Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Andris Šmēdiņš: "Esam gatavi uzvarēt arī mājās"

Jānis Celmiņš

Andris Šmēdiņš: "Esam gatavi uzvarēt arī mājās"
Andris Šmēdiņš,
SK "ELVI/Kuldīga"
galvenais treneris

Rīt Kuldīgas Sporta centrā tiks izspēlēta Latvijas volejbola čempionāta finālsērijas trešā spēle starp SK "ELVI/Kuldīga" un VK "Lāse-R" volejbolistiem. Šodien portālam eSports.lv izdevās aprunāties ar Kuldīgas kluba galveno treneri Andri Šmēdiņu.

Jau ziņojām, ka pirmajā finālsērijas spēlē Kuldīgā uzvaru svinēja VK "Lāse-R" (3:0), bet otrajā (Rīgā) kurzemniekiem izdevās revanšēties (3:2) un izlīdzināt rezultātu sērijā. Latvijas čempionāta finālsērija ritēs līdz kāda no komandām izcīnīs trīs uzvaras.

Šodien portālam eSports.lv izdevās aprunāties ar SK "ELVI/Kuldīga" galveno treneri Andri Šmēdiņu, kurš sniedza īsu komentāru.

Lūgts salīdzināt abas pirmās finālsērijas spēles Andris Šmēdiņš teica - "Kuldīgā absolūti netikām galā ar servju uzņemšanu, arī paši servējām vāji, tāpēc arī rezultāts bija tāds kā bija. Otrajā spēlē spējām uzlabot šos elementus un mūsu spēle kļuva krietni vien daudzveidīgāka. Ja spējam tikt galā ar pretinieku servi un paši servēt agresīvi, tad varam arī uzvarēt. Spēli Rīgā varējām pabeigt arī ātrāk, nevajadzēja atlikt visu uz piekto setu, taču uzvara ir uzvara un tas ir pats svarīgākais."

Lūgts noraksturot VK "Lāse-R" un SK "ELVI/Kuldīga" stiprās un vājās puses treneris bija pietiekami tolerants. "Nevienai no komandām nav izteikta līdera, kurš spēli varētu izšķirt vienatnē. Abām komandām spēle balstās uz visu komandu un visu izšķir kopējā komandas spēle. Ja salīdzina "Lāses" un manus spēlētājus, tad uzskatu, ka manējie ir nedaudz meistarīgāki, taču tas ir tikai mans viedoklis. Ja skatās no pieredzes viedokļa, tad mēs šādā sastāvā spēlējam pirmo gadu. Nepilnu sešu mēņešu laikā izveidot ļoti labu komandu ir ļoti grūti," teica Šmēdiņš.

"Vairākiem spēlētājiem joprojām ir dažādi savainojumi. Jānim Šmēdiņam sāp plecs, Ilmāram Balodi ir problēmas ar papēdi, bet viņi rīt noteikti spēlēs. Pārējiem ar veselību viss vairāk vai mazāk ir kārtībā. Beidzot ir jāuzvar arī savā laukumā, mēs tam esam gatavi," noslēgumā teica Šmēdiņš.

Rīt spēle Kuldīgas sporta centrā sāksies pulksten 19.30. To tiešraidē translēs arī LTV7 kanāls.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēļu rezultāti:

1. spēle: SK ELVI/Kuldīga – VK Lāse-R 0:3 (20:25, 26:28, 20:25)
2. spēle: VK Lāse-R - SK ELVI/Kuldīga 2:3 (21:25, 25:22, 13:25, 25:19, 5:15)

Latvijas čempionāta finālsērijas kalendārs:

09. aprīlis, Kuldīgas SC, pl. 19:30 SK ELVI/ Kuldīga - VK Lāse-R
12. aprīlis, SN Daugava, pl. 14:00 VK Lāse-R - SK ELVI/ Kuldīga
13. aprīlis, Kuldīgas SC, pl. 14:00 SK ELVI/ Kuldīga - VK Lāse-R (ja nepieciešams)

  +4 [+] [-]

, 2008-04-08 18:19, pirms 16 gadiem
mjaaa... Kuldīgai ir jāvinnē rīt, lai sestdien Rīgā varam taisīt apbalvošanas ceremoniju!

     [+] [-]

, 2008-04-08 18:52, pirms 16 gadiem
uz to arī viss iet... ja komanda spēlēs savu spēli, noko neforsējot, tad uzvarai jābūt!

     [+] [-]

, 2008-04-08 23:29, pirms 16 gadiem
gan jau ka Elvī vinnēs vismaz es tā ceru! pirmā spēle bija tik pārpratums otrajā jau Elvī parādīja ko spēj un cerams to izdarīs arī rīt!

     [+] [-]

, 2008-04-09 10:33, pirms 16 gadiem
Prieks, ka ir komanda ārpus Rīgas, kas var parādīt kolosālu velejbolu. Man patiess prieks par Kuldīdzniekiem un ELVI. Ļoti gribu lai beidzot LČ kaus aizeļo ārpus Rīgas, bet kā jau sportā uzvarēs stiprākais. Šāds fināls Latvijā nav bijis. Lai abām komandām veicas uz laukuma, un abu komandu faniem tribīnēs.