Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Saušs iegūst Somijas kausu un fināla MVP balvu

Jānis Celmiņš

Saušs iegūst Somijas kausu un fināla MVP balvu
Romāns Saušs ar izcīnīto kausu

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijā, Latvijas volejbolista Romāna Sauša pārstāvētais "Kokkolan Tiikerit" kļuvuši par Somijas kausa ieguvējiem. Romāns finālspēlē guva 21 punktu un tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju.

"Šosezon, mums ar Tiikerit ir divdesmit uzvaras no divdesmit spēlēm. Komanda ir ļoti stipra - Eirokausos uzvarējām pirmajā kārtā Sete komandu no Francijas, kura tagad ir pirmajā vietā Francijas ProA čempionātā," par situāciju "Kokkolan Tiikerit" stāsta Romāns Saušs.

“Ir jāatzīst, ka mūsu komandas līmenis te Somijā visai ievērojami atšķiras no Latvijas komandām. Tiikerit spēlē divi vadošie spēlētāji no Somijas izlases, kura rāda labu sniegumu Eiropas līmeņa volejbolā. Kā jau zināms visi spēlētāji mūsu komandā ir profesionāļi, visi trenējas divreiz dienā.Ta ir liela atšķirība ar Latvijas komandām, kuras startē Baltijas un Nacionālajā čempionātā," turpina R.Saušs.

Jautāts par personīgo sniegumu šajā sezonā Latvijas volejbolists ir enerģijas pārpilns. “Esmu apmierināts ar savu sniegumu, lai gan protams - vienmēr var labāk! Varu teikt, ka mana pašatdeve bija 100%.Spēļu grafiks šosezon bija ļoti intensīvs un pirms Kausa izcīņas Final Four bija daudz spēles čempionātā, kur mūsu komanda parādīja izcilu sniegumu – kā jau teicu 20 uzvaras no 20 spēlēm Jāsaka, ka par spīti slodzei fiziski jutos ļoti labi,” stāsta R.Saušs.

Spēcīga un veiksmīga profesionālā sezona liek labu pamatu arī startiem nacionālajā izlasē. “Pēc iespējas sekoju arī Baltijas Līgas spēlēm – likumsakarīgi – daudz draugu spēlē tur, dažreiz apspriežamies par spēlēm. Lai arī pagaidām neesmu saņēmis uzaicinājumu, esmu gatavs palīdzēt valsts izlasei. Izlasē esmu no 18 gadu vecuma, tādējādi ceru ka izlase redz mani sastāvā un, ja viss būs kārtībā ar veselību, un būs uzaicinājums, tad noteikti gribu spēlēt izlasē,” rezumē R.Saušs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2016-02-09 00:36, pirms 9 gadiem
Izlasē jau Vilde "bēgļus" neņem?