Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vai Latvijas volejbola čempionāta medaļu cīņās sagaidīsim intrigu?

Jānis Celmiņš

Vai Latvijas volejbola čempionāta medaļu cīņās sagaidīsim intrigu?
Finālā "RTU/Robežsardze" pret "Biolaru/Jelgavu"
Foto: Renārs Buivids

Šovakar Rīgā un Ozolniekos startē Latvijas volejbola čempionāta izšķirošās spēles par godalgām. Finālsērijā par zeltu spēkus mēros „RTU/Robežsardze” un „Biolars/Jelgava”, bet bronzas mačos laukumā dosies „Poliurs/Ozolnieki” un „Daugavpils Universitāte”. Abu sēriju visas spēles tiešraidēs būs pieejamas portālā Sportacentrs.com.

Lieliem soļiem ir pietuvojusies, iespējams, klusākās pēdējo gadu Latvijas volejbola sezonas izšķirošās spēles. Bez lielas publicitātes, ar pavisam nelielu skaitu līdzjutēju tribīnēs, ar nespēju kaut ko pretstatīt igauņu klubiem „Schenker” volejbola līgā mūsu labākās volejbola komandas nu dala medaļas Latvijas čempionātā. Abās sērijās ir pa vienam vairāk vai mazāk, bet favorītam, tāpēc šībrīža jautājums ir – vai Latvijas volejbola čempionāta medaļu spēlēs sagaidīsim intrigu?

Ļoti labu un saturīgu sniegumu sezonas beigu daļā demonstrē „RTU/Robežsardzes” komanda. Jāvaicā vien, vai daugavpiliešu fons pusfinālā bijis īstais, kuru ņemt par pamatu, lai vērtētu rīdzinieku sniegumu. „Daugavpils Universitāte” vien epizodiski spēja parādīt kaut ko saturīgu, tāpēc Raimonda Vildes vadītā komanda visus trīs pusfināla mačus spēja uzvarēt ne tuvu ar maksimālo atdevi, turklāt izdarīja to ļoti pārliecinoši. Rīdzinieku nometnē jūtama droša pārliecība par to, ka tieši viņi šogad ir favorīti cīņā par augstākā kaluma godalgām. Bieži vien šāda pārliecība gan var pāraugt pašpārliecinātībā, no kā Vildes padotajiem jāuzmanās īpaši.

Skaidrs, ka katru pretinieku kļūdu centīsies izmantot „Jelgavas/Biolars”, un varam būt droši, šajā komandā izpildītāji pietiek. Vājā vieta – gados jauni diagonāles pozīcijas spēlētāji, kuriem pagaidām trūkst noturības. Domājams, ka Jurijs Deveikus arī pirms šodienas spēles metīs kapeiku, lai skaidrotu, kuru no jaunajiem (Kārli Palu Levinski vai Matīsu Gabdulļinu) šodien sūtīt laukumā sākumsastāvā. Jelgavnieku diezgan pārliecinošās uzvara pusfināla sērijā liek domāt, ka pavasara izšķirošajām cīņām Jelgavas komanda ir gatava.

Uz papīra rīdzinieki ir favorīti. Vai viņi to spēs apliecināt arī laukumā, uzzināsim jau šovakar. Pirmās finālsērijas spēles sākums SN „Daugava” plkst.17:00, tiešraide ar pavisam īsu pretinieku analīzi jau kādu brīdi pirms tam Sportacentrs.com. Vēl jāpiemin, ka zelta sērijā komandas cīnīsies līdz trim uzvarām.

Līdz diviem panākumiem risināsies cīņa par bronzu. Arī šajā pāri ir izteikti favorīti, tāpēc domājams, ka tieši „Poliurs / Ozolnieki” volejbolisti varētu visu noslēgt divās spēlēs. Vai daugavpilieši spēs paveikt pretējo, maz ticams… Pirmā sērijas mača sākums plkst.18:00 SN „Ozolnieki”, tiešraide - Sportacentrs.com.

Sērija par bronzu

DatumsVietaLaiksKomandas
04.04.2015.Ozolnieku SN18.00Poliurs/Ozolnieki - DU
11.04.2015.Daugavpils OC18.00DU - Poliurs/Ozolnieki

Sērija par zeltu

DatumsVietaLaiksKomandas
04.04.2015.Daugavas SN17.00RTU/Robežsardze - VK Biolars/Jelgava
08.04.2015.Zemgales OC20.00VK Biolars/Jelgava - RTU/Robežsardze
11.04.2015.Daugavas SN19.00RTU/Robežsardze - VK Biolars/Jelgava

Vai pirmajās sēriju spēlēs uzvaras svinēs favorīti?

  • 18

  • 13


  +1 [+] [-]

, 2015-04-04 13:57, pirms 9 gadiem
Personīgi man nav sava favorīta, bet es ceru uz skaistu un skatāmu volejbolu.