Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

100 metru sprintā dramatiska uzvara Lukenkemperei, vīriem dominē Džeikobss

Emils Ozerinskis

100 metru sprintā dramatiska uzvara Lukenkemperei, vīriem dominē Džeikobss
Eiropas čempione Džīna Lukenkempere. Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempionātā vieglatlētikā dramatiski noslēdzās otrā sacensību diena, kurā uzvaru 100 metru sprintā dāmām izrāva vāciete Džina Lukenkempere. Savukārt vīru sprintā triumfēja olimpiskais čempions Marsels Džeikobss.

• Vieglatlētikas karaliskajā disciplīnā simts metru sprintā savu dominanci apliecināja olimpiskais čempions Marsels Džeikobss, kurš atlabis pēc traumas Eiropas čempionāta finālā triumfēja ar rezultātu 9,95 sekundes. Itālijas sportists demonstrēja sev raksturīgu tehniski tīru skrējienu un droši sasniedza finišu pirmais.

• Itālijas pārstāvim sekoja divi briti. Sudraba medaļu ar 9,99 sekundēm ieguva Zarnels Hjūzs, bet pie bronzas tika jaunā Lielbritānijas sprinta zvaigzne Džeremaija Azū, kurš 21 gada vecumā ar 10,13 sekundēm uzstādīja personīgo rekordu. Negaidīti augstu bija arī slovāks Jans Volko, iegūstot vietu uzreiz aiz godalgoto pjedestāla.

• Dāmu sprintā tika piedzīvots negaidīts pārsteigums. No šveicietes Mujingas Kambundži rokām zelta medaļu ar kritienu finišā izrāva mājiniece Džīna Lukenkempere, vakara programmas izskaņā iepriecinot Minhenes stadionā sanākušos līdzjutējus. Lukenkemperes čempiones rezultāts bija 10,99 sekundes. Šveicietei bija tāds pats rezultāts, taču piecas tūkstošdaļas izšķīra zelta likteni.

• Pie bronzas medaļas tika britu sprintere Darila Neita, kura simtnieku veica apaļās 11 sekundes, bet ceturto vietu ieņēma poliete Eva Svoboda. Fināla gaitā no sacensībām par medaļām izstājās galvenā favorīte Dina Ašere Smita, šķērsojot finiša līniju pēc 16 sekundēm.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā - 100 m

VSportistsValstsRez.SportisteValstsRez.
1.M. DžeikobssItālija9.95Dž. LukenkempereVācija10.99
2.Z. HjūzsLielbritānija9.99M. KambundžiŠveice10.99
3.Dž. AzūLielbritānija10.13D. NeitaLielbritānija11.00
4.J. VolkoSlovākija10.16E. SvobodaPolija11.18
5.M. FallsFrancija10.17I. LansikoLielbritānija11.21

• Savu dominanci tāllēkšanas sektorā apliecināja grieķis Miltiadis Tentoglu, kurš ar savu ceturto mēģinājumu lidoja 8,52 tālumā. Bija skaidrs, ka ar to pilnīgi pietiek, lai grieķis pirms četriem gadiem iegūtajam Eiropas zeltam Berlīnē pievienotu arī triumfu Minhenē. Tentoglu nemaz piekto un sesto mēģinājumu neizpildīja. Rezultāts 8,52 metri kļuva par jauno Eiropas čempionātu rekordu.

• Trīs tāllēcēji uzstādīja vienādu rezultātu - lēcienu astoņu metru un sešu centimetru attālumā. Medaļu likteni gan izšķīra sportistu otrie labākie lēcieni, pie sudraba tiekot britam Džeikobam Finčamam-Djūkam, bet pie bronzas tiekot zviedram Tobiasam Montleram.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā - tāllēkšana

VSportistsValstsRez.
1.M. TentogluGrieķija8.52
2.Dž. Finčams-DjūksLielbritānija8.06
3.T. MontlersZviedrija8.06
4.Dž. PommerijsFrancija8.06
5.E. KakaressSpānija7.98

• Sesto reizi pēc kārtas uz mājām ar Eiropas čempionāta zelta medaļu aizbrauca Horvātijas diska metēja Sandra Perokovča. Viņa piektajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 67,95 metri, kas horvātietei ļāva turpināt savu dominanci Vecā kontinenta meistarsacīkstēs. Perkovičai sekoja divas Vācijas pārstāves Kristina Pudenca un Klaudine Vita, kuras papildināja bagātīgo Vācijas medaļu ražu pirmajās divās Eiropas čempionāta dienās.

Eiropas čempionāts vieglatlētikā - diska mešana

VSportisteValstsRez.
1.S. PerkovičaHorvātija67.95
2.K. PudencaVācija67.87
3.K. VitaVācija65.20
4.Dž. van KlikenaNīderlande64.43
5.L. KāPortugāle63.67

Izmantotie resursi:
European Athletics Homepage | European Athletics

     [+] [-]

, 2022-08-17 02:06, pirms 2 gadiem
Perkoviča ir kkas unikāls, žēl, ka mums nav tāda mentalitāte sportā, kā balkāniem. Jāsaka, ka viss EČ pagaidām ar patīkamām, skaistām emocijām, pēc PČ nebiju to gaidījis.

     [+] [-]

, 2022-08-17 03:29, pirms 2 gadiem
No šveicietes Mujingas Kambundži rokām zelta medaļu ar kritienu finišā izrāva mājiniece Džīna. To izlasot var saprast, ja nebūtu kritiena nebūtu uzvaras. Bet kritiens bija pēc finiša!!!!!

     [+] [-]

, 2022-08-17 09:52, pirms 2 gadiem
Pusdistancē šķita, ka Kambundži uzvarēs, bet Neita un Lukenkempere spēcīgi finišēja. Prieks par vācieti un Džeikobsa atgriešanos, bet žēl par Ašeri-Smitu. Pagaidām nav info par to, vai viņa varēs startēt 200m un stafetē, kur Lielbritānijas dāmas ir galvenās favorītes.