugavpils meitenes nometnei bija gatavākas, taču arī pārējās cenšas un noskaņojums treniņnometnē ir labs. Centīsimies darīt visu, lai uz svarīgākajiem mačiem būtu iespējami labākajā formā,” apņēmīga ir Ņečiporuka.