Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tokija uzņems 2025. gada pasaules čempionātu vieglatlētikā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Tokija uzņems 2025. gada pasaules čempionātu vieglatlētikā
Tokijas olimpiskais stadions. Foto: World Athletics

Piektdien tika paziņots, ka 2025. gada pasaules čempionātu vieglatlētikā rīkos Japānas galvaspilsētā Tokijā, kur pirms gada notika vasaras olimpiskās spēles. Uz čempionāta rīkošanu kandidēja vēl arī Singapūra, Nairobi un Silēzija.

Vakar ASV pilsētā Jūdžinā sākās pasaules čempionāts vieglatlētikā, bet kļuvis zināms, kur nozīmīgākais pasākums notiks 2025. gadā. Par sacensību mājvietu izvēlētā Japānas galvaspilsēta Tokija, kurā vēl pagājušajā gadā aizvadīja 2020. gada olimpiskās spēles. Cīņā par rīkošanas tiesību iegūšanu Japānas pilsēta apsteidza Singapūras, Nairobi un Silēzijas kandidatūras.

''Ar ļoti spēcīgiem kandidātiem Tokijas piedāvājums bija labākais no visiem,'' teikts ''World Athletics'' paziņojumā. Pasaules čempionāts vieglatlētikā notiek reizi gadā. Covid-19 dēļ šogad noris 2021. gadā plānotais čempionāts ASV, bet jau pēc gada paredzēts nākamais čempionāts Ungārijas galvaspilsētā Budapešta. Gadu vēlāk vieglatlētu nozīmīgākās sacensības būs 2024. gada olimpiskās spēles Parīzē, bet 2025. gadā būs jau pieminētais pasaules čempionāts Japānā.

Japānas olimpiskā stadiona skrējceļš saņēmis labas atsauksmes no pašiem vieglatlētiem. Šajā stadionā uzstādīti jauni pasaules rekordi 400 metru barjerskrējienā.

Pirmais pasaules čempionāts vieglatlētikā notika 1983. gadā Somijas galvaspilsētā Helsinkos, un šobrīd ASV notiekošais čempionāts ir 18. tā vēsturē. Tajā piedalīsies seši vieglatlēti no Latvijas: Madara Palameika, Rolands Štrobinders, Gunta Vaičule, Arnis Rumbenieks, Līna Mūze un Patriks Gailums.

Izmantotie resursi:
https://worldathletics.org/news/pre...