Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Cīņu par volejbola čempionāta zeltu uzsāks Daugavpils un Jūrmalas komandas

Jānis Celmiņš

Cīņu par volejbola čempionāta zeltu uzsāks Daugavpils un Jūrmalas komandas
Raimonds Vilde un Patriks Pinka. Foto: RTU Robežsardze/Jūrmala

“Optibet” Latvijas čempionāta vīriešiem finālā pirmās divas cīņas šajā nedēļas nogalē aizvadīs “Ezerzeme”/DU un “RTU/Robežsardze/Jūrmala”, bet par bronzas medaļām cīnīsies SK “Jēkabpils Lūši” un “Vecumnieki”.

Pirmā finālspēle ar “Ezerzeme”/DU un “RTU/Robežsardze/Jūrmala” piedalīšanos sērijā līdz trim uzvarām jau šodien notiks Daugavpilī, bet svētdien – Jūrmalā.

Šosezon nedaudz labāk abu Latvijas komandu duelī ir veicies jūrmalniekiem, kuri pirmajās divās Baltijas līgas cīņās uzvarēja piecos setos, trešajā pārāki trijos setos bija daugavpilieši, bet pēdējā pamatturnīra spēlē ar 3-1 virsroku ņēma “RTU Robežsardze/Jūrmala”. Jūrmalnieki ar 3-1 bija pārāki arī Baltijas līgas pusfinālā un ar 3-0 – Latvijas kausa izcīņas pusfinālā.

Finiša spurts Baltijas līgā pie trešās vietas pamatturnīrā ļāva tikt daugavpiliešiem, kuri tādējādi ieguva mājas spēļu priekšrocības.

“Savējiem gribu redzēt dzirkstam acis. Gaidu labu un stabilu spēli bez bailēm kļūdīties. Tad būs arī rezultāts,” pirms fināla saka “Ezerzeme”/DU treneris Rihards Puķītis. “Spēles ziņā favorīti varētu būt jūrmalnieki, jo viņiem pusfinālā bija spēcīgāks pretinieks, kas palīdzēja labāk iespēlēties. Tāpēc es uzskatu viņus par favorītiem par spīti tam, ka mums ir mājas spēļu priekšrocības.”

“Atšķirībā no divām iepriekšējām reizēm, kad ar Daugavpils komandu šosezon tikāmies izslēgšanas spēlēs, šoreiz tās būs vairākas spēles. Uzvarēt būs grūtāk. Pretinieks ir zināms, un viegli nebūs. Daugavpilij ir sabalansēta komanda ar labu kopējo spēli, lielu robu sastāvā nav. Viņi ir cīnītāji,” pretiniekus slavē “RTU/Robežsardze/Jūrmala” treneris Raimonds Vilde.

“Uzskatu, ka izredzes ir 50:50. Esam uz vienas starta līnijas. Abas komandas pelnīti iekļuva finālā. Izšķirs sīkumi – kuri būs meistarīgāki un psiholoģiski noturīgāki. Trīs uzvarētas spēles būs objektīvs rādītājs,” piebilst Vilde. “Protams, gribu finālā uzvarēt. Domāju, ka arī puiši to grib un motivācijas viņiem netrūkst. Tas tomēr ir godpilns tituls. Tā ir laba iespēja, kas jāizmanto. Jāizdara viss, ko varam.”

Raimonda Vildes teiktajam par 50:50 tomēr negribētos piekrist, jo favorīte gan uz papīra, gan pēc līdz šim paveiktā šosezon noteikti ir viņa vadītā Jūrmalas komanda. Kā ar šī statusa apliecināšanu ies laukumā, rādīs laiks un sērijas gaita. Tā risināsies līdz kādas komandas trim panākumiem. Šovakar komandas tiksies Daugavpilī, bet jau dienu vēlāk Jūrmalā.

Spēlētāji, kuru sniegums izšķirs sērijas gaitu: Matīss Gabdulļins, Patriks Pinka un Roberts Kļaviņš (RTU/Robežsardze/Jūrmala), Andris Širjakovs, Ēriks Voroņko un Armands Rokjans ("Ezerzeme/"DU)..

Šobrīd jau eksčempioni SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti cīņā par bronzu tiksies ar Nacionālās līgas komandu “Vecumnieki”. Šosezon abas komandas jau tikās “Cewood” Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, aizraujošā cīņā piecos setos uzvaru svinot jēkabpiliešiem, kuri pēc trim setiem bija iedzinējos ar 1-2.

LTV7 tiešraidē rādīs finālspēles. Spēles par 3.vietu varēs vērot klubu “Facebook” lapās.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem kļuva Jēkabpils volejbolisti, finālsērijā ar 3-0 pārspējot jūrmalniekus, bet bronzas medaļas nopelnīja Daugavpils klubs.

“Optibet” Latvijas čempionāta vīriešiem kalendārs

Finālsērija:

DatumsLaiksKomandasVietaRezultāts
08.04.19.40“Ezerzeme”/DU – “RTU/Robežsardze/Jūrmala”BJSS sporta zāle
09.04.18.00“RTU/Robežsardze/Jūrmala” – “Ezerzeme”/DUJūrmalas valsts ģimnāzija
15.04.16:00“Ezerzeme”/DU - “RTU/Robežsardze/Jūrmala”BJSS sporta zāle

Sērija par 3. vietu:

DatumsLaiksKomandas
09.04.18.00“Vecumnieki” – SK “Jēkabpils Lūši”
15.04.18:30SK “Jēkabpils Lūši” - “Vecumnieki”

Latvijas čempioni volejbolā

GadsČempionefināliste
2009.VK Rīga/Lāse-RElvi/Kuldīga
2010.Biolars/Olaine-OzolniekiLāse-R/Rīga
2011.Lāse-R/RīgaPoliurs/Ozolnieki
2012.VK BiolarsPoliurs/Ozolnieki
2013.Biolars/JelgavaPoliurs/Ozolnieki
2014.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2015.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2016.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2017.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2018.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2019.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2020.--
2021.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala
2022.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2023-04-08 10:04, pirms gada
Vai šo rindu autors arī komentēs finālus?

     [+] [-]

, 2023-04-08 10:11, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai šo rindu autors arī komentēs finālus?
Jā, būs man tas gods. Duetā ar Ingaru Ivanovu stāstīsim.