Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

ASV iedzīvotāja Neidere tikai par vienu centimetru atpaliek no Latvijas rekorda kārtslēkšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

ASV iedzīvotāja Neidere tikai par vienu centimetru atpaliek no Latvijas rekorda kārtslēkšanā
Alisona Neidere. Foto: instagram.com/allisonneiderspv

ASV dzīvojošā Latvijas pilsone Alisone Neidere sacensībās Sietlā (ASV) svinēja uzvaru kārtslēkšanā, pārvarot augstumu 4,19m un tikai par vienu centimetru atpaliekot no Kristas Obižajevas Latvijas rekorda. Par sezonas līderiem kļuvuši arī Dmitrijs Serjogins(5000m) un Rūta Kate Lasmane (tāllēkšana).

Alisone Neidere āra sezonu bija sākusi ar 3,80m, bet marta sākumā telpās bija lēkusi pāri 4m – 4,12m. Vēl iespaidīgāku rezultātu 17 gadus vecā Alisone sasniedza nupat sacensībās Sietlā, kur izcīnīja uzvaru kārtslēkšanas sacensībās ar pārvarēto augstumu 4,19 m, kas ir viņas personīgais rekords un kas par vienu centimetru atpaliek no Obižajevas 9 gadus vecā Latvijas rekorda, kas ir vienlaicīgi trijās vecuma grupās – jaunietēm (U18), juniorēm (U20) un sievietēm. Neidere šajā gadā vēl var startēt U18 grupā.

Šogad par Latvijas rekordisti trīssoļlēkšanā telpās kļuvusī 20 gadus vecā Rūta Kate Lasmane sacensībās Ralejā tāllēkšanā izcīnījusi sesto vietu ar jaunu personīgo rekordu – 6,17 m. Tādējādi viņa pievienojas Mārai Grīvai, Ievai Turķei, Kristīnei Blaževičai un kopā ar viņām dala sezonas līderu godu tāllēkšanā. Grīva šādu rezultātu sasniedza marta beigās Dienvidāfrikā, bet Turķe un Blaževiča aprīlī ASV.

Tikmēr sacensībās Itālijā Latvijas rekordists 10km šosejā Dmitrijs Serjogins uzvarēja 5000 m skrējienā ar rezultātu 14:37,87, par gandrīz 20 sekundēm uzlabojot marta vidū ASV Artūra Niklāva Medveda uzrādīto laiku un kļūstot par sezonas līderi. Aizputes novada vieglatlēts Medveds palicis par sezonas līderi 1500m (3:55,76) un 10 000m (30:27,28).

Informāciju palīdzēja sagatavot
Andris Staģis, Latvijas Vieglatlētikas savienība