Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās Stambulā tiks labots dalībvalstu un dalībnieku skaita rekords

Jānis Pārums

2012.gada pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās, kas no 9. līdz 11. martam notiks Turcijas pilsētā Stambulā, visticamāk, tiks labots gan dalībnieku rekords, informē Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija.

12.decembrī noslēdzās iepriekšējā pieteikšanās čempionātam. Deleģēt savus sportistus pasaules meistarsacīkstēm telpās ieplānojušas ne mazāk kā 160 valstis, tādejādi, visticamāk, tiks labots pirms nepilniem četriem gadiem sasniegtais dalībvalstu rekords, kad Valensijā (Spānija) startēja 147 valstu vieglatlēti. Savukārt 2010.gadā Dohā piedalījās 142 valstu sportisti. Pēdējā dalībnieku pieteikšanas diena nākamā gada čempionātam ir 27.februāris, tāpēc droši vien pēc tam Stambula oficiāli kļūs par rekordisti pēc dalībvalstu skaita.

Pēc dalībnieku skaita jau kopš 1997.gada rekordiste ir Francijas galvaspilsēta Parīze – toreiz tur par tituliem cīnījās 712 vieglatlēti. Parīzei seko Ungārijas galvaspilsēta Budapešta (2004.) ar 677 dalībniekiem. Tiesa, izskatās, ka arī šajā rādītājā Stambula labos rekordu – pašreizējos pieteikumos ir jau 847 vieglatlēti (450 vīrieši, 397 sievietes).

Izmantotie resursi:
IAAF