Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ar visu laiku otro labāko rezultātu Londonas maratonā uzvar Kiptums

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar visu laiku otro labāko rezultātu Londonas maratonā uzvar Kiptums
Kelvins Kiptums. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Kenijas skrējējs Kelvins Kiptums svētdien uzvarēja Londonas maratonā, sasniedzot otro visu laiku ātrāko laiku distancē vēsturē, bet sievietēm triumfēja Nīderlandi pārstāvošā Sifana Hasana.

23 gadus vecais Kiptums svētdien laboja trases rekordu, finišējot pēc divām stundām vienas minūtes un 27 sekundēm.

Kiptums pēc atraušanās no sekotājiem arvien palielināja pārsvaru un tikai par 18 sekundēm atpalika no tautieša Eliuda Kipčoges pagājušā gada septembrī Berlīnē sasniegtā pasaules rekorda.

Otrais ar laiku divas stundas, četras minūtes un 23 sekundes finišēja uzvarētāja tautietis divkārtējais Ņujorkas maratona uzvarētājs Džefrijs Kamvorors, bet trešais - pasaules čempions etiopietis Tamirats Tola, kurš distancē pavadīja vēl 36 sekundes ilgāk.

Sieviešu sacensībās savā debijā maratonā uzvarēja Etiopijā dzimusī Nīderlandes skrējēja Hasana.

2021.gada Tokijas olimpisko spēļu čempione 5000 un 10 000 metros pēc stundu ilgušā skrējiena atpalika no vadošās grupas. Kad Hasana saķēra savu gurnu un apstājās, lai tiktu galā ar iespējamo savainojumu, tika lēsts, ka viņai panākums būtu jau distances beigšana lietainajās Lielbritānijas galvaspilsētas ielās.

Tomēr Hasana atguvās un 4,5 kilometrus pirms finiša pievienojās līderēm. 30 gadus vecā skrējēja sprinta finišā apsteidza olimpisko čempioni maratonā kenijieti Peresu Jepčirčiru un uzvarēja ar laiku divas stundas, 18 minūtes un 33 sekundes. Tā bija pirmā reize, kad Jepčirčira tika uzvarēta kādā no lielajiem maratoniem.

Jepčirčira finišēja trešā, uzvarētājai zaudējot piecas sekundes, bet sekundi ātrāka par viņu bija arī etiopiete Alemu Megertu, kura pirms gada Londonā finišēja otrā.

Sacensībās ratiņkrēslos uzvaru vīriešiem svinēja seškārtējais paralimpiskais čempions šveicietis Marsels Hugs, kurš Londonas maratonā uzvarēja tikai sešas dienas pēc panākuma Bostonas maratonā.

Hugs laboja pašam piederošo sacensību rekordu, finišējot ar laiku stunda 23 minūtes un 43 sekundes.

Otrais finiša līniju sasniedza nīderlandietis Jece Plats, uzvarētājam zaudējot tieši piecas minūtes, un trešais - japānis Tomoki Suzuki, kurš finišēja tieši pusotrā stundā.

Sieviešu sacīkstēs ratiņkrēslos uzvarēja divkārtējā Tokijas paralimpisko spēļu čempione Medisone de Rozario, kura sasniedza rezultātu stunda 38 minūtes un 51 sekunde.

Otrā finišēja šveiciete Manuela Šēra, kas atpalika par sekundi, bet trešā - Ketrīna Debunnere, distancē pavadot vēl sekundi ilgāk.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-04-23 16:44, pirms gada
Normāli kaut ko uzēdis, kā viņš lidoja otrajā distances daļā, otrā pusīte zem 1h 😳Te varēja sanākt new WR..

     [+] [-]

, 2023-04-23 18:07, pirms gada
Atceroties, ka savu debijas maratonu decembrī Valensijā šis noskrēja 2:01.53, arī WR nebūtu milzīga sensācija...