Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Pašatdeves līmenis bija ļoti augsts"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Pašatdeves līmenis bija ļoti augsts"
Raimonds Vilde centrā
Foto: Renārs Buivids

Pēc uzvaras Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas trešajā spēlē pār SK "ELVI / Kuldīga" komentārus portālam eSports.lv sniedza VK "Rīga / Lāse-R" galvenais treneris Raimonds Vilde un komandas libero pozīcijas spēlētājs Mārtiņš Pļaviņš.

VK „Rīga / Lāse-R” galvenais treneris Raimonds Vilde: „Uzskatu, ka nospēlējām diezgan kvalitatīvi. Pašatdeves līmenis bija ļoti augsts gan no mūsu, gan Kuldīgas kluba puses. Kuldīga cīnījās godam un līdz pat pēdējam brīdim neļāvās ielauzt spēli. Protams, esam apmierināti, ka izdevās sēriju pabeigt trijās spēlēs, nebijām ieinteresēti visu vilkt garumā, jo balansēt uz naža asmens ar tik īsu sastāvu būtu biji bīstami. Tas viss ir riskanti. Sākums bija nedaudz nervozs, bet spēles turpinājumā viss izdevās.”

Kopumā vērtējot sēriju Vilde atzina, ka tā bijusi visai veiksmīga. „Pirmajā spēlē kuldīdznieki bija nedaudz miegaini, nezinu kāpēc, bet tā nu tas bija. Līdz ar to nekāda lielā cīņa neizdevās. Otrajā spēlē viss ritēja kā pa viļņiem un patīkami, ka izšķirošajos brīžos izdevās spēli salauzt, par šodienu viss skaidrs.”

Pēc pēdējās finālsērijas spēles treneris atklāja, ka šobrīd tiks uzsāktas sarunas ar spēlētājiem Latvijas izlases kontekstā, taču jau tagad atzina, ka libero pozīcijā visticamāk spēlēs Toms Šmēdiņš vai Konstantīns Serjapins. „Ar izlases kandidātiem runāt sākšu tuvākajās dienās. Kandidātu ir daudz un jātiek skaidrībā, kurš grib un kurš negrib spēlēt izlasē. Libero pozīcijā visticamāk spēlēs Toms Šmēdiņš vai Konstantīns Serjapins.”

VK „Rīga / Lāse-R” libero pozīcijas spēlētājs Mārtiņš Pļaviņš: „Spēle bija nervoza, visi gribēja beigt sezonu jau šodien un tāpēc drusku kliboja gan servju uzņemšana, gan uzbrukums. Nervozēja gan Armands Celitāns, gan viens no mūsu uzbrukuma līderiem Aivars Petruševics. Labi, ka viss beidzās tik veiksmīgi, kuldīdznieki arī šodien nebija slikti.”

Mārtiņš atklāja, ka jau tuvākajā laikā uzsāks treniņus pludmalē, taču par finansējumu nākamās sezonas kontekstā vēl nekas neesot skaidrs. „Pāris dienas atpūtīšos, sazvanīšos ar Aigaru Birzuli un sāksim darboties pludmalē. Pēc Lieldienām visticamāk sākšu trenēties vienatnē un gaidīšu Lauri (Iecelnieku – autors) no Grieķijas. Maija beigās plānojam braukt uz Poliju, kur notiek Pasaules kausa posms, maija vidū iespējams dosimies arī uz Itālju, taču pagaidām nav skaidrības ar finansējumu. Šobrīd esam meklējumos un situācija nav spīdoša. Esam gatavi sadarboties ar jebkuru uzņēmumu un izskatīt visus piedāvājumus.”

     [+] [-]

, 2009-04-08 23:14, pirms 15 gadiem
sāk izskatīties, ka Vilde palasiijis komentaarus
ja jau saka, ka pa libero njems Tomu! tadj au varbuut savaaks arii paareejso no citaam komandaam, nevis tikai piena puikas!